close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

شرکت هایی مشمول حسابرسی مالیاتی در سال 1401

شرکت هایی مشمول حسابرسی مالیاتی در سال 1401

شرکت های مشمول حسابرسی مالیاتی

آنچه در ادامه مطلب شرکت های مشمول حسابرسی خواهید خواند.

بر طبق قوانینی که شرکت‌های مالیاتی وضع کرده‌اند، همه واحدهای اقتصادی، تجاری و خدماتی مشمول حسابرسی می شوندو باید صورت‌های مالی حسابرسی شده و اظهارنامه خود را در موعد مقرر به سازمان امور مالیاتی کشور تحویل دهند. چنانچه این واحدها در زمان مقرر اظهارنامه مالیاتی یا صورت‌های مالی حسابرسی خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم ننمایند، مشمول جریمه می‌گردند و باید 20 درصد از مالیات خود را نیز به عنوان جریمه پرداخت کنند.

بیشتر بدانید:سیستم حسابداری مالی

معمولاً شرکت‌هایی وجود دارند که مورد تایید اداره امور مالیاتی کشور هستند، بنابراین گزارش حسابرسی باید از طرف این شرکت‌ها باشد تا اداره مالیاتی بتواند مطابق با مقررات برگ تشخیص مالیات را مطابق این گزارش صادر کند. همچنین گزارش حسابرسی مذکور باید براساس استانداردهای حسابرسی باشد تا مورد تایید اداره مالیات قرار گیرد. برای آن که بدانید چه شرکت‌هایی مشمول حسابرسی در سال ۱۴۰۱ هستند؟ ادامه این مقاله را از دست ندهید.

مشمولان حسابرسی اشخاص حقیقی و حقوقی

شرکت‌های سهامی خاص که متعلق به افراد حقیقی یا حقوقی هستند، همچون تعاونی‌ها، اتحادیه‌های مربوطه، موسسات غیر انتفاعی، موسسات غیرتجاری، موسسات تجاری، شرکت‌های خصوصی یا اشخاص حقیقی که براساس قوانین باید دفتر قانونی خود را حفظ کنند، براساس شرایط خاص مشمول مالیات می‌گردند.

بنابراین طبق این شرایط ویژه اگر در اظهارنامه مالیاتی آخر آنها، فروش و هزینه عملیاتی یا غیر عملیاتی‌شان بیشتر از مبلغ ۵ میلیارد تعیین شود و جمع دارایی‌شان هم بیشتر از ۸ میلیارد باشد، مطابق با قانون ۲۷۲ مالیاتی این اشخاص خواه حقوقی و خواه حقیقی مشمول حسابرسی می‌گردند. بدین ترتیب این افراد براساس نمونه سازمان مالیاتی باید به تهیه گزارش حسابرسی بپردازند و آن را به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه دهند.

معمولا در این گزارش بسیاری از اصول حسابرسی رعایت می‌شود که از جمله می‌توان به مدارک و اسناد حسابداری مطابق با قوانین، رعایت اصل‌ها و استانداردهای حسابرسی، مشخص کردن میزان درآمد مشمول مالیات مطابق با قوانین مربوطه و… اشاره کرد.

قانون مشمول حسابرسی مالیاتی شرکت ها
مشمولان حسابرسی اشخاص حقیقی و حقوقی

موضوعات مورد بررسی حسابرسی

حسابرسی سازمان‌ها و شرکت‌ها کاری مهم و ضروری است و باعث می‌شود تا درستی عملکرد حسابداران و گزارش‌های آنها مورد بررسی قرار گیرد. حسابرس وظیفه دارد در صورت مشاهده هر گونه تخلفات و اشتباهات آن را به مراکز ذیصلاح گزارش کند. بنابراین حسابرس به عنوان فرد بی طرف با بررسی صورت‌های مالی صحت و نادرستی آنها را تشخیص می‌دهد. از این‌رو می‌توان گفت حسابرس موارد مختلفی را جهت بررسی مد نظر می‌گیرد که این موارد به قرار زیر هستند:

  • صورت‌های مالی: صورت‌های مالی یکی از مهمترین مواردی که حسابرس باید آن را مورد بررسی قرار دهد، بررسی این صورت‌ها موجب می‌شود تا هر گونه خطا، تخلف، عدم تطبیق و… مشخص شود.
  • الزمات نظارتی: حسابرس باید مطابق با قوانین حسابداری به بررسی گزارشات بپردازد و صورت‌های مالی را کنترل کند.
  • کنترل‌های داخلی: حسابرس صورت‌های مالی را به خوبی چک می‌کند تا در صورت داشتن نقاط ضعف، آنها را پیدا کند و سپس به اصلاح این ضعف‌ها بپردازد.

کلیه افراد مشمول حسابرسی

می‌توان گفت اشخاص، شرکت‌ها و سازمان‌های زیادی باید مورد حسابرسی قرار گیرند که در ادامه به معرفی برخی می‌پردازیم:

  1. شرکت‌هایی که عضو بورس اوراق بهادار شده‌اند یا می‌خواهند در این بورس مورد پذیرش قرار گیرند.
  2. براساس بندهای الف و ب ماده ۷ اساسنامه قانونی حسابرسی، همه شرکت‌ها و موسساتی که شامل این بندها هستند.
  3. اشخاص حقیقی و حقوقی با توجه به نوع فعالیتی که انجام می‌دهند.
  4. شرکت‌هایی که سهامی عام هستند و شرکت‌هایی که پیرو شرکت‌ها می‌باشند.
  5. موسسات و تعاونی‌هایی که دولتی نیستند و دارای نماینده‌های وابسته هستند.
  6. شرکت‌های ایرانی که نماینده و شعب برندهای خارجی هستند.
  7. شرکت‌های موظف به پرداخت مالیات کدام‌اند؟ شرکت‌هایی که مشمول ماده ۲۷۲ هستند.
    دولت‌ها از گذشته تاکنون به مسئله مالیات توجه زیادی داشته‌اند و بر روی آن حساب باز می‌کنند، از آنجایی که مالیات‌های گرفته شده متعلق به مردم است و باید صرف رفاه عمومی گردد بنابراین مقداری از درآمد و سود افراد حقوقی و حقیقی تحت عنوان مالیات به دولت پرداخت شود.
    می ‌توان گفت پرداخت مالیات شامل همه شرکت‌ها می‌گردد. اگر شرکتی مالیات خود را نپردازد با محرومیت‌هایی مواجه می‌شود و باید جریمه پرداخت کند. اداره امور مالیاتی کشور میزان مالیات شرکت‌ها را مطابق قوانین تعیین می‌کند، چنانچه شرکت‌ها در زمان معین به پرداخت مالیاتشان نپردازند، باید ۲۰ درصد مبلغ مالیات را به عنوان جریمه پرداخت کنند. معمولا برای نهادهای شرکتی یا همان اشخاص حقوقی انواع مالیات‌ها وجود دارد که برخی از آنها مالیات‌هایی هستند که بر ارث، درآمد، عملکرد، املاک، دارایی و… اعمال می‌گردد.
چه سازمان هایی مشمول حسابرسی مالیات می شود؟
قانون مالیاتی 1401

انواع مالیات

مالیات‌ها به دو گروه کلی دسته‌بندی می‌شوند که به شرح زیر هستند:

مالیات‌های مستقیم

دولت با توجه به قوانین از پیش تعیین شده مستقیما به برداشت مالیات از دارایی‌های مردم می‌پردازد، از این‌رو این نوع مالیات به نام مالیات مستقیم معرفی می‌شود، چرا که مالیاتی است که به طور واضح و مستقیم از اموال و درآمد مردم کم می‌شود. مالیات‌هایی همانند مالیات بر ارث، درآمد، دارایی و… از این نوعند. مالیات بر دارایی یعنی افراد به خاطر دارایی‌هایشان موظف به پرداخت مالیات هستند، همچنین مالیات بر درآمد یعنی افراد بابت درآمد خود باید مالیاتی به دولت پرداخت کنند.

مالیات‌های غیرمستقیم

مالیات‌های غیرمستقیم هم بابت خدمات و کالاهای خریداری شده از عموم مردم اخذ می‌شود. از این‌رو بسیاری از مردم از پرداخت این مالیات بی‌خبرند، زمانی که کالایی همانند خودرو، فرآورده‌های نفتی، خاویار، نوشابه و… می‌خرند، مبلغ بیشتری پرداخت می‌کنند که این مبلغ اضافه به دلیل مالیات است. تاجران نیز برای واردات و صادرات کالاها مبلغی را بابت مالیات به گمرک می‌پردازند.

چگونگی بررسی مشمولان حسابرسی
انواع مالیات

نتیجه گیری
در این مقاله موضوعات مهمی که یک حسابرس باید آنها را مورد بررسی قرار دهد را بیان کردیم و انواع مالیات‌هایی که امروزه باید اشخاص حقیقی و حقوقی بپردازند را ذکر نموده‌ایم، بنابراین مخاطبان با خواندن مقاله چه شرکت‌هایی مشمول حسابرسی در سال ۱۴۰۱ هستند؟ اطلاعات جامعی بدست می‌آورند.

نرم افزار های کاربردی


دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو