close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

انواع نرم افزارهای کاربردی حسابداری و مشخصه های اصلی آن ها

انواع نرم افزارهای کاربردی حسابداری و مشخصه های اصلی آن ها

نرم افزارهای کاربردی حسابداری

همه موسسات مالی و شرکت ها به انجام محاسبات مالی و ارزیابی دقیق از هزینه ها و دریافتی های خود نیاز دارند. امروزه مشاغل و کسب و کارها بسیار متنوع و تخصصی شده اند و به همین دلیل، نیازهای آن ها در امور مالی و محاسباتی بسیار گوناگون است. نرم افزارهای کاربردی حسابداری بهترین ابزار برای پاسخگویی به این نیاز به شمار می آیند.

نرم افزار حسابداری چیست؟

معمولا نرم افزارهای حسابداری به عنوان یک نرم افزار کاربردی بر پایه مفاهیم حسابداری طراحی و ساخته می شوند. به بیان دیگر، نرم افزار حسابداری برای محاسبه و مدیریت دقیق معاملات مالی استفاده قرار می گیرد، این نرم افزار برای محاسبه دخل و خرج، سود و زیان  کسب و کارهای کوچک و بزرگ کاربردی می باشد.

انواع نرم افزارهای حسابداری

مزایای نرم افزار کاربردی حسابداری

از مزایای مهم نرم افزار حسابداری، این است که بروز خطاها و اشتباهات در امور مالی و حسابداری کم شده و موجب آسان شدن امور حسابداری شده است.با توجه به ضرورت یک سیستم هوشمند و جامع برای ساماندهی به امور مالی و مدیریت بهتر آن ها، نرم افزارهای حسابداری متنوعی در بازار عرضه شده اند. برخی از این نرم افزارها رایگان بوده و بیشتر آن ها با پرداخت هزینه قابل تهیه هستند.

این نرم افزارها از نظر امکانات، رابط کاربری، هزینه و کاربرد برای مشاغل و موسسات مختلف تنوع زیادی دارند. برخی از آن ها برای موسسات بزرگ مناسب تر هستند و برخی دیگر برای مشاغل و کسب و کارهای نوپا و کوچک و متوسط کاربرد بیشتری دارند.

 کاربردهای مهم نرم افزار حسابداری

با نرم افزارهای حسابداری و مالی کارها برای مدیریت حسابداری خیلی راحت می شود، شما با استفاده از این نرم افزار فوق العاده از موجودی انبارها، تعداد دقیق هر کدام از اجناس موجود در انبار، موجودی صندوق، تعداد صدور فاکتور برای مشتریان، هزینه های مصرفی، مبلغ بدهی ها، بستانکار ها وغیره به صورت دقیقی و کامل اطلاع دارید. همچنین در شرکت ها و ادارات برای سند های حسابداری، حقوق و دستمزد، تراز حساب ها و حساب های پرداختی و دریافتنی کاربرد دارد.

یک نرم افزار حسابداری به طور کلی با هدف نظم بخشیدن به امور مالی سازمان ها و موسسات به وجود آمده است. در این نرم افزارها می توان بودجه و سرمایه هر بخش از شرکت را تعیین کرد، هزینه های هر بخش و درآمد حاصل از فعالیت آن را ثبت کرد و سود و زیان فعالیت شرکت را اندازه گیری نمود. این نرم افزارها در برنامه ریزی مالی بهتر، برای موسسه و شرکت نقش مهمی ایفا می کنند.

هر یک از این نرم افزارها برای پاسخگویی به مجموعه ای مشخص از نیازهای طیفی از مشاغل و موسسات طراحی شده اند. برخی نرم افزارهای کاربردی حسابداری با توجه به نیازهای تعداد زیادی از مشاغل طراحی شده و امکانات بسیار مختلفی دارند که از فعالیت های مختلف بازرگانی، تولیدی و… پشتیبانی می کنند.

 کاربردهای مهم نرم افزار حسابداری

معرفی نرم افزار : سیستم خرید و تدارکات

انواع نرم افزارهای کاربردی حسابداری

اما نرم افزارهای حسابداری برای هر نوع کسب و کار، کاربرد متفاوتی دارد، به عنوان مثال ویژگی های ذکر شده در بالا برای نرم افزار حسابداری فروشگاهی بود، بنابراین با توجه نوع کسب و کار ما نرم افزار حسابداری خاص و کاربرد متفاوت داریم.

  • نرم افزارهای حسابداری مدیریت موجودی و سرمایه
  • نرم افزارهای حسابداری صورت حساب فروشگاهی
  • نرم افزارهای حسابداری بودجه بندی
  • نرم افزارهای حسابداری پروژه
  • نرم افزارهای حسابداری پایه
  • نرم افزار حسابداری ویژه شرکت ها، ادارات و سازمان ها
  • نرم افزار حسابداری ویژه کارگاه های تولیدی و کارخانه ها و شرکت های تولید

در میان انواع نرم افزارهای حسابداری، برخی برای اهداف مشخصی طراحی شده اند. نیازهای محاسباتی برای امور مالی در مشاغل و کسب و کارهای مختلف با هم تفاوت دارند؛ به همین جهت برخی نرم افزارها با امکانات و ابزارهایی طراحی شده اند که به شکل مخصوصی به رفع نیازهای خاص کسب و کارهای مختلف اختصاص پیدا کرده اند. به عنوان مثال یک فروشگاه برای محاسبه امور مالی و حسابداری، در مقایسه با یک شرکت عمرانی، به ابزارها و امکانات متفاوتی نیاز دارد. انواع نرم افزارهای کاربردی حسابداری را می توان در رده های زیر دسته بندی کرد:


نرم افزارهای حسابداری مدیریت موجودی و سرمایه

این دسته از نرم افزارهای حسابداری بر مدیریت و سازماندهی موجودی تمرکز دارند. امکانات تعبیه شده در این نرم افزارها کمک می کنند تا بتوانید نظارت بهتری بر سرمایه و بودجه اختصاص داده شده به هر بخش از موسسه داشته باشید. هدف نهایی در استفاده از نرم افزارهای حسابداری مدیریت موجودی و سرمایه، کاهش هزینه های اتلافی به حداقل مقدار ممکن و افزایش بهره وری بودجه در هر بخش است. همچنین این نرم افزار یکی از بهترین نرم افزارهای کاربردی حسابداری می باشد.


نرم افزارهای حسابداری صورت حساب فروشگاهی

یکی از پرکاربردترین انواع نرم افزارهای حسابداری، نرم افزار های فروش فروشگاهی هستند. از این نوع نرم افزارها در مراکز خرید، پاساژها، فروشگاه ها و هایپرمارکت ها استفاده می شود. اصلی ترین ویژگی این دسته از نرم افزارها، داشتن محیطی اختصاصی برای صدور انواع فاکتورهای خرید و صورت حساب های گوناگون است. صاحبان فروشگاه ها و کسب و کارهای تولیدی نوپا می توانند از این دست نرم افزارها استفاده کنند.

بیشتر بدانید: سيستم حقوق و دستمزد

نرم افزارهای حسابداری بودجه بندی

نرم افزارهای حسابداری بودجه بندی یکی دیگر از نرم افزارهای کاربردی حسابداری می باشد که در موسسات بزرگ که گردش مالی بالایی دارند یکی از ضروریات اصلی به شمار می رود. در این گونه موسسات لازم است تا داده های مربوط به گردش مالی در همه بخش ها در ارتباط با سایر داده های تحلیلی در کنار هم جمع آوری و محاسبه شوند. بودجه بندی شرکت ها و موسسات بر اساس بررسی و ارزیابی فعالیت های گذشته و پیش بینی فعالیت های آتی صورت می گیرد.

به همین جهت لازم است در یک نرم افزار حسابداری مخصوص بودجه بندی، بتوان داده های مربوط به بودجه بخش های مختلف را در ارتباط با داده های آنالیزی و تحلیلی محاسبه کرد. نرم افزارهای حسابداری بودجه بندی با هدف تسریع و تسهیل همین هدف طراحی شده اند.


نرم افزار حقوق و دستمزد

نرم افزار حقوق و دستمزد قابلیت ترکیب با نرم افزار های عمومی حسابداری را دارد. همچنین میتوان به صورت جداگانه از این نرم افزار استفاده کرد. سازمان هایی که به دنبال داشتن نرم افزار های حرفه ای حقوق و دستمزد هستند باید نرم افزای خریداری کنند که به سیستم های ورود کارکنان متصل شود و حقوق کارکنان را به صورت خودکار، با در نظر گرفتن قوانین و مقررات مالیاتی به صورت دقت محاسبه کند.


نرم افزارهای کاربردی حسابداری پروژه

پیش از آن که یک پروژه بزرگ، مانند احداث یک مجتمع بزرگ تجاری کلید بخورند، باید ارزیابی دقیقی از تمام هزینه های پروژه داشت. حقوق پرسنل، هزینه تامین تجهیزات، ابزارها و مواد اولیه، هزینه های مربوط به بیمه و…، همگی باید در میان هزینه های پروژه لحاظ بشوند. هم چنین در حین اجرای پروژه باید بتوان بر روند اجرای آن و هزینه های ناشی از آن نظارت دقیقی داشت و روند پیشرفت پروژه را از هر لحاظ ارزیابی کرد.

نرم افزارهای حسابداری مدیریت و برنامه ریزی پروژه برای این دست محاسبات طراحی شده اند. با امکانات و ابزارهای این نوع نرم افزار حسابداری می توان برآورد دقیقی از هزینه های یک پروژه داشت. این گروه از نرم افزارهای حسابداری برای شرکت های عمرانی که پروژه های بزرگ ساخت و ساز را بر عهده دارند، اهمیت زیادی پیدا می کند.

انواع نرم افزارهای حسابداری کاربردی

نرم افزارهای حسابداری پایه

یکی دیگر از نرم افزارهای کاربردی حسابداری, نرم افزارهای حسابداری پایه می باشد. این دسته از نرم افزارها، همان طور که از نامشان هم پیداست، برای انجام امور پایه حسابداری طراحی شده اند. عمدتا برای کسب و کارهای کوچک و خرد از همین نرم افزارها استفاده می شود. کار با این نرم افزارهای حسابداری آسان تر از انواع پیشین است. با استفاده از نرم افزارهای حسابداری پایه می توان به مدیریت حساب های شرکت، ثبت اسناد مالی، فاکتورها و صورت حساب های مختلف و… پرداخت.


بهترین نرم افزارهای حسابداری

پاسخ این سوال که بهترین نرم افزار حسابداری کدام است، بستگی به نوع کسب و کار و نیازهای آن در امور مالی و محاسباتی دارد. در واقع هیچ نرم افزاری نیست که برای برطرف کردن نیازهای تمامی مشاغل و کسب و کارها طراحی شده و تمامی امکانات مورد نیاز را در خود جای داده باشد. نرم افزارهای حسابداری با توجه به نیازهای مالی یک موسسه تهیه می شوند و می توان آن ها را شخصی سازی کرد. اما به طور کلی نرم افزار حسابداری مناسب در هر زمینه ای، باید بتواند تمامی ابزارهای لازم را فراهم کرده، مدیریت حساب و هزینه ها را تسهیل کرده و از رابط کاربری خوبی برخوردار باشد.

باید بگوییم هیچگاه به دنبال بهترین نرم افزار خارجی یا داخلی نباشید، زیرا هر کسب و کار ویژگی و تخصص و راه های درآمد متفاوتی دارد، بنابراین نرم افزارهای حسابداری نیز با توجه به کسب و کار ها متفاوت است.و هیچ نرم افزار حسابداری جامع نیست.اما  در ذیل تعدادی از معروف ترین نرم افزارهای حسابداری را آورده ایم.

  • نرم افزار حسابداری هلو
  •  نرم افزار حسابداری سپیدار
  • نرم افزار حسابداری آسان
  • نرم افزار حسابداری طرح اندیشان پویا
  • نرم افزار حسابداری آرین
  • وغیره

سوالات متداول نرم افزارهای کاربردی حسابداری

  1. انواع نرم افزارهای کاربردی حسابداری شامل چه نرم افزارهایی می شود ؟

    نرم افزارهای حسابداری مدیریت موجودی و سرمایه، نرم افزارهای حسابداری صورت حساب فروشگاهی، نرم افزارهای حسابداری بودجه بندی، نرم افزارهای حسابداری پروژه، نرم افزارهای حسابداری پایه

  2. ویژگی های نرم افزارهای حسابداری صورت حساب فروشگاهی چیست ؟

    از این نوع نرم افزارها در مراکز خرید، پاساژها، فروشگاه ها و هایپرمارکت ها استفاده می شود. اصلی ترین ویژگی این دسته از نرم افزارها، داشتن محیطی اختصاصی برای صدور انواع فاکتورهای خرید و صورت حساب های گوناگون است.

  3. بهترین نرم افزار کاربردی حسابداری کدام است ؟

    بهترین نرم افزار کاربردی حسابداری کدام است، بستگی به نوع کسب و کار و نیازهای آن در امور مالی و محاسباتی دارد. در واقع هیچ نرم افزاری نیست که برای برطرف کردن نیازهای تمامی مشاغل و کسب و کارها طراحی شده و تمامی امکانات مورد نیاز را در خود جای داده باشد.

برچسب ها :

نرم افزار های کاربردی

برای اينكه لزوم استفاده از نرم افزار واسط سامانه مودیان را بهتر درک كنيم چنين آغاز می كنيم كه، همانگونه كه می دانيد از ابتدای سال 1402 كليه موديان مالياتی يا بهتر بگوئيم تمامی پايانه های فروشگاهی ملزم به ارائه و ارسال فاکتور های خود به صورت  الكترونيكی در سامانه ی موديان كه توسط وزارت امور اقتصادی و دارائی توسعه يافته است، شده اند و می بایست به جای این که فروش خود را به صورت فصلی در سامانه معاملات فصلی درج نمایند، اقدام به ثبت فاکتور فروش در سامانه مودیان کنند اظهار فروش ثبت شده در سامانه و درج فاکتور در نرم افزار موجب ايجاد چالش های متعددی برای موديان مالياتی شده است. چالش های اتصال به سامانه مودیان و استفاده از نرم افزار سامانه مودیان روش های ارسال صورتحساب به سامانه مودیان ارسال صورتحساب های الکترونیکی مستقیم به سامانه ی موديان مالياتی از 3 طريق صورت می گيرد. بسياری از شركت های توليد كننده ی نرم افزار موجود در بازار هنوز موفق نشده اند كه نرم افزارهای خود را جهت بارگذاری صورت حساب های الكترونيكی به روز رسانی كنند و يا هنوز برخی از موديان اقدام به تهيه نرم افزار حسابداری و فروش جهت ثبت فاکتور در سامانه مودیان نكرده […]
نرم افزار حسابداری فروش امکان مدیریت کلیه فرایندهای فروش، قیمت گذاری فروش کالاها به تفکیک گروه های مختلف مشتریان را فراهم می سازد. همچنین سیاست گذاری چگونگی مدیریت شعب در این نرم افزار انجام می شود.

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو