لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.
صاحبان مشاغل و به طور کلی افراد حقوقی ملزم هستند صورت حسابی الکترونیکی برای معاملات خود تنظیم کنند و آن را در سامانه مربوطه بارگذاری کنند. این صدور و ارسال صورت حساب که با نام صورت حساب الکترونیکی مالیاتی شناخته میشود، یکی از انواع صورت حساب های فروش است که مودیان برای پیاده سازی قانون پایانه های فروشگاهی ملزم به ایجاد آن هستند. در این مطلب قصد داریم درباره نحوه صدور و ارسال صورت حساب در نرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکی صحبت کنیم و نکات مهمی را درباره صورت حساب های الکترونیکی مالیاتی برایتان شرح دهیم تا آشنایی کاملی با آنها پیدا کنید.
یکی از موارد مهمی که در قانون مالیات های مستقیم کشور ماده 169 ذکر شده، الزام صدور صورت حساب , nv پس از هر معامله است. در واقع زمانی که صاحبان مشاغل یا اشخاص حقوقی معامله ای را به انجام میرسانند، باید صورت حسابی تنظیم کنند که در آن مواردی همچون مشخصات و شماره اقتصادی خود و شخص ثالث ذکر شده است. در پایان هر فصل باید صورت حساب معاملات فصلی به سازمان امور مالیاتی ارسال شود که در این زمان صورت حساب در سامانه مربوطه قرار داده می شود.
گفته میشود در سالهای اخیر بسیاری از صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی به منظور فرار مالیاتی صورت حساب های خود را ثبت نکردند و یا صورت حسابی را در سامانه ارسال صورتحساب به سامانه مودیان ثبت کردند که شباهتی به صورت حساب واقعی و اصل ندارد. در چنین شرایطی سازمان مالیاتی کشور بیکار نماند و تصمیم به تصویب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان گرفت. به موجب این قانون اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موظفند وظایف مهمی را انجام دهند که یکی از کلیدیترین این وظایف صدور صورت حساب الکترونیکی مالیاتی از طریق سامانه مودیان مالیاتی است.
صورت حساب مالیاتی الکترونیکی نیز نوعی از صورت حساب فروش است که برای سامانه صورت حساب الکترونیکی مالیاتی مورد استفاده قرار می گیرد. با تصویب قانون پایانههای فصلی دیگر نیاز به بارگذاری این صورتحساب در سامانهای جداگانه برای معاملات فصلی نیست و شما باید صورت حساب خود را صرفا در سامانه صورت حساب های مالیاتی ثبت کنید.
با توجه به اهداف مختلفی که برای صدور و ارسال صورت حساب الکترونیکی مالیاتی وجود دارد، انواع مختلفی از آن وجود دارد. در واقع هر یک از انواع این صورت حساب ها با کاربرد خاص و ویژهای تبیین شدند. انواع صورت حسابهای الکترونیکی مالیاتی عبارتند از:
در این نوع از صورت حساب اطلاعات دو طرف معامله باید به طور کامل درج شود. این اطلاعات شامل موارد زیر است:
معرفی نرم افزار: نرم افزار حسابداری مالی
در صورت حساب الکترونیکی نوع دوم، صورت حساب به گونهای تنظیم میشود که تنها اطلاعات فروشنده و کالا به طور کامل در آن ثبت میشود و اطلاعات مربوط به خریدار در آن درج نمیشود. این صورت حساب ها که با نام صورت حساب نقدی به حساب می آیند و به همین دلیل برای خریدار اعتبار مالی محسوب نمیشوند.
صورت حساب الکترونیکی نوع سوم همان رسید پرداخت وجه ای است که از درگاه الکترونیکی پرداخت که به عنوان پایانه فروشگاهی فروشنده پذیرفته شده است دریافت می کنید. از مواردی که در رسید ذکر میشود میتوان به مبلغ پرداختی، شماره سوییچ پرداخت، شماره پایانه، شماره پیگیری، زمان پرداخت، شماره پذیرنده فروشگاهی و حداقل اطلاعاتی از فروشنده اشاره کرد. صدور و ارسال صورت حساب نوع سوم نیز مانند صورت حساب نوع دوم اعتبار مالیاتی برای خریدار به حساب نمی آید.
با توجه به معاملات و متناسب با فعالیت های مودیان کسب و کارها، الگوهای مختلفی برای صورت حساب های مالیاتی در نظر گرفته شده است. این الگوهای به تفکیک صورت حساب های الکترونیکی تنظیم شدند و هر نوع صورت حساب الکترونیکی دارای الگویی متفاوت است. هر الگو دارای تعدادی اقلام اختصاصی و تعدادی اقلام مشترک با سایر الگوهاست. در ادامه الگوهای مربوط به هر صورت حساب را شرح می دهیم:
الگویی که برای صورت حساب نوع سوم در نظر گرفته میشود، تقسیم بندی مشخصی ندارد. همانطور که می دانید این صورت حساب الکترونیکی همان رسید پرداخت مربوط به درگاه الکترونیکی است، در نتیجه الگوی مشخصی باری صورت حساب نوع سوم وجود ندارد.
صورت حساب های الکترونیکی پس از صدور به همان شکل که صادر شدند نمیمانند و ممکن است عملیات های مختلفی مانند ابطال، اصلاح یا برگشت از فروش بر روی آن ها اعمال شود. در ادامه قصد داریم درباره هر یک از این عملیات ها اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم:
صورت حساب اصلی فروش اولین صورت حسابی است که تنظیم میشود تا در سامانه مودیان قرار بگیرد. این صورت حساب پس از هر معامله صادر میشود و ابتدا فروشنده آن را در سامانه ثبت میکند و پس از صدور و ارسال صورت حساب، خریدار صورت حساب ثبت شده را در سامانه مودیان تایید می کند.
در برخی موارد ممکن است پس از صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی بر روی سامانه مودیان، مورد اصلاحی به وجود بیاید و مجبور شوید تا در اطلاعات درون صورتحساب یعنی مشخصات کالا، خریدار یا فروشنده تغییراتی ایجاد کنید. در چنین وضعیتی پس از تنظیم صورت حساب اصلاحی باید آن را درون سامانه مودیان بارگذاری کنید و در صورتی که صورت حساب از نوع اول باشد باید توسط خریدار نیز در سامانه تایید شود.
در صورتی که پس از صادر شدن صورت حساب اصلی فروش یا اصلاحی، اطلاعات اصلی خریدار که در بخش های قبلی به آن ها اشاره کردیم دچار تغییر شود و بر اساس اسناد و مدارک مثبته عدم به سرانجام رسیدن معامله ثابت شود، فروشنده باید صورت حساب ابطالی را تنظیم و در سامانه مودیان قرار دهد. توجه داشته باشید که شرط ابطال عدم بهره برداری از معامله و به سرانجام نرسیدن معامله است.
نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که پس از ابطال صورت حساب نمی توانید آن را اصلاح کنید. در نتیجه ابطال صورت حساب را پس از آگاهی و اطمینان کامل از بر هم خوردن معامله انجام دهید.
حال که به خوبی درباره صورت حساب الکترونیکی، انواع، الگوها و عملیات های مربوط به آن اطلاعات کسب کردید، در این قسمت قصد داریم درباره چگونگی صدور و ارسال صورت حساب صحبت کنیم.
متاسفانه در سایت و سامانه مربوط به ثبت صورت حساب های الکترونیکی، ابزار خاصی برای ایجاد و تنظیم صورت حساب الکترونیکی وجود ندارد. در واقع در این سامانه شما میتوانید صورت حساب خود را بارگذاری و مدیریت کنید. در نتیجه باید به دنبال روشی برای صدور صورت حساب الکترونیکی برای معاملات خود باشید.
به دلیل اینکه برخی از افراد با صدور صورت حساب الکترونیکی و نحوه تنظیم آن آشنایی ندارند، بهترین راه برای انجام این کار، کمک گرفتن از شرکتهای مالیاتی معتمد و قابل اعتماد است که به طور کامل با نحوه تنظیم انواع مختلف صورت حسابها آشنا هستند و بر حسب نیاز شما صورت حساب مورد نظرتان را تنظیم میکنند.
مودی خود نیز می تواند صورت حساب مورد نظرش را تنظیم کند، اما باید بگوییم این کار کمی پیچیده است و انجام دستورالعمل های سازمان امور مالیاتی کار آسانی نیست. در نتیجه همواره پیشنهاد می شود از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید تا به دردسر نیفتید و مطمئن باشید صورت حساب مدنظر شما به بهترین حالت ممکن تنظیم میشود.
صدور و ارسال صورت حساب مالیاتی در نرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکی مزایایی را به دنبال دارد که در ادامه قصد داریم به برخی از این مزایا اشاره کنیم:
جمع بندی صدور و ارسال صورت حساب
در مطلب “صدور و ارسال صورت حساب” تلاش کردیم تا شما را با صورت حساب های الکترونیکی مالیاتی آشنا کنیم و تمام موارد اعم از انواع، الگوها و عملیات های مربوط به آن را برایتان شرح دهیم. همچنین بهترین راه صدور صورت حساب بدون هیچ دردسری را به شما بیان کردیم تا دچار مشکل نشوید. امیدواریم با خواندن نکات گفته شده درون مطلب اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید. در صورتی که پرسشی درباره این مطلب دارید و نیاز به پاسخ آن دارید میتوانید آن را با ما در میان بگذارید. همچنین خوشحال میشویم نظر خود را درباره این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.