لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.
خداوند در قرآن کریم می فرماید: “وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا” که مضمون این آیه بدین شرح است: “همانا خداوند تجارت را حلال و ربا را حرام کرد”. ربا در اسلام به معنای پول زیاد گرفتن است و یکی از گناهان کبیره به شمار میرود. این افراد در متون دینی مورد لعن قرار گرفتهاند و به شدت نهی میشوند. برای این که به خوبی با ربا چیست آشنا شوید بهتر است که آن را با یک مثال توضیح دهیم. فرض کنید که شما برای کاری و یا خرید نیازات خود به پول زیادی نیاز دارید.
برای تامین این پول از فردی درخواست میکنید. قرض دهنده در ازای این پول به صورت روزانه از شما سود بالایی طلب میکند. در این حالت پول دریافت شده ربا بوده و از نظر اسلام جایز نیست. با این وجود ربا خود به دستههای مختلفی تقسیم بندی میشود و از قوانین خاصی پیروی میکند. از اینرو ما در ادامه مقاله “ربا چیست” به صورت کامل این مسائل را به شما ارائه میدهیم.
پس از دانستن این که ربا چیست، اطلاع از قوانین آن نیز برای افراد الزامی است. ربا که بسیاری از افراد آن را با نام نزول میشناسند، نوعی معامله است که دین و قانون آن را رد میکند. در این حالت فردی پولی را از فرد دیگری قرض میکند و بر اساس توافقات در هنگام پس دادن پول باید سود بیشتری را پرداخت نماید. با توجه به پیامدهای مخربی که این روش قرض بر روی اقتصاد جامعه دارد، انجام آن غیرقانونی بوده و شامل جریمه و مجازات میشود.
یکی از قوانینی که در این میان وجود دارد این است که باید این قرارداد بین طرفین به اثبات برسد. در غیر این صورت قرض گیرنده میتواند هیچ اضافات پولی را به قرض دهنده ارائه ندهد. همچنین در صورتی که ربا در مراجع قانونی ثابت شود، علاوه بر پرداخت مبلغ دریافت شده، جرایم و مجازاتهای دیگری را نیز به همراه دارد. به همین دلیل بسیاری از افراد در این شرایط باید با اخذ وکیل حقوقی به مشکل خود رسیدگی کنند.
ربا به صورت کلی در دو گروه زیر قرار میگیرد:
ربای قرضی یکی از رایجترین مدلهای ربا است که بسیاری از افراد با آن آشنایی دارند. در این معامله فردی پولی را قرض گرفته و در مقابل آن قرض دهنده سود بسیار بالاتر از مبلغ را دریافت میکند. ربای قرضی در بین فقها نامشروع تشخیص داده شده است و در ادیان دینی گناه میباشد. به همین دلیل با فردی که ربا را انجام میدهد به صورت قانونی برخورد شده و مجازات قانونی دارد.
معرفی نرم افزار: نرم افزار مدیریت انبارداری
از دیگر انواع ربا میتوان به ربای معاملی اشاره کرد. در این حالت پول و یا کالای دریافت شده با کالایی نابرابر و بیشتر از میزان معامله میگردد. استفاده از ربای معاملی در گذشته رواج بسیاری داشت ولی امروزه اغلب ربا از نوع ربای قرضی میباشد. در هر دو صورت این نحوه معامله مشکل شرعی داشته و از نظر اسلام و قانون غیر مجاز میباشد.
حال که متوجه شدید ربا چیست باید از مجازات آن نیز مطلع شوید. در دین و قانون مجازات سنگینی برای ربا تعیین شده است و هر گونه معامله و قرضی بدین صورت باطل بوده و مجازات را به همراه دارد. بر اساس ماده 190 قانون اساسی معامله صورت گرفته بین طرفین ربا نامشروع و باطل بوده و این قرارداد هیچ سندیتی ندارد. از طرفی در صورتی که وجود ربا بین دو طرفین به اثبات برسد، از نظر قانون نیز جرم به حساب میآید.
معرفی نرم افزار: نرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکی
بر اساس قوانین موجود ربا دهنده، ربا گیرنده و واسط بین آنها موظف هستند که اموال گرفته شده را پس دهند. از طرفی این افراد بر اساس میزان ربا بین 3 ماه تا 3 سال حبس به همراه 74 ضربه شلاق جریمه مجازات میشوند.
در زمینه ربا باید به شما توضیحی را نیز درخصوص افرادی که مشمول ربا نمیشوند ارائه دهیم. سه دسته افراد هستند که ربا بین آنها مجازاتی ندارد و جرم محسوب نمیشود. ربای بین زن و شوهر، ربای مسلمان از کافر و ربای بین پدر و فرزند از جمله ربایی است که جرمی را برای آنها به دنبال ندارد.
جمع بندی ربا چیست؟
با توجه به مطالعه مطالب ربا چیست، متوجه شدید که ربا بر اساس دین و قانون مجاز نیست و انجام آن جرایم و مجازاتی را به دنبال دارد. همچنین شما میتوانید از طریق شمارههای درج شده در سایت سایر مشکلات حقوقی را در میان بگذارید و از مشاوره کارشناسان ما بهره مند شوید.