آنچه در این مقاله خواهید خواند:
شاید تا به حال کلمهی انفورماتیک به گوشتان خورده باشد و معنای آن ذهن شما را درگیر خود کرده باشد. اگر بخواهیم معنای لغوی این کلمه را که در فرهنگ معین وجود دارد، ذکر کنیم؛ باید بگوییم این کلمه در معنای دانش دریافت و انتقال اطلاعات (کامپیوتر) و داده ورزی است. امروزه دانش انفورماتیک در بسیاری از کسب و کارها تاثیر گذاشته است، از همین جهت تصمیم داریم تعریف متفاوت از نقش انفورماتیک در کسب و کارها را در اختیارتان قرار دهیم تا با آن آشنا شوید.
انفورماتیک در زمینههای بسیار گستردهای کاربرد دارد و شاهد استفاده از آن در شغل و بخشهای گوناگون هستیم. نقش انفورماتیک در حفظ اطلاعات و یا نقش انفورماتیک در مبارزه با فساد مالی از مهم ترین مواردی هستند که در این زمینه بررسی می شوند. در ادامهی متن تصمیم داریم با بررسی موضوعات مختلف، نقش انفورماتیک را برایتان به صورت واضح تر بیان کنیم.
انفورماتیک یک رشته بهحساب میآید که این رشته به نوعی علم اطلاعات و پردازش اطلاعات مهندسی در سیستمهای اطلاعاتی را بر عهده دارد. نقش انفورماتیک به این صورت است که شما با استفاده از آن میتوانید داده و اطلاعاتی که در اختیار دارید را به دانشی تبدیل کنید که امکان استفاده از آن وجود دارد. در واقع باید گفت انفورماتیک به بررسی ساختار و الگوریتمهای رفتاری و اثر متقابل سیستمهای طبیعی یا مصنوعی که در تلاش ذخیره سازی، دسترسی، پردازش و انتقال اطلاعات است، میپردازد؛ پس باید گفت که این دانش در زمینههای بسیار گستردهای کاربرد دارد، برای مثال میتوان به سیستمهای اطلاعاتی، فناوری، علم آمار و علم کامپیوتر اشاره کرد که دانش انفورماتیک، آنها را نیز در برمیگیرد.
از طرفی با گسترش استفاده از کامپیوترها، دیگر کمتر کسی اطلاعات شرکت و سازمان خود را به صورت دستی محاسبه میکند و بیشتر افراد، شرکتها و سازمانها به پردازش اطلاعات خود به صورت دیجیتالی و با استفاده از کامپیوتر پرداخته اند. درست از زمانی که استفاده از کامپیوترها با پیشرفت روبرو شد، شاهد نقش انفورماتیک در حوزههای گوناگون بودهایم.
انفورماتیک در چنین موقعیتی، در موضوعات متفاوتی چون محاسبات کامپیوتری و ریاضی، علوم اجتماعی به ویژه مطالعه تاثیر فناوری بر جامعه و زیست شناختی مورد استفاده قرار گرفت و نقش پررنگی نیز ایفا کرد. نقش انفورماتیک در برخی از شرایط به گونهای بود که توانست باعث استفادهی روز افزون از این دانش شود، به طوری که امروزه شاهد استفاده از آن در کسب و کارهای گوناگون هستیم.
معرفی نرم افزار: نرم افزار مدیریت منابع تولید
از زمانی که استفاده از دانش انفورماتیک در زمینههای گوناگون رواج پیدا کرد، تغییرات متنوع و گوناگونی در سیستمهای اطلاعاتی و دیگر کسب و کارها رخ داد.
شاید تا به اینجا برای شما این سوال مطرحشده باشد که تفاوت علم کامپیوتر با دانش انفورماتیک در چیست؟ باید گفت که علوم کامپیوتر تنها بر روی محاسبات دیجیتالی تمرکز دارد، در صورتی که انفورماتیک بر موضوعات گوناگون دیگر؛ مانند مسائل زیست شناختی و مکانیزم های اجتماعی نیز پردازشهایی را انجام میدهد. اکنون بیایید نقش انفورماتیک در چند بخش گوناگون را مورد بررسی قرار دهیم تا بهتر با آنچه گفته شد آشنا شوید.
نقش انفورماتیک در پزشکی را میتوان نوعی مهندسی اطلاعات در نظر گرفت که در زمینههای گوناگون، به ویژه مدیریت اطلاعات پزشکی بیمار و استفاده و دسترسی به این اطلاعات نقش دارد. استفاده از انفورماتیک در پزشکی باعث بهبودی، پیشرفت و بهبود خدمات سلامتی به بیمار میشود و در نهایت استفاده از آن را میتوان عامل ارائه خدمات با بهترین کیفیت، هزینه کمتر و ارائه فرصت های جدیدتر در نظر گرفت.
انفورماتیک در پزشکی را میتوان استفاده از IT (فناوری اطلاعات) در زمینههای متفاوت مانند خدمات سلامتی و مراقبتی در نظر گرفت. در دانش انفورماتیک از دستگاه و منابع مورد نیاز استفاده میشود تا امکان بهینه سازی، جمع آوری، به کارگیری و بازیابی اطلاعات و آماری که در سلامت و هر آنچه به امور پزشکی و دارویی بستگی دارد، وجود داشته باشد. از اهدافی که انفورماتیک پزشکی دارد، میتوان به مواردی چون آنالیز، بررسی و پیاده سازی اطلاعات مربوط به بیمار و حتی ارتباط میان پزشک و بیمار اشاره داشت. این موارد باعث میشوند که پزشک بتواند در شرایط بهتری امور لازم و واجب را انجام دهد، در نتیجه احتمال کسب موفقیت در چنین شرایطی بیشتر خواهد بود.
معرفی نرم افزار: نرم افزارهای مدیریت منابع مالی
یکی دیگر از حوزههایی که انفورماتیک میتواند بر روی آن اثر داشته باشد، حوزهی مربوط به حسابداری میشود. همانطور که میدانید حسابداری یکی از شغلهایی بهحساب میآید که بیش از هر چیزی به کامپیوتر و علوم مربوط به آن بستگی دارد. یک حسابدار با امکاناتی که انفورماتیک در اختیارش قرار میدهد، توانایی انجام و حل وظایفی که بر عهده اش گذاشته شده است را به راحتی دارد. برای مثال شما با استفاده از دانش انفورماتیک، امکان حسابداری حقوق و دستمزد کارمندان یک شرکت را به راحتی دارید و میتوانید به راحتی و صرف زمان کمتر امور خود را انجام دهید.
بنابراین میتوان گفت نباید از نقش انفورماتیک در کسبوکارهای گوناگون چشم پوشی کنیم، چرا که استفاده از این دانش، تغییرات بسیاری را در کسب و کارها ایجاد کرده است که این تغییرات، از تغییرات مثبت بهحساب میآیند.
شما با بهرهگیری از دانش انفورماتیک، میتوانید نگهداری و مدیریت یک شبکه را در اختیار بگیرید، سپس میتوانید با ویژگیهایی که این دانش در اختیارتان میگذارد، از ورود ویروس به سیستم و ایجاد هرگونه مشکل در این زمینه جلوگیری کنید. امور بسیار دیگری مانند رفع مشکلات سخت و نرم افزاری، پشتیبانی فنی، نگهداری و حفظ ارتباطات، بررسی محصولات و سیستمهای متفاوت همگی با استفاده از چنین دانشی امکانپذیر هستند.
اگر شما به دنبال موفقیت در حوزهی کاری خود هستید، به شما توصیه میکنیم که از نقش انفورماتیک در به موفقیت رسیدنتان غافل نشوید. البته توجه داشته باشید که شما باید پیش از اقدام به بهره گیری از این دانش، اطلاعات کافی از آن داشته باشید تا به مشکل برنخورید. امیدواریم این متن اطلاعات لازم را در اختیارتان گذاشته باشد و با مطالعه آن توانسته باشید تصمیم درستی را بگیرید.
آنالیز، بررسی و پیاده سازی اطلاعات مربوط به بیمار و حتی ارتباط میان پزشک و بیمار اشاره داشت.
علوم کامپیوتر تنها بر روی محاسبات دیجیتالی تمرکز دارد، در صورتی که انفورماتیک بر موضوعات گوناگون دیگر؛ مانند مسائل زیست شناختی و مکانیزم های اجتماعی نیز پردازشهایی را انجام میدهد.