close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

نقش انفورماتیک در ایجاد بانک های اطلاعاتی

نقش انفورماتیک در ایجاد بانک های اطلاعاتی

انفورماتیک

Database یا بانک های اطلاعاتی مجموعه‌ای از اطلاعات تنظیم شده هستند که به شما در امر نگهداری و پردازش داده‌ها کمک می‌کند؛ در واقع می‌توان گفت شرکت‌ها و سازمان‌ها از این بانک های اطلاعاتی در جهت ذخیره سازی و مدیریت اطلاعات استفاده می‌کنند تا امور لازمه را انجام دهند. نکته‌ای که در این بخش اهمیت دارد را می‌توان نقش و تاثیری که انفورماتیک بر این موضوع می‌گذارد در نظر گرفت. شاید با دیدن کلمه‌ی انفورماتیک برای شما این سوال پیش آید که انفورماتیک چیست و چه تاثیری بر روی ایجاد بانک های اطلاعاتی می‌گذارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت، انفورماتیک یک دانش به حساب می‌آید که با استفاده از آن اطلاعات بررسی می شوند، به این صورت که این دانش اطلاعات و داده‌هایی که در اختیارش قرار می‌دهید را به اطلاعات و داده‌هایی که قابل فهمیدن و استفاده هستند، تبدیل می‌کند. در لغت نیز این کلمه به معنی دانش دریافت و انتقال داده‌های کامپیوتر و داده ورزی آن‌ها است. امروزه انفورماتیک یکی از دانش‌هایی به حساب می‌آید که تاثیرات بسیاری بر موضوعات گوناگون می‌گذارد و با استفاده از آن امکان انجام امور گوناگونی چون حفظ اطلاعات، مبارزه با فساد مالی و تغییرات گوناگون دیگر برای کسب و کار وجود دارد.


تاثیر دانش انفورماتیک بر بانک های اطلاعاتی

یکی دیگر از کاربردهای دانش انفورماتیک، تاثیری است که بر ایجاد بانک های اطلاعاتی می‌گذارد؛ این دانش در این زمینه به شما کمک می‌کند که داده و اطلاعات شرکت و سازمان خود را به درستی و با استفاده از نرم افزار و برنامه‌های مخصوص تنظیم و دسته بندی کنید. برای هر شرکت یا سازمانی دسته بندی داده و اطلاعات از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که می‌تواند تاثیر بسیاری بر موفقیت یا شکست شرکت و سازمان داشته باشد.

بانک های اطلاعاتی

کاربرد بانک های اطلاعاتی در یک کسب و کار چیست؟

اولین موضوعی که شاید برای شما سوال ایجاد کند، این است که از این بانک‌ها یا پایگاه داده‌ها چه استفاده‌ای می‌شود و این بانک‌ها چه تاثیراتی را بر روند کاری می‌توانند بگذارند؟ در رابطه با این موضوع باید گفت که کاربرد بانک های اطلاعاتی در اکثر زمینه‌ها یکی است، اما امکان دارد برای هر زمینه‌، نحوه‌ی استفاده متفاوت باشد.

برای مثال یک سازمان و شرکت را در نظر بگیرید که باید به صورت ماهانه اموری چون اطلاعات محصول، حساب‌های مالی، امور مربوط به کارمندان و … را بررسی کند یا شغل و حرفه‌ای که برای آن لیستی از اطلاعات نیاز است و موارد دیگر؛ برای تمامی این موارد، شاهد استفاده از بانک های اطلاعاتی هستیم؛ توجه داشته باشید که نگهداری و پردازش اطلاعات یک سازمان و شرکت بدون استفاده از پایگاه داده‌ای مناسب یک کار غیر ممکن و سخت است، چرا که امکان دارد به مرور این اطلاعات بیشتر شود و دیگر امکان کنترل آن‌ها بدون استفاده از پایگاه مخصوص ممکن نباشد.

بانک های اطلاعاتی محیطی را برای شما ایجاد می‌کنند که می‌توانید اطلاعات گوناگونی را به آن اضافه یا کم کنید؛ چنین فضایی را باید یک فضای حفاظت شده در نظر گرفت که امکان دسترسی به آن برای همه‌ی کارمندان یا افراد وجود ندارد. به عنوان مثال شما لیستی از مشتریان، جنسیت، شماره، ایمیل و … را در اختیار دارید و از آنجایی که این موضوعات در دسته‌ی اطلاعات و موضوعاتی به حساب می‌آیند که باید به طور کامل حفظ شوند، استفاده از بانک های اطلاعاتی توصیه می‌شود.


انواع بانک اطلاعاتی

از آنجایی که Database یا بانک های اطلاعاتی کاربردهای متفاوت و بسیاری دارند، انواع گوناگونی از آن طراحی شده است که به آن‌ها نیز خواهیم پرداخت. به صورت کلی می‌توان این پایگاه داده را در سه دسته پایگاه سلسله مراتبی، داده شبکه‌ای و رابطه‌ای تقسیم کرد. نکته‌ای که در رابطه با این سه دسته وجود دارد، این است که هر کدام از آن‌ها کاربرد مخصوصی دارد و شما باید متناسب با موضوع، یکی از پایگاه‌های مورد نیاز را استفاده کنید.

بانک اطلاعاتی اکسس

Access که یکی از زیرشاخه‌های Microsoft office به حساب می‌آید را می‌توان کاربردی و پر استفاده ترین بانک اطلاعاتی در نظر گرفت. امکان استفاده از این دیتابیس در زمینه‌های گوناگونی چون برنامه نویسی یا موارد سازمانی دیگر وجود دارد. این بانک برای نگهداری از داده‌هایی که در اختیارش قرار دارد از جدول استفاده می‌کند، به این صورت که هر خانه از جدول شامل یک داده و اطلاعات جدید است.
این مدل از بانک های اطلاعاتی مزیت‌هایی را نیز به همراه دارد که برای مثال می‌توان به امنیت، سازگاری، اعتبار، مجزا بودن، استقلال داشتن و همچنین قابلیت اشتراک گذاری داده‌ها اشاره کرد.

بانک اطلاعاتی اکسس

بانک SQL Server

اگر به دنبال یک بانک اطلاعاتی قدرتمند هستید، ما به شما بانک SQL Server را پیشنهاد می‌دهیم، چرا که امکان مدیریت اطلاعات با استفاده از جدول‌های گوناگون و رابطه‌ی بین آن‌ها میسر می‌شود. این محصول نیز یکی دیگر از محصولات مایکروسافت به حساب می‌آید که ویژگی‌های گوناگونی چون امنیت بالا، سادگی در کار، ارتباط با پلتفرم‌های دیگر، اشتراک گذاری داده‌ها و … را دارد.

 بانک SQL Server

بانک MySQL

این بانک نیز یکی از پایگاه‌های داده اوپن سورس به حساب می‌آید که توانایی‌های گوناگونی چون ذخیره، جست و جو و پردازش اطلاعات را دارد. بانک MySQL یک انتخاب مناسب برای افرادی است که تصمیم دارند به صورت همزمان از داده‌ها استفاده کنند. کار با این بانک بسیار راحت بوده و همچنین می‌توانید به سرعت کار با آن را یاد بگیرید.

مزیت‌هایی که برای این بانک می‌توان در نظر گرفت شامل مواردی چون کارایی بالا و عالی، دسترسی به داده‌ها با سرعت بالا، دسترسی راحت به کدهای تعیین شده و قیمت مناسب و قابل حمل بودن است. بانک های اطلاعاتی گوناگونی دیگر نیز وجود دارد که با استفاده از آن‌ها نیز می‌توانید به اطلاعات و داده‌های دیگر دست یابید؛ توجه داشته باشید که بانک های اطلاعاتی بخش جدایی ناپذیر فعالیت‌های گوناگون به حساب می‌آیند که کاربردهای گوناگونی نیز دارند.

بانک MySQL

اکنون که اطلاعات کامل و مناسبی در رابطه با بانک های اطلاعاتی در اختیار شما قرار دارد، می‌توانید با استفاده از آن‌ها داده و اطلاعات شرکت و سازمان خود را به خوبی و با دقت دسته بندی کنید. در آخر امیدواریم که نکات این مطلب برای شما در رابطه با این موضوع مناسب و مفید بوده باشد و بتوانید از آن برای حرفه و کار خود نیز استفاده کنید.

PostgreSQL

PostgreSQL یکی از چندین پایگاه داده رایج رایگان است و به طور مکرر برای پایگاه های وب مورد استفاده قرار می گیرد. PostgreSQL یکی از اولین سیستم های مدیریت پایگاه داده بود که توسعه داده شد و به کاربران امکان مدیریت داده های ساختار یافته و غیر ساختاری را می دهد. همچنین می تواند در اکثر سیستم عامل های اصلی از جمله سیستم عامل های مبتنی بر Linux استفاده شود و وارد کردن اطلاعات از سایر انواع پایگاه داده با استفاده از این ابزار بسیار ساده است.

این موتور مدیریت پایگاه داده می تواند در تعدادی از محیط ها از جمله محیط های مجازی ، فیزیکی و مبتنی بر ابر میزبانی شود. آخرین نسخه ، PostgreSQL 9.5 ، حجم داده های بیشتر و افزایش تعداد کاربران همزمان را ارائه می دهد. همچنین به لطف پشتیبانی از DBMS_SESSION و نمایه های رمز عبور توسعه یافته ، امنیت نیز بهبود یافته است. این پایگاه داده ایده آل برای سازمانهایی با بودجه محدود که توانایی انتخاب رابط کاربری و استفاده از JSON را دارند.

ویژگی های منحصر به فرد PostgreSQL

  • این موتور مدیریت پایگاه داده مقیاس پذیر است و می تواند ترابایت داده را مدیریت کند.
  • از JSON پشتیبانی می کند.
  • انواع توابع از پیش تعریف شده وجود دارد.
  • تعدادی رابط موجود است.

معایب PostgreSQL

  • پیکربندی ممکن است گیج کننده باشد.
  • سرعت ممکن است در حین انجام کارهای انبوه و یا نمایش داده شود.

MongoDB

یک پایگاه داده رایگان دیگر که نسخه تجاری نیز دارد، MongoDB hsj است که برای برنامه هایی طراحی شده است که از داده های ساخت یافته و بدون ساختار استفاده می کند. این موتور پایگاه داده بسیار متنوع است و با اتصال پایگاه داده به برنامه ها از طریق درایورهای پایگاه داده MongoDB کار می کند. انتخاب کاملی از درایورها موجود است، بنابراین یافتن درایوری که با زبان برنامه نویسی مورد استفاده کار کند آسان است.

این موتور پایگاه داده برای کار با داده های متغیری که رابطه ای نیستند ، طراحی شده است و در مواقعی که موتورهای پایگاه داده دیگر دچار مشکل می شوند یا از کار می افتند ، می تواند به خوبی کار کند. MongoDB 3.2 آخرین نسخه است و از موتورهای ذخیره سازی قابل اتصال جدید برخوردار است. اسناد همچنین می توانند در هنگام به روزرسانی و درج اعتبارسنجی شوند و عملکردهای جستجوی متن بهبود یافته اند. یک قابلیت شاخص جزئی جدید ممکن است با کوچک شدن اندازه شاخص ها ، عملکرد را بهبود بخشد.

مزایا:

  • استفاده از آن سریع و آسان است.
  • این موتور از JSON و سایر اسناد NoSQL پشتیبانی می کند.
  • داده های هر سازه ای را می توان به سرعت و به راحتی ذخیره و دسترسی پیدا کرد.

معایب:

  • SQL به عنوان زبان پرسش استفاده نمی شود.
  • ابزارهایی برای ترجمه SQL به درخواست های MongoDB در دسترس هستند ، اما آنها یک مرحله اضافی را به استفاده از موتور اضافه می کنند.
  • راه اندازی می تواند یک فرآیند طولانی باشد.
  • تنظیمات پیش فرض ایمن نیستند.
MongoDB

سوالات متداول نقش انفورماتیک در ایجاد بانک های اطلاعاتی

  1. منظور از واژه انفورماتیک چیست ؟

    انفورماتیک یک دانش به حساب می‌آید که با استفاده از آن اطلاعات بررسی می شوند، به این صورت که این دانش اطلاعات و داده‌هایی که در اختیارش قرار می‌دهید را به اطلاعات و داده‌هایی که قابل فهمیدن و استفاده هستند، تبدیل می‌کند. در لغت نیز این کلمه به معنی دانش دریافت و انتقال داده‌های کامپیوتر و داده ورزی آن‌ها است

  2. کاربرد بانک های اطلاعاتی در یک کسب و کار چیست؟

    بانک های اطلاعاتی محیطی را برای شما ایجاد می‌کنند که می‌توانید اطلاعات گوناگونی را به آن اضافه یا کم کنید؛ چنین فضایی را باید یک فضای حفاظت شده در نظر گرفت که امکان دسترسی به آن برای همه‌ی کارمندان یا افراد وجود ندارد.

  3. مهم ترین انواع بانک اطلاعاتی کدامند ؟

    بانک اطلاعاتی اکسس، بانک SQL Server، بانک MySQL

نرم افزار های کاربردی

برای اينكه لزوم استفاده از نرم افزار واسط سامانه مودیان را بهتر درک كنيم چنين آغاز می كنيم كه، همانگونه كه می دانيد از ابتدای سال 1402 كليه موديان مالياتی يا بهتر بگوئيم تمامی پايانه های فروشگاهی ملزم به ارائه و ارسال فاکتور های خود به صورت  الكترونيكی در سامانه ی موديان كه توسط وزارت امور اقتصادی و دارائی توسعه يافته است، شده اند و می بایست به جای این که فروش خود را به صورت فصلی در سامانه معاملات فصلی درج نمایند، اقدام به ثبت فاکتور فروش در سامانه مودیان کنند اظهار فروش ثبت شده در سامانه و درج فاکتور در نرم افزار موجب ايجاد چالش های متعددی برای موديان مالياتی شده است. چالش های اتصال به سامانه مودیان و استفاده از نرم افزار سامانه مودیان روش های ارسال صورتحساب به سامانه مودیان ارسال صورتحساب های الکترونیکی مستقیم به سامانه ی موديان مالياتی از 3 طريق صورت می گيرد. بسياری از شركت های توليد كننده ی نرم افزار موجود در بازار هنوز موفق نشده اند كه نرم افزارهای خود را جهت بارگذاری صورت حساب های الكترونيكی به روز رسانی كنند و يا هنوز برخی از موديان اقدام به تهيه نرم افزار حسابداری و فروش جهت ثبت فاکتور در سامانه مودیان نكرده […]
نرم افزار حسابداری فروش امکان مدیریت کلیه فرایندهای فروش، قیمت گذاری فروش کالاها به تفکیک گروه های مختلف مشتریان را فراهم می سازد. همچنین سیاست گذاری چگونگی مدیریت شعب در این نرم افزار انجام می شود.
نرم افزار انبار تعدادی امکان طبقه بندی پویا بابت مواد اولیه، کالاهای نیمه ساخته و محصول و سایر کالاهای موجود در انبار را متناسب با کسب و کار فراهم می سازد. همچنین ورود و خروج کالاها به سادگی و هماهنگ با فرآیندهای مرتبط و جاری در سازمان قابل مدیریت می باشد.

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو