close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

تکنیک های کاربردی در ارائه صورت های مالی

تکنیک های کاربردی در ارائه صورت های مالی

تکنیک های صورت های مالی

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

صورت های مالی در واقع نوعی گزارش به حساب می‌آید که یک شرکت پس از یک دوره‌ی معین انجام فعالیت، موظف به تهیه آن است. گزارش‌هایی که شما از انجام فعالیت خود تهیه می‌کنید، باید از چارچوب و شرایط خاصی پیروی کند. توجه داشته باشید شما برای تهیه چنین گزارشی، باید از اصول حسابداری و استانداردهای مربوط به آن آگاهی داشته باشید و از آن‌ها استفاده کنید تا گزارشی که تهیه می‌کنید، یک گزارش دقیق و کامل محسوب شود.

تهیه چنین گزارش‌هایی که با توجه به انواع گوناگون صورت های مالی انجام می‌شوند، برای شرکت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند، چرا که در این گزارش‌ها بسیاری از موارد مربوط به آن‌ها ثبت می‌شود. برای مثال یک شرکت حاضر در بورس، باید صورت های مالی خود را در اختیار کلیه ذینفعان که شامل سهامداران، سرمایه گذاران و … می‌شوند، قرار دهد. شرکت‌ها با انجام چنین کاری، در خصوص وضعیت‌های گوناگون شرکت، آماری را در اختیار ذینفعان قرار می‌دهند تا آن‌ها نیز از وضعیت موجود آگاه شوند.استفاده از نرم افزار صورت های مالی نیز میتواند کار شما را آسان کند.

در ادامه برای شما انواع گوناگونی از صورت های مالی که باید آن‌ها را تهیه و ارائه دهید را معرفی می‌کنیم؛ همچنین شما را با کاربردی ترین تکنیک های صورت های مالی آشنا می کنیم تا در زمان انجام آن با مشکل روبرو نشوید. توجه داشته باشید که تهیه گزارش در رابطه با این صورت ها، باید کاملا دقیق انجام شود، چرا که تصمیمات گوناگون و کاربردی با توجه به این گزارش‌ها گرفته می‌شود.

تکنیک های کاربردی در ارائه صورت‌های مالی

انواع صورت های مالی

اگر بخواهیم صورت های مالی را در یک نگاه کلی مورد بررسی قرار دهیم، باید به مواردی چون ترازنامه، صورت مالی مربوط به سود و زیان، صورت مالی سود و زیان جامع، صورت گردش وجوه نقد، صورت میان‌دوره‌ای و صورت سرمایه اشاره داشته باشیم. دقت داشته باشید که در میان این موارد، مورد ترازنامه و صورت گردش وجوه نقد، از دیگر موارد، مهم تر هستند که آن‌ها صورت های مالی اساسی می‌نامند.

ترازنامه:

ترازنامه گزارشی به حساب می‌آید که وضعیت سه گروه دارایی، بدهی و سرمایه یک شرکت و موسسه را در بخش‌های گوناگونی که دارد، نشان می‌دهد؛ درواقع می‌توان گفت که شما با تهیه این گزارش، می‌توانید متوجه شوید که یک شرکت چه میزان دارایی، بدهی یا سرمایه دارد. بدون شک این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود، چرا که با توجه به نتیجه‌ای که از آن به دست می‌آید، باید تصمیم‌هایی مناسبی در جهت آن گرفته شود.

دارایی و بدهی نیز هر کدام به دو بخش متفاوت تقسیم می‌شوند که موارد مربوط به هر کدام، در این گزارش به ثبت می‌رسد. اگر تصمیم به خرید سهام یک شرکت دارید، بهتر است پیش از اقدام برای چنین کاری، این صورت مالی را مورد بررسی قرار دهید تا متوجه شوید که وضعیت شرکت مورد نظر شما چگونه است و آیا با سهام گذاری در آن شرکت، شما نیز دچار سود و زیان می‌شوید یا خیر؟

ترازنامه

صورت سود و زیان:

در این گزارش، نتیجه‌ی فعالیت‌هایی که یک شرکت در زمان مشخصی انجام داده است، به ثبت می‌رسد و در آن مقدار سود و زیانی که توسط آن فعالیت برای شرکت به دست آمده، دیده می‌شود. صورت سود و زیان جامع نیز گزارشی به حساب می‌آید که در آن تغییرات افزایشی یا کاهشی که ناشی از درآمدها هستند، به ثبت می‌رسد.

صورت جریان وجوه نقد:

نقدینگی یکی از موارد مهم برای هر شرکت به حساب می‌آید و باید به ‌صورت دوره‌ای گزارش‌هایی در رابطه با این موضوع به ثبت برسد. در این گزارش، تغییراتی که ناشی از فعالیت‌های گوناگون شرکت‌ها هستند و توانسته‌اند بر این موضوع تاثیر بگذارند، به ثبت رسیده است؛ توجه داشته باشید که تمامی صورت های مالی که بررسی می‌شوند، مربوط به بازه‌ی زمانی مشخص هستند و از همین جهت باید به ‌صورت دوره‌ای تهیه شوند.

صورت جریان وجوه نقد

صورت سرمایه:

صورت سرمایه که به آن تغییرات صورت سرمایه نیز میگویند توسط شرکت ها و موسستان غیر سهامی در پایان هر دوره ی مالی حساب می شود. برای محاسبه ی صورت سرمایه باید سرمایه ی شرکت در ابتدای دوره ی مالی و همچنین تغییرات سرمایه در طول دروه ی مالی مشخص شود.


بررسی نکات و تکنیک های لازم برای ارائه صورت های مالی

همانطور که گفته شد، برای تهیه و ارائه صورت های مالی ، تکنیک و نکاتی وجود دارد که پیش از اقدام برای انجام آن‌ها، باید در نظر گرفته شوند. تکنیک و نکاتی که باید در نظر گفته شوند، به نوعی استانداردهای لازم برای پرداختن به چنین موضوعی محسوب می‌شوند که در ادامه به انواع گوناگون آن‌ها خواهیم پرداخت.

  • اطلاعاتی که در گزارش‌های گوناگون به ثبت می‌رسند، باید طبقه بندی شده باشند تا امکان اخذ تصمیم برای آن‌ها وجود داشته باشد.
  • شما باید برخی از انواع صورت مالی را به‌صورت کامل و با در نظر گرفتن تمامی مسائل ارائه دهید؛ این موارد شامل ترازنامه، صورت سود و زیان، سود و زیان جامه و جریان وجوه نقد می‌شوند.
  • توجه داشته باشید که در ارائه این مطالب، هیچگونه افشاگری حسابداری ذکر نشود، چرا که این شیوه یکی از شیوه‌های نامناسب به کارگیری استانداردهای لازم به حساب می‌آید.
  • صورت های مالی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد، باید به‌صورت دوره‌ای تهیه و ارائه شوند، مگر در مواقعی که مدیریت شرکت قصد توقف عملیات خود را داشته باشد.
  • مبنای تنظیم و ارائه صورت های مالی بر اساس تعهدی تنظیم شده است؛ توجه داشته باشید که این مورد برای گزارش‌های مربوط به جریان وجوه نقد کاربرد ندارد.
  • تمامی موارد و اقلامی که از اهمیت بالا برخوردار هستند باید در متن صورتهای مالی به ثبت برسند؛ اما موارد کم اهمیت را می‌توانید به‌صورت یک مجموعه ارائه دهید و نیازی به ارائه جداگانه برای آن‌ها نیست. دقت داشته باشید که اقلام مهم به مواردی گفته می‌شود که افشا شدن یا نشدن آن‌ها در تصمیم گیری مصرف کننده، تاثیر داشته باشد.
  • بدهی و دارایی‌هایی که در صورت های مالی به ثبت می‌رسند، نباید با یکدیگر تهاتر شوند؛ تهاتر به معنی این است که دارایی یک شخص به عنوان بدهی به شخص دیگر پرداخت نشود، مگر در مواردی که این کار طبق استانداردها مجاز اعلام شوند. طبق استانداردها تهاتر دو یا چند قلم تنها زمانی بلامانع است که توان شرکت و موسسه برای تسویه حساب تضمین شده باشد.

همانطور که مطالعه کردید، در این متن در ابتدا به معرفی صورت های مالی، انواع آن و نکاتی که لازم است در هنگام ارائه به آن‌ها توجه داشته باشید، پرداختیم. توجه داشته باشید که اگر شما نیز مدیریت یک واحد تجاری یا مسئولیتی چون تهیه گزارش را بر عهده دارید، باید به مسائلی که ذکر شد، توجه کامل داشته باشید تا در زمان تهیه و ارائه چنین گزارش‌هایی، دچار مشکل نشوید.همانطور که گفته شد میتوانید از نرم افزار صورت های مالی نیز استفاده کنید.

سوالات متدوال صورت های مالی

  1. منظور از صورت های مالی چیست ؟

    صورت های مالی در واقع نوعی گزارش به حساب می‌آید که یک شرکت پس از یک دوره‌ی معین انجام فعالیت، موظف به تهیه آن است. گزارش‌هایی که شما از انجام فعالیت خود تهیه می‌کنید، باید از چارچوب و شرایط خاصی پیروی کن

  2. مهم ترین انواع صورت های مالی کدامند ؟

    انواع صورت های مالی شامل مواردی چون ترازنامه، صورت مالی مربوط به سود و زیان، صورت مالی سود و زیان جامع، صورت گردش وجوه نقد، صورت میان‌دوره‌ای و صورت سرمایه می شود. دقت داشته باشید که در میان این موارد، مورد ترازنامه و صورت گردش وجوه نقد، از دیگر موارد، مهم تر هستند که آن‌ها صورت های مالی اساسی می‌نامند.

  3. در صورت سود و زیان چه مواردی بیان می شود ؟

    در این گزارش، نتیجه‌ی فعالیت‌هایی که یک شرکت در زمان مشخصی انجام داده است، به ثبت می‌رسد و در آن مقدار سود و زیانی که توسط آن فعالیت برای شرکت به دست آمده، دیده می‌شود. صورت سود و زیان جامع نیز گزارشی به حساب می‌آید که در آن تغییرات افزایشی یا کاهشی که ناشی از درآمدها هستند، به ثبت می‌رسد.

نرم افزار های کاربردی

برای اينكه لزوم استفاده از نرم افزار واسط سامانه مودیان را بهتر درک كنيم چنين آغاز می كنيم كه، همانگونه كه می دانيد از ابتدای سال 1402 كليه موديان مالياتی يا بهتر بگوئيم تمامی پايانه های فروشگاهی ملزم به ارائه و ارسال فاکتور های خود به صورت  الكترونيكی در سامانه ی موديان كه توسط وزارت امور اقتصادی و دارائی توسعه يافته است، شده اند و می بایست به جای این که فروش خود را به صورت فصلی در سامانه معاملات فصلی درج نمایند، اقدام به ثبت فاکتور فروش در سامانه مودیان کنند اظهار فروش ثبت شده در سامانه و درج فاکتور در نرم افزار موجب ايجاد چالش های متعددی برای موديان مالياتی شده است. چالش های اتصال به سامانه مودیان و استفاده از نرم افزار سامانه مودیان روش های ارسال صورتحساب به سامانه مودیان ارسال صورتحساب های الکترونیکی مستقیم به سامانه ی موديان مالياتی از 3 طريق صورت می گيرد. بسياری از شركت های توليد كننده ی نرم افزار موجود در بازار هنوز موفق نشده اند كه نرم افزارهای خود را جهت بارگذاری صورت حساب های الكترونيكی به روز رسانی كنند و يا هنوز برخی از موديان اقدام به تهيه نرم افزار حسابداری و فروش جهت ثبت فاکتور در سامانه مودیان نكرده […]
نرم افزار خزانه داری امکان مدیریت کلیه فرایندهای مرتبط با وجوه نقد سازمان را فراهم می سازد. تهیه گزارش های گردش وجوه نقد در بازه های زمانی مختلف تصمیم گیری های مدیریتی را ساده تر می سازد.
نرم افزار انبار تعدادی امکان طبقه بندی پویا بابت مواد اولیه، کالاهای نیمه ساخته و محصول و سایر کالاهای موجود در انبار را متناسب با کسب و کار فراهم می سازد. همچنین ورود و خروج کالاها به سادگی و هماهنگ با فرآیندهای مرتبط و جاری در سازمان قابل مدیریت می باشد.
نرم افزار خرید و تدارکات امکان مدیریت کلیه فرایندهای خرید، از مرحله درخواست تا خرید و تحویل به انبار را فراهم می سازد. مدیریت دستور خرید و چگونگی استعلام های خرید از وظایف مهم این نرم افزار می باشد.

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو