close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

تاثیر مدیریت ریسک بر رشد سازمان

تاثیر مدیریت ریسک بر رشد سازمان

مدیریت ریسک

در تمامی‌ پروژه و کسب و کارهای کوچک و بزرگ چه در زمان راه‌اندازی و چه در طول انجام پروژه مخاطرات و مطالباتی با عنوان کلی ریسک وجود دارد. حتی در کوچکترین تصمیمات در طول روزمرگی نیز افراد در حال آنالیز آن هستند و تمامی ‌جوانب آن را می‌سنجند و سپس برای آن اقدام می‌کنند، همین سنجش اثرات مثبت و منفی یک عمل ارزیابی ریسک آن تصمیم به شمار می‌رود. حال در انجام کسب و کار و پروژه‌های بزرگ باید بصورت منطقی‌تر و تخصصی‌تر با این ریسک‌ها دست و پنجه نرم کرد. مساله مورد بحث در اینجا مدیریت ریسک می‌باشد اما قبل از هر چیزی باید بدانیم معنی ریسک چیست؟ ریسک یکی از مفاهیم اولیه، پایه ای و بسیار مهم در مدیریت مالی است و به پیش آمدهای احتمالی گفته می شود که وقوع آنها پیامدهای نامطلوبی برای سازمان به همراه دارد.

مدیریت ریسک به چه معناست؟

مدیریت ریسک به معنی شناسایی خطرات احتمالی در هنگام تصمیم گیری و ارزیابی آنها و اولویت‌بندیشان است که باید با استفاده هماهنگ و بهینه از منابع در دسترس بتوان تاثیر اتفاقات ناگوار موجود را به حداقل رساند و زمینه را برای محقق نمودن فرصت‌ها فراهم آورد. اصولا کلمه ریسک در هنگام برخورد با ضرر به میان می‌آید ولی هر جا که چه ضرر و چه سود در میان باشد احتمال ریسک وجود دارد. ضرر و زیان و خطرات احتمالی در هر زمینه‌ای امکان مواجهه دارد و با مدیریت ریسک می‌توان آن‌ها را تا حد امکان مهار نمود.

در هر تجارت و کسب و کاری منظور از مدیریت ریسک یعنی فرایندی که طی آن عدم قطعیت‌های تصمیم پیش‌رو شناسایی، تحلیل و پذیرفته شوند. کسی که قصد مدیریت ریسک‌های موجود را دارد شناسایی و یافتن ریسک‌های موجود اولین وظیفه او محسوب می‌شود. او در ادامه باید بتواند میزان تاثیر و کیفیت ریسک‌ها را بررسی نماید و سپس بعد از آن با توجه به بزرگی و تاثیر آن تصمیم به پذیرش یا عدم پذیرش بگیرد.

هر پروژه‌ای در زمان آغاز باید مورد آنالیز قرار بگیرد و مدیر پروژه بتواند ریسک‌های موجود را شناسایی و در مورد آن‌ها تصمیم گیری نماید. پس از آغاز پروژه باید برای کنترل ریسک‌ها بازه زمانی تعیین نمود که متناسب با حجم و اندازه پروژه می‌باشد. با توجه به بزرگی و اهمیت پروژه این بازه‌ها برای آنالیز ریسک‌های موجود می‌تواند یک ماهه تا یک ساله باشد. ریسک‌ها می‌توانند به دو صورت نسبی و مطلق وجود داشته باشند و سرمایه گذاران می‌توانند با درک اشکال مختلف ریسک‌های موجود سود و زیان‌های پیش‌رو را به درستی تجزیه و تحلیل نمایند.

معرفی نرم افزار: نرم افزار مدیریت منابع مالی

مدیریت ریسک

آشنایی با انواع ریسک

ریسک خالص

منظور از ریسک خالص ریسکی است که نتیجه مورد انتظاری که وجود دارد ضرر است مثل احتمال وقوع آتش سوزی، تصادف، دزدی، وقوع جنگ و تاثیر بر سرمایه گذاری و …

ریسک برد و باخت

ریسک برد و باخت که در این مورد تنها به ضررها پرداخته نمی‌شود و ممکن است با انجام آن هم سود برد و هم ضرر مثل سرمایه گذاری در بورس ، تصمیم راجع به تولید محصول جدید و …

ریسک تطبیق

ریسک تطبیق عبارت است از احتمال زیان برآمده از شمول جریمه‌ها و مجازات‌های قانونی، تنبیهات نظارتی و آسیب به حسن شهرت یک بانک، به خاطر عدم رعایت قوانین و مقررات ناظر بر فعالیت‌های بانکی می باشد.

محاسبات راحت و دقیق حقوق و دستمزد در سامانه واسط مالیاتی

5 مورد از مراحل مدیریت ریسک

  1. در مرحله اول باید هدف را مشخص نمود و قبل از انجام پروژه و رسیدن به هدف مورد نظر باید به این سوال توجه داشت که برای انجام پروژه چقدر باید ریسک نمود.
  2. شناسایی ریسک‌های احتمالی که باید در هنگام آغاز کار تمامی ‌خطراتی که ممکن است با آن مواجه شد در نظر گرفت تا در هنگام بروز آمادگی برخورد با آن را داشت.
  3. ارزیابی ریسک‌ها به نحوی که پس از شناسایی آن‌ها را به ترتیب اهمیتی که دارند اولویت بندی نمود و میزان و قدرت تحمل هر ریسک را مشخص کرد.
  4. راه حل مناسب در صورت بروز هر ریسک را باید ارائه داد و اقدام مناسب هر کدام را تعیین نمود.
  5. در آخرین مرحله باید نظارت ویژه‌ای بر روی استراتژی‌ که برای هر ریسک تعیین شده و در هنگام مواجهه با آن مورد استفاده قرار گرفته است داشت تا کارایی آن مشخص شود. این مرحله به گزارش گیری و جمع آوری اطلاعات نیاز دارد.

همچنین شما به کمک نرم افزار مدیریت ریسک علاوه بر افزایش دقت، سرعت و کیفیت با بانک های اطلاعاتی و تحلیل و گزارشات ،می توانید بصورت کاملا هوشمندانه، کسب و کارهای خود را مدیریت کرده، توسعه و بهبود ببخشید. برای اینکه نرم افزار مدیریت ریسک کاربرد لازم را داشته باشد، حتما باید با سیستم اطلاعاتی سازمان هماهنگ باشد.

معرفی نرم افزار: نرم افزار اتوماسیون اداری

آیا مدیریت ریسک تاثیری در پیشرفت سازمان دارد؟

در هر سازمان قطعا ریسک‌ها و خطرات احتمالی وجود دارد. اگر بتوان استراتژی‌های مناسبی برای مواجهه با ریسک‌های احتمالی در نظر گرفت و فرایند موثری در مدیریت ریسک در کسب و کار داشت قطعا به سازمان کمک می‌کند تا بتواند خطرات، نقاط قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها را شناسایی کرده و برای هرکدام برنامه‌ریزی نماید و در زمان وقوع هر اتفاق بتواند بهترین تصمیم را برای مقابله با آن بگیرد.

هر سازمان باید بتواند برای تضمین موفقیت خود و مدیریت ریسک روش‌های مقابله با ریسک‌ها را برای خود تعریف کند تا آن‌ها را از خود دور نماید و یا در صورت بروز آن‌ها را شناسایی کند و اثرات آن را بتواند کاهش دهد. رسیدن به اهداف سازمان وابسته به برنامه ریزی، آماده سازی، نتایج و ارزیابی نتایج مدیریت ریسک می‌باشد که توضیح مختصری در مورد هر کدام داده می‌شود.

  • برنامه‌ریزی در فرایند مدیریت ریسک که شامل تهیه لیستی از خطرات احتمالی و ریسک‌های ممکن و شناسایی آنها و اقدامات پیشنهادی برای هر یک است. ریسک‌هایی که در گروه کم خطر قرار می‌گیرند تاثیر چندانی روی هزینه و برنامه و عملکرد سازمان ندارند اما ریسک‌های متوسط و بالا باعث افزایش هزینه و اختلال در عملکرد سازمان می‌شوند.
  • ذینفعان سازمان با قرار گرفتن در تمامی ‌تصمیمات و جریانات و رویکردهای پیش‌رو مطمئن می‌شوند که سازمان در مسیر اهدافش در حرکت است و در هنگام بروز خطرات قطعا راهکاری برای مقابله با آن دارند.
  • وقتی در سازمان به مدیریت ریسک پرداخته می‌شود احتمال رسیدن به موفقیت با زمان و بودجه مقرر افزایش می‌یابد و ذینفعان اطمینان می‌یابند که احتمال بازگشت سرمایه بسیار بالاست و سود سازمان امیدوارکننده است.
  • با ارزیابی مناسب نتایج درصد موفقیت بالا می‌رود و مشکلات کاهش می‌یابد و می‌توان حتی تهدیدها را به فرصت‌ها تبدیل نمود.
مدیریت ریسک

نرم افزار های کاربردی


دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو