close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

تعریف اصول حسابرسی و روش‌های مختلف حسابرسی

تعریف اصول حسابرسی و روش‌های مختلف حسابرسی

اصول حسابرسی

در واقع حسابرسی یعنی اینکه بتوان کلیه مدارک و اسناد حسابداری یک شرکت یا مکان مختلف را مورد ارزیابی قرار داد تا بتوان هرگونه اشتباه و تقلب پیش آمده در آنها را پیدا کرد. معمولا جهت انجام حسابرسی باید با اصول حسابرسی آشنایی کامل داشت و با اطلاع از روش‌های مختلف حسابرسی بتوان به راحتی به استفاده از آنها پرداخت. بنابراین در این مقاله به بررسی حسابرسی چیست؟ پرداخته و به تعریف اصول حسابرسی و معرفی روش‌های مختلف حسابرسی ‌می‌پردازیم.

آنچه در مقاله اصول حسابرسی خواهید خواند.

امروزه یکی از سوال‌های متداول بسیاری از افراد که به شاخه حسابداری علاقمند هستند، این است که حسابرسی و اصول حسابرسی چیست؟ آیا حسابرسی با حسابداری تفاوت دارد؟

حسابرسی چیست؟

حسابرسی در حقیقت به فرآیندی گفته خواهد شد که در آن به بررسی اسناد، صورت‌های مالی و معاملات یک مجموعه ‌می‌پردازند که شامل شرکت‌ها، سازمان‌ها و موسسه‌های مختلف خواهد بود. سپس نتایج بررسی‌های به عمل آمده به صورت گزارش کاملی به دست افرادی که خواستار حسابرسی بوده‌اند یا ذینفعان ارائه خواهد شد.

حسابرسی چیست؟

از این‌رو در حسابرسی، همه اسناد مالی که در حسابداری یک مجموعه ثبت شده‌اند، مورد برسی اصولی قرار خواهند گرفت تا خطاهای پیش آمده در آنها پیدا شود، بدین ترتیب از ایجاد هرگونه فساد مالی در این مجموعه‌ها تا حد زیادی جلوگیری شود.
بنابراین ‌می‌توان به طور کلی بیان کرد که حسابرسی در واقع فرآیندی محسوب ‌می‌گردد که در آن همه اطلاعات و گزارش‌های مالی یک شرکت جهت تایید یا رد شدن مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

حسابرسی چگونه انجام ‌می‌شود؟

معمولا جهت انجام حسابرسی، گزارشات تنظیم شده واحد حسابداری جهت ارزیابی ارائه خواهد شد. در حسابرسی تما‌می ‌گزارش‌های شرکت به صورت مرحله‌ای جهت رسیدن به هدف پیش خواهد رفت تا درستی آنها مورد بررسی قرار گیرد. بنابراین ‌می‌توان مراحل حسابرسی را به صورت زیر بیان کرد:

  • معمولا ابتدا مدیران شرکت تما‌می‌ گزارش‌های مالی را از واحد حسابداری تهیه ‌می‌نمایند و سپس صحت این گزارشات را براساس قوانین و استانداردهای گزارشگری مالی تایید ‌می‌کنند.
  • حسابرس بعد از آن که تما‌می‌ عوامل اقتصادی و صنعتی موثر بر فعالیت‌های شرکت را مورد بررسی قرار داد، شروع به فعالیت خواهد کرد.
  • معمولا حسابرسان ارزیابی‌های خود را براساس گزارشات مالی، خطرهای تاثیرگذار بر عملکرد مالی شرکت، امور مربوط به کنترل داخلی آغاز خواهند کرد، بدین ترتیب شرکت ‌می‌تواند جهت کاهش ریسک خود آنها را به کار گیرد.
  • همچنین حسابرسان با توجه به ریسک‌های شناسایی شده و کنترل‌هایی که انجام دادند، به بررسی شواهد و اقدامات جهت ارائه دقیق گزارش مالی ‌می‌پردازند.
  • در آخر حسابرسان به صورت دقیق در مورد گزارشات مالی شرکت، اظهارنظر خواهند کرد که آیا گردش مالی شرکت صحیح است یا خیر. این گزارش در اختیار سهامداران و اعضای شرکت قرار خواهد گرفت.
اصول حسابرسی چگونه انجام می شود

معرفی نرم افزار: نرم افزار BOM

اصول حسابرسی چیست؟

به طور کلی اصول حسابرسی براساس موارد مختلفی بنا گردیده است، معمولا جهت ارائه گزارش حسابرسی از یک حسابرس مستقل کمک ‌می‌گیرند، ‌می‌توان گفت مسئولیت حسابرس به خوبی مشخص است، از آنجایی که جهت ارائه نظر در مورد صورت‌های مالی یک مجموعه تنها نمی‌توان به درستکاری مدیر تکیه کرد، به همین دلیل از یک حسابرس مدیر استفاده ‌می‌کنند.

امروزه جهت حسابرسی شرکت‌های دولتی دیوان محاسبات کشور وارد عمل خواهد شد. معمولا گزارش بدست آمده به مرجعی که از قبل مشخص شده ارائه داده خواهد شد. در واقع حسابرس به گزارش‌های مالی یک مجموعه اعتبار لازم را خواهد داد.

انواع روش‌های حسابرسی

می‌توان گفت حسابرسی همچون حسابداری از شاخه‌های گوناگونی برخوردار است که از هر کدام از آنها استفاده مختلفی ‌می‌نمایند. بنابراین انواع روش‌های حسابرسی را ‌می‌توان به صورت زیر بیان کرد:

معرفی نرم افزار: نرم افزار تحلیل صورت های مالی

حسابرسی قانونی

این نوع حسابرسی در واقع زمانی به کار گرفته ‌می‌شود که مجموعه‌ها به دنبال یک نظر کارشناسی هستند که به صورت بی طرفانه به ارائه گزارش صورت‌های مالی آنها بپردازد. مثلا بسیار پیش آمده تا شرکای یک مجموعه با یکدیگر دچار اختلاف نظر شده‌اند و به همین دلیل از حسابرسی قانونی استفاده کرده‌اند تا اختلاف خود را رفع نمایند. ‌می‌توان گفت این نوع حسابرسی، از جمله حسابرسی‌هایی است که هرگونه فساد و تقلب در یک مجموعه را به صورت قانونی اثبات خواهد کرد.

معرفی نرم افزار: نرم افزار دریافت و پرداخت

حسابرسی داخلی

بسیاری از مدیران برای آن که درستی کار بخش‌های مالی خود را مورد بررسی قرار دهند، قسمتی از شرکت خود را جهت امور مربوط به حسابرسی شرکت اختصاص ‌می‌دهند، بنابراین عده‌ای را جهت انجام حسابرسی به طور مستمر مشغول خواهند کرد. ‌می‌توان گفت این شیوه حسابرسی در کسب و کارهای بزرگ و سازمان‌ها بیشتر انجام ‌می‌گیرد.

روش های اصولی حسابرسی

حسابرسی صورت‌های مالی

یکی از مهمترین حسابرسی‌های موجود، حسابرسی‌های صورت‌های مالی خواهد بود. در این نوع حسابرسی صورت‌های مالی از همه جهات مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا دقیقا مطابق با استانداردهای حسابداری باشند. همچنین گزارشی که توسط حسابرس ارائه خواهد شد، نیز باید مطابق با همه اصول و استانداردهای حسابداری باشد و با شواهد مستند ارائه گردد.

حسابرسی رعایتی

حسابرسی رعایت در واقع بررسی میزان استفاده از احکام، دستورالعمل‌ها، قوانین و مقررات دولتی جهت رسیدگی به امور شرکت‌ها خواهد بود. به عنوان مثال حسابرسی رعایت در یک شرکت ‌می‌تواند از حسابرسان خود میزان استفاده از احکام و سیاست‌های داخلی را درخواست نماید.

معرفی نرم افزار: نرم افزارهای مدیریت زنجیره تامین

حسابرسی عملیاتی

‌می‌توان گفت این نوع حسابرسی با سایر حسابرسی‌ها تفاوت زیادی دارد، در این شیوه حسابرسی به بررسی صرفه اقتصادی در بخش‌های مالی یک شرکت ‌می‌پردازند، بدین ترتیب میزان سود و زیان مالی شرکت‌ها را مورد بررسی قرار خواهند داد و در قالب یک گزارش به مدیران ارائه خواهد شد. در این شیوه حسابرسی، پیشنهادهای اصلاحی توسط حسابرس به مدیریت شرکت در کنار گزارش مالی ارائه داده ‌می‌شود.

نتیجه گیری
در این مقاله به تعریف حسابرسی و چگونگی انجام عملیات حسابرسی پرداختیم و به طور خلاصه اصول حسابرسی را بیان کردیم. همچنین تما‌می ‌روش‌های حسابرسی که امروزه جهت شفاف‌سازی گزارشات مالی در شرکت‌ها، سازمان‌ها و موسسات انجام ‌می‌گیرد را به اختصار توضیح دادیم.

نرم افزار های کاربردی

نرم افزار حسابداری فروش امکان مدیریت کلیه فرایندهای فروش، قیمت گذاری فروش کالاها به تفکیک گروه های مختلف مشتریان را فراهم می سازد. همچنین سیاست گذاری چگونگی مدیریت شعب در این نرم افزار انجام می شود.
نرم افزار حسابداری انبار امکان ارزش گذاری کالاهای موجود در انبار را بر استاندارد های تعریف شده فراهم می سازد. قیمت گذاری کالاها در انبارها به تفکیک عوامل هزینه از ویژگی های خاص این نرم افزار می باشد.

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو