close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

چه اشخاصی جزو مشمولین پرداخت مالیات هستند؟

چه اشخاصی جزو مشمولین پرداخت مالیات هستند؟

افراد مشمول پرداخت مالیات

گرفتن مالیات را می‌توان یکی از شیوه‌های کسب درآمد برای دولت و کشورها در نظر گرفت، اما موضوعی که شاید برای شما سوال به وجود آورد، این است که آیا افراد همگی باید مالیات تعیین شده را بپردازند یا شرایطی وجود دارد که افراد را از پرداخت، معاف کنند؟ چه کسانی مشمول مالیات می شوند؟

اشخاص مشمول مالیات مستقیم و مالیات غیر مستقیم چه کسانی هستند؟ باید گفت با توجه به برخی از مسائل که از طریق نهادهای گوناگون تنظیم می‌شوند، برخی از افراد جز مشمولین پرداخت مالیات نیستند. در ادامه به بررسی اینکه مشمولین پرداخت مالیات چه کسانی هستند می پردازیم تا با آن‌ها آشنا شوید.

انواع مالیات ها(مستقیم-غیر مستقیم)

در ابتدا باید توجه داشته باشید که مالیات‌ها به دو دسته‌ی مالیات مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می‌شوند و دسته‌ی مستقیم آن‌ها دامنه‌ی وسیع تری از مالیات‌ها را در برمی گیرد.

مالیات غیر مستقیم: شامل دو بخش مجزا تحت عنوان‌های مالیات بر تولید و واردات و مالیات بر مصرف و فروش است. در واقع مالیات‌های غیرمستقیم را می‌توان نوعی مالیات در نظر گرفت که به صورت غیرمستقیم بر قیمت کالا و خدمات اضافه می‌شود.

مالیات‌ مستقیم: از افرادی که مشغول به تحصیل یا کسب درآمد هستند، اخذ می‌شود و برای آن نیز دو دسته‌ی مجزا در نظر گرفته شده است. این دو دسته‌ی مجزا را می‌توان مالیات بر دارایی و مالیات بر درآمد دانست.

مالیات بر دارایی،شامل مالیات‌های وارد بر ارث و حق تمبر می‌شود و از طرفی مالیات بر درآمد، شامل مالیات‌های وارد بر درآمد املاک، کشاورزی، حقوق، درآمد مشاغل، درآمد اشخاص حقوقی و درآمدهای اتفاقی در نظر گرفت که افراد باید متناسب با هر یک از آن‌ها، مالیاتی را بپردازند؛ اما گاهی اوقات شرایطی وجود دارد که افراد مشمول پرداخت مالیات نیستند.

مشمول پرداخت مالیات

بررسی موردی و مشمولین مالیات

اگر از ما بپرسند مشمولین پرداخت مالیات یعنی چی؟ در جواب باید بگوییم به فردی که وظیفه‌ی پرداخت مالیات را دارد، چنین فردی که به اداکننده‌ی مالیات شناخته می‌شود را مودی می‌نامند، همچنین چنین فردی به دلیل آنکه باید مالیات تعیین شده را بپردازد، مشمول نیز نامیده می‌شود؛ بنابراین مشمول را می‌توان به این معنا در نظر گرفت؛ اما وجود دارند سازمان و نهادهایی که مشمول پرداخت مالیات نیستند. در ادامه این دست از سازمان‌ها را معرفی خواهیم کرد.

سازمان‌های دولتی را می‌توان یکی از سازمان‌های غیر مشمول پرداخت مالیات در نظر گرفت، از آنجایی که دولت بودجه‌ی مورد نیاز این سازمان‌ها را تامین می‌کند، دیگر مالیاتی از آن‌ها نمی‌گیرد.

خرید نرم افزار واسط سامانه مودیان با آموزش و پشتیبانی رایگان

مشمولین پرداخت مالیات 3 حالت دارند:

مالیات شامل چه کسانی می شود؟ اشخاص مشمول مالیات چه کسانی هستند؟ چه کسانی باید مالیات پرداخت کنند؟ با کمی مطالعه و تحقیق در خصوص این سوالات می‌توانید به نتایج جامعی دست پیدا کرده و تصمیمات صحیح و به موقعی برای مسائل مالی و مالیاتی خود بگیرید.

مشمولین عادی:

این افراد طبق ماده‌ی 1 قانون مالیات‌های مستقیم، مشمولین پرداخت مالیات هستند و باید با ارائه اظهارنامه، مالیات تعیین شده را بپردازند.

معاف:

این دسته از افراد را می‌توان مشمول قانون در نظر گرفت، اما این دسته از پرداخت مالیات معاف هستند؛ بنابراین آن‌ها همانند افرادی هستند که غیر مشمول قانون هستند. این دسته از افراد مالیات‌های تعیین شده و تکالیف مربوط به آن‌ها را انجام نمی‌دهند. سود سپرده بانکی اشخاص حقیقی، درآمدهای فعالیت‌های کشاورزی و دام‌پروری و درآمد اجاره املاک مسکونی و موقوفات از پرداخت مالیات معاف هستند.

نرخ صفر:

برای برخی از افراد تکالیفی در نظر گرفته می‌شود، اما این دسته از افراد مالیاتی را پرداخت نمی‌کنند؛ بنابراین درآمد این افراد که مشمول هستند در نرخ صفر ضرب می‌شوند.

مشمولین و غیر مشمولین پرداخت مالیات

مشمولین پرداخت مالیات

طبق ماده 1 قانون‌های مالیات مستقیم، هر فردی ایرانی که مقیم ایران است یا هر فرد حقیقی ایرانی که مقیم خارج است، در رابطه با درآمدهایی که از ایران یا خارج دریافت می‌کند، جزو اشخاص مشمولین پرداخت مالیات مستقیم می‌شود. به عبارت دیگر:

  1. کلیه مالکین اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی نسبت به اموال یا املاک خود واقع در ایران.
  2. هر شخص حقیقی ایرانی مقیم ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران کسب می نماید.
  3. هر شخص حقیقی ایرانی مقیم خارج از ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران کسب می کند.
  4. هر شخص حقوقی ایرانی نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران کسب می کند.
  5. هر شخص غیر ایرانی (اعم از حقیقی یا حقوقی) نسبت به درآمدهایی که در ایران کسب می نماید و همچنین نسبت به درآمدهایی که بابت واگذاری امتیازات یا سایر حقوق خود و یا دادن تعلیمات و کمک های فنی و یا واگذاری فیلم های سینمایی از ایران کسب می کند.

غیرمشمولین پرداخت مالیات

طبق ماده 2 قانون مالیات، برخی از نهادهای گوناگون مانند وزارتخانه‌ها و موسسه‌های دولتی، شهرداری، بنیادها و نهادهایی که برگه‌ی مجوز معافیت از طرف امام خمینی یا مقام رهبری را دارند و همچنین نهاد و سازمان‌هایی که بودجه‌ی آن‌ها توسط خود دولت تامین می‌شود، مشمول پرداخت مالیات نیستند.

نکته‌ای که باید در رابطه با غیر مشمولین ذکر شود، این است که افراد ایثارگر و جانباز، از پرداخت مالیات بر حقوق معاف هستند، اما از پرداخت مالیات بر درآمد خیر؛ یعنی شرایطی را تصور کنید که یک فرد ایثارگر یا جانباز، در یک دادگستری مشغول کار است، حقوق این فرد از پرداخت مالیات معاف است، اما برای درآمدی که این جانباز یا ایثارگر از طریق وکالت کسب می‌کند؛ مالیاتی در نظر گرفته می‌شود.

غیر مشمولین پرداخت مالیات

تبصره‌هایی در رابطه با ماده 2 وجود دارد که شرایطی را ذکر می‌کنند؛ لازم است شما با این تبصره‌ها آشنا شوید تا در پرداخت مالیات، مرتکب جرم نشوید.

تبصره اول: اگر شرکتی، تمام یا قسمتی از سرمایه اولیه‌ی شرکت و سازمان‌هایی که در ماده 2 ذکر کردیم را داشته باشد، سهم درآمد یا سودی که از این طریق به دست می‌آورد، شامل چنین حکمی نمی‌شود؛ یعنی فرد سرمایه گذار، باید متناسب با سرمایه و سودی که در اختیار دارد، مالیاتی را بپردازد.

تبصره دوم: برای درآمدهایی که از طریق فعالیت‌های اقتصادی چون فعالیت‌های صنعتی، معدنی، تجاری، خدماتی و سایر فعالیت‌های تولیدی به دست می‌آید، به صورت جداگانه و با استناد به ماده 105، مالیاتی لحاظ می‌شود.

تبصره سوم: معافیت برای افرادی که مجوز از جانب امام خمینی یا مقام معظم رهبری دارند، باید بر اساس نظر نهایی مقام رهبری تایید شود تا مشمول پرداخت نباشد.

اگر شما شرایطی که طبق ماده‌ی 2 بیان شد را دارید، مشمول پرداخت مالیات به حساب نمی‌آیید. البته توجه داشته باشید که شرایط تبصره‌ها برای شما صدق نکند، چرا که در بسیاری از مواقع، افراد به این مسئله توجه نداشته ‌اند و مرتکب جرم شده اند، این افراد باید علاوه بر پرداخت مالیاتی که برای آن‌ها در نظر گرفته شده است، جریمه‌ای نیز بپردازند. از همین جهت توصیه می‌شود که بررسی‌های کامل را انجام دهید.

امکان دارد برای شما سوالات گوناگونی پیش آید که با توجه به آن‌ها بخواهید بدانید که مشمول پرداخت مالیات می‌شوید یا خیر. توجه داشته باشید که شرایط گوناگونی امکان دارد برای هر فرد به وجود آید، از همین جهت شما باید با بررسی موقعیت و شرایطی که برایتان وجود دارد، این موضوع را بررسی کنید.

در کل امیدواریم که این متن توانسته باشد به سوالات ذهن شما پاسخ داده باشد و امکان استفاده و بهره گیری از آن را داشته باشید. شما می‌توانید سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید تا در صورت امکان، اطلاعات جامع و کافی در اختیارتان قرار گیرد.

سوالات متداول مشمولین پرداخت مالیات

مالیات ها به چند دسته تقسیم می شوند؟

مالیات غیر مستقیم شامل دو بخش مجزا تحت عنوان‌های مالیات بر تولید و واردات و مالیات بر مصرف و فروش است مالیات‌ مستقیم از افرادی که مشغول به تحصیل یا کسب درآمد هستند، اخذ می‌شود و شامل مالیات بر دارایی و مالیات بر درآمد است

چه سازمان هایی از مالیات مستقیم معاف هستند؟

وزارتخانه‌ها، موسسات دولتی، دستگاه‌هایی که بودجه آن‌ها به وسیله دولت تامین می‌شود، شهرداری‌ها، بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی دارای مجوز معافیت از طرف حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، از مالیات‌های مستقیم معاف هستند.

چه کسانی مشمول مالیات مستقیم هستند؟

هر فردی ایرانی که مقیم ایران است یا هر فرد حقیقی ایرانی که مقیم خارج است، در رابطه با درآمدهایی که از ایران یا خارج دریافت می‌کند، مشمول پرداخت مالیات مستقیم می‌شود.

نرم افزار های کاربردی

برای اينكه لزوم استفاده از نرم افزار واسط سامانه مودیان را بهتر درک كنيم چنين آغاز می كنيم كه، همانگونه كه می دانيد از ابتدای سال 1402 كليه موديان مالياتی يا بهتر بگوئيم تمامی پايانه های فروشگاهی ملزم به ارائه و ارسال فاکتور های خود به صورت  الكترونيكی در سامانه ی موديان كه توسط وزارت امور اقتصادی و دارائی توسعه يافته است، شده اند و می بایست به جای این که فروش خود را به صورت فصلی در سامانه معاملات فصلی درج نمایند، اقدام به ثبت فاکتور فروش در سامانه مودیان کنند اظهار فروش ثبت شده در سامانه و درج فاکتور در نرم افزار موجب ايجاد چالش های متعددی برای موديان مالياتی شده است. چالش های اتصال به سامانه مودیان و استفاده از نرم افزار سامانه مودیان روش های ارسال صورتحساب به سامانه مودیان ارسال صورتحساب های الکترونیکی مستقیم به سامانه ی موديان مالياتی از 3 طريق صورت می گيرد. بسياری از شركت های توليد كننده ی نرم افزار موجود در بازار هنوز موفق نشده اند كه نرم افزارهای خود را جهت بارگذاری صورت حساب های الكترونيكی به روز رسانی كنند و يا هنوز برخی از موديان اقدام به تهيه نرم افزار حسابداری و فروش جهت ثبت فاکتور در سامانه مودیان نكرده […]
نرم افزار خرید و تدارکات امکان مدیریت کلیه فرایندهای خرید، از مرحله درخواست تا خرید و تحویل به انبار را فراهم می سازد. مدیریت دستور خرید و چگونگی استعلام های خرید از وظایف مهم این نرم افزار می باشد.

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو