close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

نقش انفورماتیک در کسب و کارها چیست؟

نقش انفورماتیک در کسب و کارها چیست؟

انفورماتیک چیست؟

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

شاید تا به حال کلمه‌ی انفورماتیک به گوشتان خورده باشد و معنای آن ذهن شما را درگیر خود کرده باشد. اگر بخواهیم معنای لغوی این کلمه را که در فرهنگ معین وجود دارد، ذکر کنیم؛ باید بگوییم این کلمه در معنای دانش دریافت و انتقال اطلاعات (کامپیوتر) و داده ورزی است. امروزه دانش انفورماتیک در بسیاری از کسب و کارها تاثیر گذاشته است، از همین جهت تصمیم داریم تعریف متفاوت از نقش انفورماتیک در کسب و کارها را در اختیارتان قرار دهیم تا با آن آشنا شوید.

انفورماتیک در زمینه‌های بسیار گسترده‌ای کاربرد دارد و شاهد استفاده از آن در شغل و بخش‌های گوناگون هستیم. نقش انفورماتیک در حفظ اطلاعات و یا نقش انفورماتیک در مبارزه با فساد مالی از مهم ترین مواردی هستند که در این زمینه بررسی می شوند. در ادامه‌ی متن تصمیم داریم با بررسی موضوعات مختلف، نقش انفورماتیک را برایتان به صورت واضح تر بیان کنیم.

نقش انفورماتیک در کسب و کارها

انفورماتیک به چه معناست؟

انفورماتیک یک رشته به‌حساب می‌آید که این رشته به نوعی علم اطلاعات و پردازش اطلاعات مهندسی در سیستم‌های اطلاعاتی را بر عهده دارد. نقش انفورماتیک به این صورت است که شما با استفاده از آن می‌توانید داده و اطلاعاتی که در اختیار دارید را به دانشی تبدیل کنید که امکان استفاده از آن وجود دارد. در واقع باید گفت انفورماتیک به بررسی ساختار و الگوریتم‌های رفتاری و اثر متقابل سیستم‌های طبیعی یا مصنوعی که در تلاش ذخیره سازی، دسترسی، پردازش و انتقال اطلاعات است، می‌پردازد؛ پس باید گفت که این دانش در زمینه‌های بسیار گسترده‌ای کاربرد دارد، برای مثال می‌توان به سیستم‌های اطلاعاتی، فناوری، علم آمار و علم کامپیوتر اشاره کرد که دانش انفورماتیک، آن‌ها را نیز در برمی‌گیرد.

از طرفی با گسترش استفاده از کامپیوترها، دیگر کمتر کسی اطلاعات شرکت و سازمان خود را به صورت دستی محاسبه می‌کند و بیشتر افراد، شرکت‌ها و سازمان‌ها به پردازش اطلاعات خود به صورت دیجیتالی و با استفاده از کامپیوتر پرداخته اند. درست از زمانی که استفاده از کامپیوترها با پیشرفت روبرو شد، شاهد نقش انفورماتیک در حوزه‌های گوناگون بوده‌ایم.

انفورماتیک در چنین موقعیتی، در موضوعات متفاوتی چون محاسبات کامپیوتری و ریاضی، علوم اجتماعی به ویژه مطالعه تاثیر فناوری بر جامعه و زیست شناختی مورد استفاده قرار گرفت و نقش پررنگی نیز ایفا کرد. نقش انفورماتیک در برخی از شرایط به گونه‌ای بود که توانست باعث استفاده‌ی روز افزون از این دانش شود، به طوری که امروزه شاهد استفاده از آن در کسب و کارهای گوناگون هستیم.

معرفی نرم افزار: نرم افزار مدیریت منابع تولید

تاثیر انفورماتیک در کسب و کارها

چه تغییراتی با استفاده از دانش انفورماتیک رخ داده است؟

از زمانی که استفاده از دانش انفورماتیک در زمینه‌های گوناگون رواج پیدا کرد، تغییرات متنوع و گوناگونی در سیستم‌های اطلاعاتی و دیگر کسب و کارها رخ داد.

  1. اولین تغییری که به سبب استفاده از انفورماتیک شاهد آن بودیم، از میان برداشتن محدودیت‌های موجود در علم اطلاعات بود.
  2. دومین تغییر به این صورت است که امروزه بیشتر اطلاعات به صورت دیجیتال ذخیره سازی می‌شوند و انفورماتیک در چنین شرایطی می‌تواند در بخش محاسبات، نقش مهمتر و تاثیرگذار تر داشته باشد.
  3. تغییر سوم نیز اضافه شدن ابزارهای تحقیق چون پردازش و ارتباط اطلاعات بود که این دو تغییر در علم انفورماتیک از ابزارهای مهم و اساسی نیز محسوب می‌شوند.

شاید تا به اینجا برای شما این سوال مطرح‌شده باشد که تفاوت علم کامپیوتر با دانش انفورماتیک در چیست؟ باید گفت که علوم کامپیوتر تنها بر روی محاسبات دیجیتالی تمرکز دارد، در صورتی که انفورماتیک بر موضوعات گوناگون دیگر؛ مانند مسائل زیست شناختی و مکانیزم های اجتماعی نیز پردازش‌هایی را انجام می‌دهد. اکنون بیایید نقش انفورماتیک در چند بخش گوناگون را مورد بررسی قرار دهیم تا بهتر با آنچه گفته شد آشنا شوید.

خرید بهترین نرم افزار سامانه واسط مالیاتی

نقش انفورماتیک در کسب و کارها

آنچه در ادامه درباره کاربرد انفورماتیک خواهید خواند.

انفورماتیک پزشکی

نقش انفورماتیک در پزشکی را می‌توان نوعی مهندسی اطلاعات در نظر گرفت که در زمینه‌های گوناگون، به ویژه مدیریت اطلاعات پزشکی بیمار و استفاده و دسترسی به این اطلاعات نقش دارد. استفاده از انفورماتیک در پزشکی باعث بهبودی، پیشرفت و بهبود خدمات سلامتی به بیمار می‌شود و در نهایت استفاده از آن را می‌توان عامل ارائه خدمات با بهترین کیفیت، هزینه کمتر و ارائه فرصت های جدیدتر در نظر گرفت.

انفورماتیک در پزشکی را می‌توان استفاده از IT (فناوری اطلاعات) در زمینه‌های متفاوت مانند خدمات سلامتی و مراقبتی در نظر گرفت. در دانش انفورماتیک از دستگاه و منابع مورد نیاز استفاده می‌شود تا امکان بهینه سازی، جمع آوری، به کارگیری و بازیابی اطلاعات و آماری که در سلامت و هر آنچه به امور پزشکی و دارویی بستگی دارد، وجود داشته باشد. از اهدافی که انفورماتیک پزشکی دارد، می‌توان به مواردی چون آنالیز، بررسی و پیاده سازی اطلاعات مربوط به بیمار و حتی ارتباط میان پزشک و بیمار اشاره داشت. این موارد باعث می‌شوند که پزشک بتواند در شرایط بهتری امور لازم و واجب را انجام دهد، در نتیجه احتمال کسب موفقیت در چنین شرایطی بیشتر خواهد بود.

معرفی نرم افزار: نرم افزارهای مدیریت منابع مالی

انفورماتیک در پزشکی

انفورماتیک در حسابداری

یکی دیگر از حوزه‌هایی که انفورماتیک می‌تواند بر روی آن اثر داشته باشد، حوزه‌ی مربوط به‌ حسابداری می‌شود. همانطور که می‌دانید حسابداری یکی از شغل‌هایی به‌حساب می‌آید که بیش از هر چیزی به کامپیوتر و علوم مربوط به آن بستگی دارد. یک حسابدار با امکاناتی که انفورماتیک در اختیارش قرار می‌دهد، توانایی انجام و حل وظایفی که بر عهده اش گذاشته شده است را به راحتی دارد. برای مثال شما با استفاده از دانش انفورماتیک، امکان حسابداری حقوق و دستمزد کارمندان یک شرکت را به راحتی دارید و می‌توانید به راحتی و صرف زمان کمتر امور خود را انجام دهید.

بنابراین می‌توان گفت نباید از نقش انفورماتیک در کسب‌وکارهای گوناگون چشم پوشی کنیم، چرا که استفاده از این دانش، تغییرات بسیاری را در کسب و کارها ایجاد کرده است که این تغییرات، از تغییرات مثبت به‌حساب می‌آیند.

تاثیر مثبت اینفورماتیک برای افراد معلول

دانش انفورماتیک باعث شده که افراد معلول بتوانند پیشرفت زیادی برای انجام کارهای خود داشته باشند و به خصوص صفحاتی که عملیات یک سیستم را به صورت صوتی انجام ‌می‌دهد باعث شده کار راحت‌تر شود و فقط از طریق صحبت به طور صحیح کارهای مختلفی قابل انجام باشند.

افراد معلول ‌می‌توانند انواع کارهای خود را به صورت غیر حضوری و اینترنتی انجام دهند. خصوصا برای افرادی که نمی‌توانند مسافرت کنند و به محل مورد نظر خود برای انجام بسیاری از کارها بروند این امکان ایجاد شده تا از طریق اینترنت و رفتن به سایت شرکت‌های مختلف کار خود را به صورت غیر حضوری انجام دهند. در سال‌های گذشته افراد معلول محدودیت‌های بسیار جدی برای انجام برخی کارها داشته‌اند اما با پیشرفت در علم فناوری و اطلاعات و رشد صورت گرفته این امکان فراهم شده که بسیاری از افراد جامعه ما که ناتوانی‌های مختلفی دارند بتوانند عملکرد خوبی در سیستم جامعه داشته باشد.

حتی تا حدودی برای افراد معلول مشاغلی هم به صورت اینترنتی فراهم شده است که یکی از راه‌های درآمد معلولان محسوب ‌می‌شود و کسانی که توانایی رفتن به محیط‌های کار حضوری را ندارند ‌می‌توانند در این قسمت درآمدزایی داشته باشند.

پیشرفت‌هایی در حفظ سلامتی

دانش انفورماتیک و به کار گیری آن باعث شد که بسیاری از کارها به صورت غیر حضوری انجام پذیر شود و به سلامتی افراد کمک زیادی ‌می‌کند. به خصوص در زمان بیماری کرونا که بسیاری از مشاغل مجبور شدند وظایف خود را به صورت غیرحضوری انجام دهند این امکان فراهم شد تا بسیاری از کارها به صورت غیر حضوری امکان پذیر شود و افراد جامعه سالم و سلامت بمانند و از شیوع بیماری‌های مختلف و ویروس‌های فصلی هم جلوگیری گردد.

نقش انفورماتیک در مبارزه با جرائم

انفورماتیک از ایجاد جرائم زیادی در راهنمایی و رانندگی ‌می‌کاهد و باعث می‌شود که ترافیک در شهرهای پر جمعیت کاهش یابد به دلیل اینکه انجام کارها به صورت غیر حضوری و اینترنتی انجام پذیر شده است و دیگر نیازی نیست برای بسیاری از کارها به محل مورد نظر مراجعه کرد مانند کارهای بانکی که بسیاری از آنها از طریق سامانه‌های مختلف قابل انجام شده است.

حتی پیش ‌می‌آید که شلوغی بیش از حد در مکان‌ها باعث ‌می‌شود وقت کافی برای انجام کارها وجود نداشته باشد و شما بخواهید با سرعت بالایی خودتان را به مکان‌های مختلف برسانید و از قوانین رانندگی سرپیچی کنید که این باعث ‌می‌شود جرائم زیاد شود اما اگر بدانید راه دیگری هم وجود دارد سعی ‌می‌کنید آرامش خود را حفظ کنید و روش دیگر را برای انجام کار خود انتخاب کنید.

تاثیر بر رضایت شغلی

انفورماتیک و تاثیر آن برای مشاغل مختلف باعث شده که افراد زیادی از شغل خود رضایت کافی داشته باشند و بازده آنها افزایش یابد البته این نکته هم بسیار اهمیت دارد که به طور صحیح از انفورماتیک استفاده شود تا بتواند تاثیر مثبت خود را روی سازمان‌ها و مشاغل گوناگون و کارهای مختلف بگذارد و به راحتی ‌نمی‌توان بازده خوبی از آن بدست آورد و باید مهارت کافی وجود داشته باشد.

بررسی نقش انفورماتیک در کسب و کارها به صورت کلی

شما با بهره‌گیری از دانش انفورماتیک، می‌توانید نگهداری و مدیریت یک شبکه را در اختیار بگیرید، سپس می‌توانید با ویژگی‌هایی که این دانش در اختیارتان می‌گذارد، از ورود ویروس به سیستم و ایجاد هرگونه مشکل در این زمینه جلوگیری کنید. امور بسیار دیگری مانند رفع مشکلات سخت و نرم افزاری، پشتیبانی فنی، نگهداری و حفظ ارتباطات، بررسی محصولات و سیستم‌های متفاوت همگی با استفاده از چنین دانشی امکان‌پذیر هستند.

اگر شما به دنبال موفقیت در حوزه‌ی کاری خود هستید، به شما توصیه می‌کنیم که از نقش انفورماتیک در به موفقیت رسیدنتان غافل نشوید. البته توجه داشته باشید که شما باید پیش از اقدام به بهره گیری از این دانش، اطلاعات کافی از آن داشته باشید تا به مشکل برنخورید. امیدواریم این متن اطلاعات لازم را در اختیارتان گذاشته باشد و با مطالعه آن توانسته باشید تصمیم درستی را بگیرید.

سوالات متداول

  1. از میان برداشتن محدودیت‌های موجود در علم اطلاعات بود.
  2. امروزه بیشتر اطلاعات به صورت دیجیتال ذخیره سازی می‌شوند و انفورماتیک در چنین شرایطی می‌تواند در بخش محاسبات، نقش مهمتر و تاثیرگذار تر داشته باشد.
  3. اضافه شدن ابزارهای تحقیق چون پردازش و ارتباط اطلاعات بود که این دو تغییر در علم انفورماتیک از ابزارهای مهم و اساسی نیز محسوب می‌شوند.

آنالیز، بررسی و پیاده سازی اطلاعات مربوط به بیمار و حتی ارتباط میان پزشک و بیمار اشاره داشت.

علوم کامپیوتر تنها بر روی محاسبات دیجیتالی تمرکز دارد، در صورتی که انفورماتیک بر موضوعات گوناگون دیگر؛ مانند مسائل زیست شناختی و مکانیزم های اجتماعی نیز پردازش‌هایی را انجام می‌دهد.


نرم افزار های کاربردی

نرم افزار خرید و تدارکات امکان مدیریت کلیه فرایندهای خرید، از مرحله درخواست تا خرید و تحویل به انبار را فراهم می سازد. مدیریت دستور خرید و چگونگی استعلام های خرید از وظایف مهم این نرم افزار می باشد.

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو