لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.
دو نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) و سیستم مدیریت منابع سازمان (ERP) از جهات بسیاری به یکدیگر شباهت دارند. بطور کلی CRM و ERP برای افزایش بهره وری سازمان مورد نظر صاحبان کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرند. اما تفاوت هایی در نحوه عملکرد هریک و اهداف هر کدام وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم. به طور کلی این سیستم ها در بسیاری از بخش ها با یکدیگر همپوشانی دارند و می توانند با هم بصورت یکپارچه عمل کنند. اما برای شناخت بهتر CRM و ERP، هر کدام را به صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد تا متوجه شویم هر یک چطور به رشد کسب و کار شما کمک می کنند.
آنچه در ادامه ی این مقاله خواهید خواند:
CRM نرم افزاری است که از آن برای ثبت و ذخیره سازی کلیه ی اطلاعات مشتریان استفاده می شود. این داده ها در قالبی استاندارد وارد نرم افزار می شوند و توسط بخش های مختلف سازمان قابل استفاده است.برای مثال از داده های جمع آوری شده میتوان برای پیش بینی فروش، حفظ ارتباط و رضایتمندی بیشتر مشتریان، ایجاد و صدور فاکتور و … مورد استفاده قرار میگیرد. در یک کلام میتوان گفت که هدف نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری همانگونه که از نام آن پیداست، ایجاد پایگاه داده ای از مشتریان است که بعد ها از آن بتوان در راستای افزایش فروش و سودآوری سازمان استفاده کرد.
همانگونه که در توضیحات بالا اشاره شد تمرکز نرم افزار CRM بر مشتریان یک سازمان است در صورتی که نرم افزار ERP در سطحی بالاتر بر کلیه ی فرایند های یک سازمان و کسب و کار تمرکز دارد و از آن برای بهبود کارآیی فرایند های سازمان استفاده می شود. باید توجه داشته باشید که ERP به عنوان یک سیستم مادر در سازمان ها شامل زیرشاخه های HRM , CRM , FCM , SCM است. می توان گفت نرم افزار های برنامه ریزی منابع سازمانی بخشی از ویژگی های هر یک از زیرشاخه های خود را دارد، اما هر کدام از این زیرشاخه ها به شکل تخصصی تر در زمینه مرتبط به خود ورود خواهند کرد.
هردوی این سیستم ها به کسب و کارها کمک می کند تا عملکرد درون سازمانی را بهبود بخشند. CRM وERP دارای دو رویکرد متفاوت نسبت به حل مشکلات سازمانی هستند و هرکدام بخش های خاصی را هدف اصلاح قرار خواهند داد. ERP روی کاهش مخارج سیستم و هزینه ها تمرکز می کند اما CRM روی افزایش سود و گسترش بازار تاثیر می گذارد.
همانطور که بیان کردیم، سیستم ERP به دلیل ویژگی همه شمول بودن، برخی از عملکرد های CRM را هم در خود جای داده است. اما تعداد ماژول های تخصصی ارتباط با مشتریان و همچنین افزایش رضایتمندی مشتری در نرم افزار CRM بسیار بیشتر و کارآمد تر تعریف شده است. اگر هنوز هم برای مقایسه این دو نرم افزار سردرگم هستید، در ادامه اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار خواهیم داد.
معرفی نرم افزار: نرم افزار حسابداری
در این باره برای درک برتری این نرم افزارها بر یکدیگر، لازم است که نیاز های سازمان مورد نظر به طور جامع بررسی شود. در نتیجه با توجه به سابقه عملکرد و چشم انداز پیش رو، رویکرد راه اندازی یکی از این سیستم ها را در شرکت تعیین کنید. در اکثر شرکت ها معمولا CRM راهکار مناسب تری واقع شده است.
انتخاب میان CRM وERP کاملا با نیاز سازمان شما ارتباط مستقیم خواهد داشت. میبایست بدانید شما از این نرم افزارهای مدیریتی چه می خواهید؟ کدام بخش از مجموعه و یا سازمان شما دچار نقصان است. بررسی این مسئله تا حد قابل توجهی در تصمیم گیری به شما کمک خواهد کرد. در نتیجه با مشاوران مالی و بازاریابی مجموعه مشورت کنید، بر اساس صلاح دید مدیریتی یکی از اون دو سیستم را انتخاب کنید.
اگر نیاز اصلی شما ارتباطات گیری با مشتریان و بازاریابی هدفمند در کنار تبلیغات پربازده است و به دیگر ویژگی های نرم افزار ERP نیازی ندارید، بهترین پیشنهاد از طرف ما برای شما سیستم CRM است. چرا که به صورت تخصصی و کامل ماژول های ارتباطاتی و تعاملات با مشتریان را دارا بوده و در مقابل مزیت های بخش مدیریت مشتریان موجود در سیستم ERP مانند یک اقیانوس پهناور در مقابل برکه ای کوچک است.
در بخش های مختلف این مطلب به طور مفصل در ارتباط با این نرم افزار صحبت شد. با اینکه بخش های نرم افزارهای سیستم ERP به عنوان سیستم مادر، بخش مدیریت ارتباط با مشتریان تشکیل می دهد، ولی سیستم ERP ماژول های مقدماتی و محدودی را برای ارتباط با مشتریان شامل می شود و سازمان هایی که ارتباط گیری با مشتریان، تبلیغات و بازاریابی در کسب و کار برای آنان در اولویت قرار دارد، لازم است که از نرم افزارهای تخصصی سیستم CRM که بصورت مجزا برای این کار ساخته شده است، استفاده کنند.
معرفی نرم افزار: نرم افزار حقوق و دستمزد
جمع بندی
CRM و ERP هر دو ابزار بسیار پر قدرت، پیشرفته و کارآمدی برای بهینه سازی درآمد هستند. ولی هر کدام تمرکز عملکردی خود را روی بخش جداگانه ای قرار خواهند داد. درحالیکه در بسیاری از موارد نیز CRM و ERP با یکدیگر همپوشانی دارند. با این وجود که CRM به عنوان یک Subset و ERP به عنوان یک Superset در زمینه نرم افزاری مطرح هستند، اما کاملا مکمل یکدیگرند و می توانند یک سازمان را به بهترین نحو ممکن هدایت و رهبری کنند.
به طور کلی می توانیم تعریف این دو نرم افزار را به این صورت جمع بندی کنیم :