لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.
آنچه در مقاله روش های ایمن سازی انبارها خواهید خواند:
انبار مکانی برای نگهداری وسایل مختلف و مواد گوناگون است که برای نگهداری طولانی مدت در آنجا قرار میگیرند و باید به شکلی باشد که بتوان هر نوع مادهای را با ایمنی بالا در آن نگهداری کرد. در ادامه به معرفی روش های مختلف ایمن سازی انبارها می پردازیم.
اولین نکتهای که برای ایمن سازی انبارها در کارخانهها و مکانهای مختلف باید درنظر گرفته شود طرز ساختن انبار است که باید بالاتر از سطح زمین قرار داشته باشد و سطح آن نمناک نباشد. نکته دیگر که بسیار مهم است استفاده از مصالح نسوز برای ساخت انبار است تا به دلایل مختلف هیچ نوع آتش سوزی در آن اتفاق نیفتد و برای ساختن کف انبار باید از مواد بسیار مقاوم مانند بتن استفاده شود تا وزن بالایی را به راحتی تحمل کند و کف آنها باید شیب ملایمی داشته باشد تا اگر نیاز به شستشو پیدا کند هیچ آبی بین راه گیر نکند و رطوبتی داخل انبار نماند. انبار باید کاملا خشک و عاری از رطوبت باشد.
اگر بخواهیم در یک مکان چندین انبار را درکنار یکدیگر داشته باشیم باید فاصله زیادی از هم داشته باشند و حداقل فاصله به اندازه یک ماشین آتش نشانی است تا اگر اتفاقی برای هر یک از آنها بیفتد ماشین آتشنشانی فضای کافی برای از بین بردن خطر داشته باشد و تسلط کافی روی انبار داشته باشد. انبار باید تهویه بسیار خوبی داشته باشد تا هوای مانده درون آن خارج شود و اگر در برخی از انبارها که نگهداری مواد خوراکی را انجام میدهند تهویه مناسب نباشد باعث خراب شدن مواد میشود.
در یک انبار باید سیمهای برق به طور کامل به صورت توکار باشند و هیچ سیمی از روی زمین و یا سقف و دیوارها عبور نکند و در مسیر رفت و آمد هیچ گونه سیم یا اتصالات برقی وجود نداشته باشد و حتما از سیمهای مقاوم برای برقکشی استفاده شود زیرا احتمال اتصال و یا فشارهای قوی برق وجود دارد. برای ایمن سازی انبارها باید حتما از کلیدوپریزهای ضد جرقه استفاده شود. آتش سوزی در انبار به راحتی قابل مهار کردن نیست و برقکاری انبار بسیار اهمیت دارد تا هیچ نوع اتصالی در مسیر برقکشی اتفاق نیفتد.
اگر از برقکشی مهندسی برای انبار استفاده شود ایمنی بالاتری خواهد داشت و حتما باید از یک متخصص برای برقکشی انبار استفاده کرد تا در طولانی مدت ایمنی بالایی داشته باشد و هیچ خطری انبار و انباردار را تهدید نکند.
لامپهایی که در انبار استفاده میشوند باید حتما دارای حباب و حفاظ باشند و بهتر است از لامپهایی با عمر بالا و استاندارد استفاده شود تا خطر کمتری داشته باشند.
بین هر ردیف از وسایلی که در انبار وجود دارد باید فاصله مشخصی قرار داشته باشد و فاصله کالاها با دیوار کناری حداقل نیم متر تا ۶۰ سانتی متر باشد. وسایل باید به صورتی روی هم قرار گیرند که هیچ شیبی نداشته باشند و به طور کامل داخل قفسه قرار گیرند.
بهتر است هر جنسی جداگانه انبار شود و در محل مشخصی قرار گیرند و اجناس هم جنس کنار یکدیگر باشند. قفسههایی که درون انبار قرار دارند باید دارای حفاظ باشند تا از افتادن کالاها جلوگیری شود و بهتر است جنس این قفسهها مقاومت بالایی داشته باشد. حفاظ قفسهها باید جنس مقاوم و محکمی داشته باشند.
معرفی نرم افزار: نرم افزار موبایل انبار
برای ایمن سازی انبارها میتوانید از دوربین و دزدگیر به جهت احتمال مغایرت در کالاهای انبار استفاده کنید. شما با داشتن دوربین میتوانید در مدت بسیار کوتاهی خطر احتمالی پیش آمده در انبار را متوجه شوید و قبل از اینکه حادثه بدتری رخ دهد در محل حضور یابید. اینکه دوربین در چه مکانهایی نصب شود تا دید کافی را داشته باشد بسیار مهم است.
وجود دزدگیر هم باعث میشود که کسی اجازه دزدی و دست بردن به داخل انبار را به خودش ندهد. ایمنی فقط به منظور از بین رفتن کالاها به دلایل فنی نیست و گاهی اوقات باید از طرق مختلف از دزدی هم جلوگیری شود.
برای رفت و آمد در انبار باید ایمنی کامل رعایت شود و فقط افرادی که مجوز دارند با رعایت نکات ایمنی به داخل بروند. برای مثال کشیدن سیگار و استفاده از هرگونه دخانیات داخل انبار میتواند ضررهای جبرانناپذیری به وجود آورد و حتما باید به این نکته دقت شود.
ماشینهایی که به داخل انبار برای انبارگیری و یا خالی کردن بار میروند باید ایمنی کامل داشته باشند و اگزوز آنها دارای جرقهگیر باشد. همانطور که در بالا هم گفتیم کوچکترین جرقه میتواند موجب اشتعال شود به خصوص در انبارهایی که مواد شیمیایی نگهداری میشود کوچکترین جرقه باعث آتش سوزی و خسارت میگردد که علاوه به از بین بردن کالاها جان افراد زیادی به خطر میافتد.
معرفی نرم افزار: نرم افزار حسابداری انبار
داخل انبارها باید از وسایل ایمنی پر باشد و با فاصلههای مشخصی از یکدیگر قرار داشته باشند. برای مثال از کپسولهای کوچک آتش نشانی میتوان استفاده کرد و حتما باید طریقه استفاده از آن به انباردار گفته شود تا بتواند در زمانی کوتاه و به موقع از آن به جهت ایمنی بیشتر استفاده شود.
محل قرار گیری این کپسولها بیشتر در ابتدای ورودی و کنار انباردار است. البته میتوان در کنار مکانهایی که احتمال اشتعال در آنها وجود دارد مانند مواد منفجره و یا در کنار تابلوی برق از این کپسولها استفاده کرد و هرچند وقت یکبار صحت و سلامت این کپسولها باید تست شود. فراموش نکنید که این کپسولها کمک بسیار زیادی به ایمن سازی انبارها میکنند و حتما باید از آن در انبار استفاده شود.
گاهی اوقات انبارها نیاز به تاریکی و مات بودن دارند و در آنها مواد غذایی یا مواد خشکی نگهداری میشود که باید در فضای خنک نگهداری شوند و تابش خورشید میتواند خواص آن مواد را از بین ببرد. در اینجاست که باید از محیط انبار نورگیر را حذف کرد و نور انبار فقط از طریق چراغها تامین شود.
انبارهایی که مواد خوراکی را نگهداری میکنند نیاز به مات بودن دارند و میتوان از پنجرههای مات برای آنها استفاده کرد اما برخی از انبارها باید دارای نورگیر قوی باشند تا گرم بمانند و محیطی برای نگهداری مواد شیمیایی یا مواد دیگر باشند.