close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
  • فروش
  • ٨٨٧٣٦٥٠٥-٠٢١
  • ٨٨٧٣٦٥٠٦-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

صفر تا صد سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی

صفر تا صد سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی

ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی

در بیست و یکم مهر ماه سال 1398 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان را در 29 ماده‌در راستای ایجاد شفافیت مالی و اقتصادی کشور در مجلس شورای اسلامی تصویب پس از تأیید توسط شورای نگهبان در تاریخ 11 آبان سال 1398 برای اجرا به دولت جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد.

پس اتمام مواعید قانونی درنظر گرفته شده در قانون تمامی مشمولان می بایست با عضویت در سامانه مودیان مالیاتی اقدام به صدور صورت‌حساب الکترونیکی نمایند. از آنجایی که رعایت مفاد متن این قانون ضروری است، در متن پیش رو سعی داریم مراحل ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی و مبانی قانونی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان را بررسی کنیم.

آنچه در ادامه می خوانید:

آشنایی با کلید واژه‌های مهم قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

برای درک بهتر این مسئله باید در ابتدای امر با اصطلاحات زیر آشنا شوید.

پایانه‌های فروشگاهی

تمامی دستگاه‌های کارت‌خوان، رایانه‌ها، درگاه‌های پرداخت الکترونیکی، پایانه‌های فروشگاهی یا هر وسیله دیگری است که سه شرط امکان اتصال به شبکه رسمی پرداخت کشور، امکان صدور صورت‌حساب الکترونیکی و امکان اتصال به سامانه مودیان مالیاتی را دارا می باشند، می توانند پایانه فروشگاهی تلقی شوند.

سامانه مودیان

این مفهوم ما را با سامانه‌ای آشنا می‌کند که تحت مدیریت سازمان امور مالیاتی است و برای هر موردی، کارپوشه ویژه‌ای طراحی می‌کند. بدیهی است که برای داشتن این کارپوشه باید اقدام به ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی کرد. در بخش ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی برای همه مودیان دسترسی راحتی دارد و به گونه اختصاص یافته که تبادل اطلاعات بین مودیان و سازمان تنها از طریق کارپوشه‌ انجام شود. به این معنی که کمترین نیاز به مراجعه حضوری را شاهد هستیم. همچنین مرجع ثبت، صدور و استعلام صورت‌حساب‌های الکترونیکی هم این سامانه خواهد بود

حافظه مالیاتی

واژه دیگری که برای درک مبانی قانونی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مهم است، حافظه مالیاتی است. وقتی از این معنا صحبت می‌کنیم نوعی حافظه الکترونیکی را در نظر داریم که برای ثبت و نگهداری اطلاعات مندرج در صورت‌حساب‌های الکترونیکی مهم است. به یاد داشته باشید که هر حافظه مالیاتی باید یک شناسه یکتا داشته باشد که توسط سازمان امور مالیاتی برای هر حافظه به صورت اختصاصی تعریف می‌شود.

صورت‌حساب الکترونیکی

همان صورت‌حساب فروش است که باید شماره منحصر به فرد مالیاتی داشته باشد. همچنین اطلاعات درج شده در این سند باید در حافظه مالیاتی ذخیره شود. در نظر داشته باشید که مشخصات و اقلام اطلاعاتی هر صورت‌ حساب الکترونیکی بر اساس نوع کسب و کار شما توسط سازمان امور مالیاتی تعیین و اعلام می‌شود.

آشنایی با کلیدواژه‌های مهم مبانی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

هدف از تدوین قانون مودیان مالیاتی چیست؟

گرچه برخی از افراد روند پیش روی خود را پیچیده می‌دانند؛ اما مهم است بدانید که چنین قانونی با اهداف زیر تدوین شده است. این اهداف برای یکپارچه سازی مباحث مالیات در این بخش مهم هستند و می‌تواند آنها را پایه اصلی درک مبانی قانونی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان دانست.

  1. شفاف سازی اطلاعات اقتصادی هر کسب و کار
  2. هوشمند سازی نظام مالیاتی کشور
  3. تبادل راحت اطلاعات میان مودیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی
  4. تلاش برای کاهش هزینه‌های اجتماعی، عملیاتی و اجرایی در این زمینه
  5. رعایت اصل تکریم به ارباب رجوع به همراه افزایش رضایت مودیان
  6. رصد بهتر کالاها و خدمات از زمان تولید یا واردات تا مصرف نهایی آنها
  7. پیگیری و کنترل تورم، قاچاق کالا و احتکار
  8. تلاش برای افزایش درآمدهای مالیاتی کشور با افزایش هزینه های فرارهای مالیاتی
جهت کسب اطلاعات بیشتر درخصوص شرایط خرید نرم افزار واسط موديان پويا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

مشمولان قانون پایانه های فروشگاهی

با توجه به تمامی نکاتی که تا کنون ذکر شده است، باید بدانیم که آیا کسب و کار ما مشمول رعایت این قوانین می‌شود یا خیر. برای درک این مسئله مشخص کنید که شما جزو اشخاص حقوقی و یا اشخاص حقیقی با کسب و کار مستقل هستید یا نه. اگر پاسخ مثبت است شما مشمول رعایت بندهای این قانون هستید. همچنین اگر در دسته‌بندی‌های زیر قرار می‌گیرد هم باید با مبانی قانونی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان آشنا شوید.

  • تمامی اشخاص حقیقی یا حقوقی که صاحبان کسب و کار هستند.
  • تمامی عرضه کنندگان کالا یا خدمات که معاف از مالیات و عوارض شده‌اند.
  • تمامی فعالان اقتصادی که در مناطق ویژه اقتصادی یا مناطق آزاد تجاری صنعتی فعالیت می‌کنند. همچنین حجم معاملات سالانه آنها باید از مبلغ پیشنهادی هیئت وزیران بیشتر شده باشد.

آنچه باید در مورد ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی بدانید

آموزش ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی بسیار ضروری است تا همه افراد مشمول فرآیند ثبت نام در سامانه را به‌درستی و با اطلاعات کافی انجام دهند. عدم آگاهی و یا عدم ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی، میتواند منجر به جریمه و پرداخت جزای خسارت شود. لذا برای جلوگیری از بروز این مشکلات، تمامی افراد مخاطب باید با دقت و شناخت کافی فرآیند ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی را انجام دهند. همچنین اگر سوالی درباره ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی دارید، با ما در میان بگذارید و ما بهترین تلاش خود را خواهیم کرد تا به سوال شما پاسخ دهیم. فراموش نکنید که عضویت در سامانه مودیان یک امر ضروری است.

نحوه عضویت و ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی

برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی باید از سایت my.tax.gov.ir استفاده کنید. پس از ورود به قسمت ثبت نام اطلاعات اولیه خود را وارد کنید. حالا وقت آن است که برای ایجاد کارپوشه اختصاصی دست به کار شوید. بعد از ورود به کارپوشه شخصی خودتان، یک شناسه یکتا برای حافظه مالیاتی دریافت می‌کنید. مهم است که این شناسه را به خوبی نگهداری کنید. پس از ثبت نام نکات آموزش سامانه مودیان مالیاتی را در ذهن داشته باشید تا روند کاری شما با کمترین خطا پیش برود.

  • شناسه یکتای حافظه مالیاتی شما اختصاصی است و نباید با کسی به اشتراک گذاشته شود.
  • این شناسه باید از 6 کاراکتر تشکیل شده باشد.
  • شما به عنوان یکی از مودیان باید برای همه فروش‌ها و خدمات سازمان خودتان، صورت‌حساب الکترونیکی صادر کنید. ضروری است که این اسناد حتما طبق استانداردهای سازمان امور مالیاتی صادر شوند.
  • اگر خریدار کالا و یا خدمات مصرف کننده نهایی نیست، باید صورت‌حساب‌ها را از طریق کارپوشه مشاهده و تایید کند.

سامانه مودیان مالیاتی یکی از ابزارهایی است که دولت برای کاهش فرار مالیاتی و افزایش درآمدهای خود به کار میبرد. با عضویت در سامانه مودیان، اشخاص حقیقی و حقوقی فعال اقتصادی می‌توانند با وظیفه خود در قبال زمینه پرداخت مالیات و عوارض به صورت کامل آگاه شوند.

مزایای عضویت در سامانه مودیان

عضویت در سامانه مودیان دارای مزایای بسیار زیادی است. از جمله مزایای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش شفافیت در پرداخت مالیات و عوارض
  • کاهش فرصت برای فرار از پرداخت مالیات و عوارض
  • افزایش وصول مالیات و عدالت اجتماعی
  • کاهش هزینه‌های دولت برای رصد، شناسایی و تعقیب فراریان مالیاتی

به همین دلیل، دولت قوانینی را برای تشویق افراد به ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی تدوین کرده است. از طرف دیگر، قوانینی برای تحریم افرادی که عمداً اقدام به فرار مالیاتی می کنند نیز وجود دارد. در نتیجه، ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی به عنوان یکی از وظایف شهروندی و تعهدات حقوقی افراد فعال اقتصادی محسوب می‌شود و عدم رعایت آن با مجازات هایی همراه خواهد بود.

افراد مشمول ثبت نام در سامانه مودیان

تمامی اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغلی که به عنوان مشمولین ذکر شده ‌اند، باید در سامانه الکترونیکی مودیان مالیاتی ثبت نام کنند و از طریق این سامانه اطلاعات مالی و مالیاتی خود را به ذی‌نفعان اعلام کنند. با ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی، این اشخاص قادر به تسویه حساب مالیاتی و دریافت گواهی مالیاتی نیز هستند.

به زبان ساده تر، قانون مقرر می‌کند که همه فعالان اقتصادی، یعنی افراد حقیقی و حقوقی که درآمدی دارند (مگر اینکه برای آنها مستثنی شده باشد) باید در سامانه خدمات الکترونیکی امور مالیاتی ثبت نام نمایند. علاوه بر ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی، آنها باید دستورالعمل‌ ها و وظایف دیگری را که برایشان ارسال می‌شود را نیز اجرا کنند. این یک امر مهم در حوزه عضویت در سامانه مودیان محسوب می‌شود.

افراد مشمول ثبت نام در سامانه مودیان

زمان عضویت در سامانه مودیان

مطابق با اصل 123 قانون اساسی، پس از تایید شورای نگهبان و تصویب مجلس شورای اسلامی، قانون سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی در تاریخ یازدهم آبان 1398 به دولت ابلاغ شد. با این حال، به دلیل بروز مشکلاتی، ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی به تأخیر افتاد و تا آبان ماه سال 1401 به طول انجامید.

پس از اجرا شدن قانون مذکور، کلیه افراد حقیقی و حقوقی وظیفه دارند تا در زمان تعیین شده به منظور عضویت در سامانه مودیان مالیاتی اقدام نمایند.

افرادی که در زمان مقرر ثبت نام نشده ‌اند، باید حتماً تا تاریخ تعیین شده اقدام به ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی کنند؛ در غیر این صورت، مشمول جرائم قانونی خواهند شد. جرائم مذکور یک نوع ضمانت اجرایی در زمینه ثبت‌نام کلیه پایانه ‌های فروشگاهی محسوب می‌شوند.

روند عضویت اولیه در سامانه

برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی، ابتدا باید دو مرحله پیش ثبت نام و تکمیل عضویت را انجام دهید. در این راستا، شخص باید به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و بعد گزینه «عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه» را انتخاب نماید. در مرحله بعد، با تکمیل اطلاعات درخواستی، مرحله پیش ثبت نام به پایان خواهد رسید و شما کد رهگیری خود را دریافت خواهید کرد.

سپس برای تکمیل عضویت، باید به سایت مودیان مالیاتی مراجعه کرده و با استفاده از کد رهگیری خود، فرآیند ثبت نام اصلی را تکمیل کنید. برای این منظور، باید اطلاعات مورد نیاز را وارد نمایید و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید تا ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی به اتمام برسد.

نکته مهم

بر اساس نامه وزیر اقتصاد، فرآیند ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی شامل پنج مرحله یا فراخوان است که در هر فراخوان، نحوه اجرا دقیقاً مشخص شده است. در فراخوان اول، ثبت‌نام در سامانه مودیان مالیاتی به صورت داوطلبانه انجام می‌شود اما در مراحل بعد، ثبت‌نام به صورت الزامی خواهد بود.

به طور کلی، طبق قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مودیانی که در حال حاضر فعالیت میکنند، از تاریخ فراخوان و مطابق جدول مربوطه مشمول قانون پایانه ‌های فروشگاهی هستند.

علاوه بر این، کلیه افراد مشمول که پس از تاریخ مربوط به فراخوان فعالیت خود را آغاز نموده ‌اند، باید تاریخ آغاز کار را به عنوان تاریخ مشمولیت خود معرفی کنند. از زمان مشمولیت، کلیه افراد مشمول باید صورتحساب‌ های خود را به شکل الکترونیکی در سامانه مودیان ثبت کنند.

لذا لازم است مودیان توجه داشته باشند که باید در زمان مشخص شده در فراخوان‌ها در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کرده و صورتحساب ‌های الکترونیکی خود را ارسال کنند تا از مشمولیت قانونی برخوردار باشند

روش ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی

تمامی اشخاص حقیقی که وظیفه دارند تا در سامانه مربوط به مودیان مالیاتی ثبت نام نمایند باید به درگاه ملی خدمات الکترونیک که تحت نظر سازمان امور مالیاتی فعالیت می‌کند مراجعه نموده و در بخش ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی، کد ملی  و شماره تلفن همراه خود را وارد کنند. پس از این مرحله، در صفحه ثبت‌نام، کد ملی، شماره تلفن همراه و تاریخ تولد را وارد کرده و رمز عبور مناسب را در قسمت مربوطه درج کنید. سپس کد امنیتی مورد نظر را وارد کرده و دکمه ثبت نام را فشار دهید.

سامانه در این مرحله، یک کد احراز هویت به شماره موبایل اعلامی شما ارسال خواهد کرد. سپس، رمز یک بار مصرف به شماره تلفن همراه ثبت شده در سامانه ارسال خواهد شد که باید در محل مشخص شده وارد شود. پس از این مراحل، شما باید کلید«ورود به سامانه» را انتخاب کنید تا ثبت نام اولیه تکمیل گردد.

کد احراز هویت برای تطابق کد ملی و شماره تلفن همراه، در سایت ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی استفاده می‌شود. بنابراین، شماره تلفن همراه ثبت شده باید با شماره ملی شخص مربوطه تطابق داشته باشد؛ در غیر این صورت، سامانه پیغام خطایی را ارسال و اجازه ثبت نام نمیدهد.

ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی

نکات مربوط به اشخاص حقوقی و عضویت در سامانه مودیان

پس از ثبت کردن شرکت در اداره مربوط به ثبت انواع شرکت های مختلف، سامانه مالیاتی به شکل خودکار نسبت به ثبت نام اشخاص حقوقی اقدام خواهد کرد.

 بعد از عضویت در سامانه مودیان، در سامانه مدنظر، یک نام کاربری و رمز عبوری منحصربه‌فرد برای شما به کمک پیامک ارسال خواهد شد. در صورتی که این فرآیند انجام نشده باشد، نماینده اشخاص حقوقی میبایست برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی، در سایت نظام مالیاتی ثبت نام الکترونیکی را انجام دهد.

برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی، نماینده اشخاص حقوقی باید به سامانه ثبت نام الکترونیکی مودیان مالیاتی مراجعه کرده و در قسمت«ثبت نام»، دکمه «ثبت نام اشخاص حقوقی» را انتخاب کند. در این مرحله، همانند ثبت نام اشخاص حقیقی، باید مراحل مربوطه پشت سر گذاشته شوند. بعد از اینکه به صفحه ورود اصلی مراجعه کردید، می بایست گزینه مربوط به تبعه خارجی و تشکل قانونی را با دقت به نوع شخصیت مودی انتخاب کرد.

سپس شماره تلفن همراه خواسته‌شده را وارد کنید. در این زمان، کد رمزی به شماره اعلامی مؤدی ارسال می‌شود. این کد باید در قسمت مورد نظر درج و سپس دکمه «ثبت کد فعالسازی» را کلیک کنید. در گام بعدی، کلیه اطلاعات مربوط به فرد مشمول با کمک ثبت احوال استعلام و در صورت تطبیق، مورد تایید قرار خواهد گرفت. سپس، اطلاعات مربوط به شخص حقوقی نمایش داده شده و باید اطلاعات خواسته شده را تکمیل کنید.

وارد شدن به سامانه

بعد از اینکه به عنوان یکی از اشخاص مشمول مراحل پیش‌ ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی را طی کردید، پس از ورود به سایت سامانه مودیان مالیاتی، باید بر روی دکمه «ورود» کلیک کنید. در این زمان، صفحه ‌ای شامل کد ملی یا شناسه ملی و رمز عبور نمایش داده می‌شود. این صفحه بخش مقدماتی عضویت در سامانه مودیان تکمیل می‌شود و سپس با ورود تصویر امنیتی در فیلد مشخص شده، کلید ورود را بزنید.

پس از زدن کلید ورود، پیامکی شامل رمز یکبار مصرف برای تلفن همراه معرفی شده ارسال می‌شود. رمز ارسالی باید در محل مشخص شده درج شود و سپس شخص وارد صفحه کاربری خود میشوید. پس از این مرحله، با ورود به کارپوشه و برگزیدن پرونده مالیاتی، میتوان اطلاعات مربوطه را تکمیل کرده و شناسه یکتای مالیاتی خود را دریافت کرد.

اظهارنامه ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی

به منظور دریافت گواهی ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی به وسیله اشخاص مشمول، باید حتماً در سامانه وارد شوید و در منوی سمت راست، وارد قسمت ثبت نام شده و سپس فرم های مربوطه را تکمیل و ثبت نهایی را تایید کنید. پس از پیمودن این مرحله باید چاپ را تایید نمایید تا از فرم ایجاد شده به عنوان گواهی ثبت نام در سایت مودیان مالیاتی پرینت گرفته شود.

صفر تا صد کارپوشه مودیان و نحوه کار با آن!

از مزایای اینترنتی شدن بسیاری از فرایندهای خدماتی، مالی و اداری هر چه بگوییم کم است، اما در این میان و در عصر تکنولوژی، گاهی سرعت تغییر انجام برخی فرایندها به حدی زیاد است که بسیاری از اعضای جامعه فرصت تطبیق پذیری با آن را پیدا نمی‌کنند.

اگر شما هم از آن دست صاحبان کسب‌ و کاری هستید که مشمول پرداخت مالیات شده، اما با سیستم های مالیاتی آنلاین و سامانه ‌های اختصاص شده به آن میانه خوبی ندارید و نمیدانید که برای پرداخت مالیات و جلوگیری از جریمه‌ های مربوط به آن به صورت الکترونیک چه کار باید بکنید، مطلب “ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی” را نباید از دست دهید! در ادامه، ابتدا کمی از قوانین و اصطلاحات مالیاتی صحبت میکنیم، سپس سامانه مودیان و کارپوشه مودیان مالیاتی را بررسی کرده و نهایتا نکاتی کاربردی برای استفاده از آن عنوان خواهیم کرد.

مودیان مالیاتی چه کسانی هستند؟

مودیان مالیاتی اشخاص حقیقی یا حقوقی واجد شرایط پرداخت مالیات هستند. به هر کسی که موظف به پرداخت مالیات به دولت باشد، مودی مالیاتی میگوییم. مودی مالیاتی وظیفه دارد تا تمام فاکتورها و اسنادهای مربوطه به مبادلات مالی خود را در زمان اعلام شده تکمیل و تقدیم سازمان امور مالیاتی کند. سامانه مودیان بستری برای ارائه این اطلاعات مالی توسط قشر واجد شرایط پرداخت مالیات است. تمام مودیان مالیاتی باید در درگاه ملی خدمات الکترونیک مودیان عضو باشند و مالیات خود را به موقع بپردازند، اما سامانه مودیان چیست و چگونه باید در آن عضو شویم؟

سامانه مودیان چیست و چه خدماتی ارائه می‌کند؟

درگاه ملی خدمات الکترونیک مودیان، توسط سازمان امور مالیاتی طراحی شده تا علاوه بر تسهیل بررسی مالیات فعالان اقتصادی و پرداخت آن، نرخ فرار مالیاتی را با هوشمندسازی فرایند آن کاهش دهد. این سامانه پلی بین مردم و سازمان امور مالیاتی کشور است. هر کاربری که اقدام به ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی کند، یک پنل کاربری خواهد داشت که به آن کارپوشه مالیاتی سامانه مودیان گفته میشود. تمام امور مربوط به پرونده مالیاتی مدویان مالیاتی در این کارپوشه انجام خواهد شد که در ادامه این نوشته، آن را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

هدف از تاسیس سامانه مودیان مالیاتی چه بوده است؟

مهمترین هدف راه اندازی وبسایت مودیان و الکترونیکی شدن فرایند بارگذاری صورتحساب های مالیاتی ، جلوگیری هر چه بیشتر از فرارها و تقلبات مالیاتی، افزایش درامد عمومی کشور و کاهش وابستگی اقتصاد به درآمد حاصل از نفت است.

همچنین با ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی و استفاده از کارپوشه مودیان، هزینه وصول این اسناد هم برای مودیان و هم برای دولت بسیار کمتر شده است. هر چه فرایند ارائه اسناد مالیاتی و پرداخت آن برای واجدین شرایط راحتتر باشد، آنها بیشتر تشویق به پرداخت به موقع مالیات و شفاف سازی صورتحساب های مالیاتی خود میشوند.

کارپوشه مالیاتی مودیان چیست؟

کارپوشه درگاه ملی خدمات الکترونیک مودیان در واقع پنل کاربری اعضای این سامانه محسوب می‌شود. برای این که اطلاعات خود را در سازمان امور مالیاتی کشور ثبت کرده و صورتحساب های الکترونیک مالیاتی خود را بپردازید باید در این سامانه، کارپوشه داشته باشید.

پس از ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی و وارد کردن اطلاعات لازم، به امکانات کارپوشه خود از جمله ثبت درخواست مالیاتی، بررسی پرداخت‌های پیشین، به صورتحساب های مالیاتی، اظهارنامه مالیاتی و تبادلات مالی خود دسترسی خواهید داشت. فعال کردن پنل کاربری مودیان علاوه بر تمام اینها، امکان دریافت مالیات بر ارزش افزوده از مشتریان و مقدار آن را نیز برای شما ایجاد خواهد کرد. کار با کارپوشه سامانه مودیان و ثبت اسناد و فاکتورهای مالی در آن کاملا رایگان است.

صفر تا صد کارپوشه مودیان و نحوه کار با آن!

کارپوشه مالیاتی مودیان چرا وجود دارد؟

برای این که بارگذاری اسناد و مدارک مالیاتی مودیان و همچنین پرداخت و اعتراض به مالیات محاسبه شده راحتتر انجام شده و تقلبات مالیاتی به صفر برسد، بخشی به نام کارپوشه در درگاه ملی خدمات الکترونیک مودیان طراحی شده که تمام اطلاعات شخص حقیقی یا حقوقی اعم از پرونده های مالیاتی و صورتحسابها در آن ثبت شده است.

صاحبان مشاغل از طریق این سامانه به طور مستقیم با سازمان امور مالیاتی در ارتباط هستند. استفاده از یک سیستم یکپارچه و دسترسی مستقیم مودیان مالی به سازمان امور مالیاتی از طریق کارپوشه مودیان، احتمال بروز خطا در محاسبه و پرداخت مالیات مودی را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.

چه کسانی باید در سامانه مودیان عضو شوند؟

تمام اشخاص حقیقی و حقوقی صاحب شغل، شرکتها و واحدهای صنفی و غیر صنفی باید در سامانه مودیان کارپوشه مالیاتی داشته باشند و فاکتورهای خرید و فروش یا نقل و انتقالات مالی خود را در این سامانه ثبت نمایند. در صورت عدم ارائه مدارک و صورتحساب های مشمول مالیات در این سامانه طی زمان معین، بی توجهی به پرداخت مالیات و غیر فعال شدن کارپوشه، از تمامی تبادلات مالی کاربر مودی ممناعت به عمل آمده و حساب های بانکی شخص حقیقی یا حقوقی مسدود میگردد.

چگونه از کارپوشه مالیاتی استفاده کنیم؟

برای استفاده از کارپوشه مالیاتی مودیان، باید ابتدا باید اقدام به ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی کنید. برای این منظور وارد مرورگر خود شده و آدرس http://tp.tax.gov.ir را وارد کنید. درصورت عضویت قبلی از طریق بخش “ورود” و در صورت فراموشی رمز عبورتان، روی گزینه “فراموشی” کلیک کنید تا فرایند بازیابی رمز از طریق تلفن همراه شما انجام شود. اگر به تلفن همراهی که پیشتر با آن اقدام به ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی کرده اید دسترسی ندارید، از طریق گزینه “تغییر موبایل” اقدام کنید.

پس از تکمیل اطلاعات هویتی خود و ورود به کارپوشه خود در سامانه مودیان، میتوانید پرونده مالیاتی خود را انتخاب و آن را بررسی کنید. اگر نقصی در اطلاعات کارپوشه خود میبینید یا به محاسبه مالیات اعتراض دارید، میتوانید از دو طریق ابلاغیه رای هیات حل اختلاف مالیاتی و برگ ارزیابی برای ارسال اعتراض خود به مراجع مربوطه به صورت کاملا اینترنتی اقدام کنید.

نکات مهم هنگام کار با کارپوشه مودیان

  • به دلایل امنیتی، امکان ویرایش صورتحساب های خرید و فروش در کارپوشه مالیاتی مودیان را نخواهید داشت. پیش از ثبت هر گونه اطلاعات از صحت آن مطمئن شوید.
  • اطلاعات مربوط به پنل کاربری خود در وب‌سایت مودیان را با هیچکس به اشتراک نگذارید.
  • بلافاصله پس از انجام معاملات و مبادلات مالی، اطلاعات آن را وارد پنل نکنید. صبر کنید تا از درستی تمام اطلاعات آن اطمینان حاصل کنید.
  • در حفظ کد یکتای شناسه مالیاتی خود که منحصرا به شما تعلق دارد، کوشا باشید.
  • احتمال محاسبه اشتباه عوارض مالیاتی شما کم است اما صفر نیست؛ پیش از پرداخت مالیات جزئیات آن را بررسی کنید.
  • هر مودی برای ثبت صورتحساب های خود در کارتابل، سقف مشخصی دارد که هر مقدار بیش از آن کاربر را غیر فعال میکند.
  • اگر از اتصال به اینترنت مطمئن هستید و سامانه قطع است، در روز کاری بعدی به آن مراجعه کنید.
  • برای دریافت شناسه یکتای مالیاتی باید ابتدا به سامانه www.gica.ir مراجعه کرده و گواهی امضای دیجیتال خود را دریافت نمایید.
  • غیر فعال شدن کارپوشه مودیان کاربر حقیقی یا حقوقی، تمام تراکنش های مربوط به شخص یا شرکت را مسدود خواهد کرد.
  • در صورتی که برای ارسال صورتحساب ها و امور مالیاتی خود به کمک احتیاج دارید، میتوانید با  شرکتهای معتمد معرفی شده در سامانه مودیان در ارتباط باشید.
  • دقت کنید که شماره تلفن وارد شده هنگام ثبت نام در سامانه مودیان باید به نام صاحب کد ملی باشد.

نکات مهم برای مودیان مالیاتی فروشگاهی

  • از ابتدای سال 1402، تمام افراد واجد شرایط باید صورتحساب های خود را در پنل کاربری سامانه مودیان وارد نمایند.
  • در صورت عدم ثبت نام اشخاص حقیقی یا حقوقی مشمول در سامانه مودیان تا مدت زمان اعلام شده، پروانه کسب یا مجوز شرکت باطل خواهد شد. (این مهلت طبق آخرین فراخوان تا دی ماه سال 1402 است)
  • اعلام تعطیلی شرکت در سامانه مودیان تا حداکثر ده روز پس از این تعطیلی، الزامی است.
  • تمام فعالان اقتصادی موظف هستند در اسرع وقت در سامانه مودیان تشکیل کارپوشه بدهند، حتی فعالان اقتصادی که از پرداخت مالیات معاف هستند.

تسهیلات و جرایم قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

سازمان مالیاتی کشور برای تشویق افراد به رعایت مبانی قانونی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان موارد تشویقی و تسهیلاتی را در نظر گرفته است که ادامه به آنها می‌پردازیم. البته در نظر داشته باشید که در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان بی توجهی به این موارد هم فرد را مشمول جریمه خواهد کرد.

در این راستا سازمان امور مالیاتی وظیفه دارد برای تشویق صاحبان مشاغل جهت استفاده از پایانه‌های فروشگاهی، معادل بیست درصد مالیات بر ارزش‌افزوده‌ای که مودی پرداخت می‌کند را به عنوان پاداش در نظر بگیرد. البته این مورد می‌تواند از مقدار 1 درصد فروش آن سازمان (هر کدام کمتر باشد) هم در نظر گرفته شود. این میزان باید حداکثر تا شصت میلیون ریال بوده و در هر دوره مالیاتی که برای مودی در نظر گرفته شده، از مالیات بر ارزش افزوده دوره بعدی او کسر شود.

درخصوص قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، به یاد داشته باشید که پاداش آن دسته از مودیان که طبق قانون، مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نیستن هم از مالیات عملکرد آنها در همان سال مالیاتی کسر خواهد شد. پاداش تعلق یافته به این افراد، از 50% مالیات عملکرد ابرازی سازمان آنها بیشتر نخواهد شد.

همچنین مصرف کنندگان نهائی (همان اشخاص حقیقی) که خریدهای خود را از فروشندگان مجهز به پایانه فروشگاهی انجام دهند هم شامل تشویق‌های در نظر گرفته شده برای رعایت مبانی قانونی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان هستند. در این موقعیت هر 10 صورت‌حساب الکترونیکی که در پایانه‌های فروشگاهی صادر شده‌اند، به صورت قرعه‌کشی برخط انتخاب می‌شوند. افراد منتخب دو برابر مبلغی خریداری شده را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداختی برای کالا/محصول در حساب بانکی خود دریافت می‌کنند. جوایز این قرعه‌کشی‌ها از محل وصولی‌های جاری سازمان، پرداخت می‌شود.

خرید نرم افزار واسط مودیان پویا معتمد مورد تائيد وزارت امور اقتصادی و دارائی

چه تخلفات و جریمه هایی در سامانه مودیان تعریف شده است؟

  • عدم عضویت در سامانه و تشکیل کارپوشه مودیان: شخص متخلف موظف است تا ده درصد از جمع مبلغ فروش یا دو میلیون تومان بنا به صلاحدید سازمان امور مالیاتی به عنوان جریمه پرداخت کند.
  • عدم اعلام یا تطابق شماره حساب بانکی شخص: در صورتی که شخص حقیقی یا حقوقی، شماره حساب بانک مربوطه را اعلام نکرده یا عمدا شماره بانکی اشتباه را در سامانه ثبت کند، از تمام معافیت های مالیاتی محروم و موظف به پرداخت ده درصد از مجموع فروش یا دو میلیون تومان جریمه خواهد شد.
  • عدم صدور صورتحساب مالیاتی: در صورت اثبات چنین تخلفی، کاربر موظف به پرداخت ده درصد از جمع مبلغ فروش یا دو میلیون تومان جریمه (هر کدام که بیشتر بود) خواهد بود.

جرایم تخطی از مبانی قانونی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

گفتیم که نادیده گرفتن قانون پایانه های فروشگاهی و عدم ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی، افراد و سازمان‌ها را با جرایم مختلفی روبرو می‌کند. برای نمونه عدم عضویت در سامانه مودیان می‌تواند محرومیت از اعمال معافیت‌های مالیاتی را در پی داشته باشد. همچنین مشوق‌های موضوع قانون مالیات‌های مستقیم در همان سال مالی هم برای فرد یا سازمان اعمال نمی‌شود.

در کنار این مورد با توجه به ماده 23 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اگر فردی با نیت تقلب یا اخلال در نظام مالیاتی کشور، برای تولید، عرضه یا استفاده از تجهیزات نرم افزاری و سخت‌افزاری این پایانه‌های فروشگاهی دست به کار شود حتما با مجازات روبرو خواهد شد. از طرفی معیوب کردن این تجهیزات و یا تلاش برای این کار هم علاوه بر اجبار فرد برای جبران ضرر و زیان، یا چند نمونه از مجازات‌های تعزیری را به همراه خواهد داشت. در واقع آن فرد یا سازمان با درجه شش قانون مجازات اسلامی (به غیر از حبس)، محکوم خواهد شد.

جرایم تخطی از مبانی قانونی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

ضرورت رعایت مبانی قانونی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

قبلا هم اشاره کردیم که مبانی قانونی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان با اهداف مشخصی تدوین شده‌اند. در نتیجه رعایت آنها می‌تواند مزایای زیادی را برای ما به همراه داشته باشد. در وهله اول نیاز به ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده نخواهیم داشت.

در واقع در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، با ثبت تمام اطلاعات خرید و فروش در سامانه مذکور، صدور و ارسال همه صورت‌حساب‌ها از طریق همین سامانه و محاسبه میزان مالیات بر ارزش افزوده به صورت اتوماتیک، کسب و کارها نیازی به ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ندارند. با توجه به این نکته رهایت تمامی اصول و قوانین خواسته شده مهم است. زیرا روند مالیاتی سازمان‌ها تسهیل می‌شود.

همچنین نیازی به ارسال گزارش معاملات فصلی نداریم. در صورتی که همه مودیان صورت‌حساب خود را از طریق سامانه مشخص شده برای مودیان ارسال نمایند، دیگر نیازی به درج همه اطلاعات در سامانه معاملات فصلی نخواهد بود. این موضوع در حال حاضر فقط برای مودیانی قابل اجراست که عضو سامانه مذکور هستند.

در نهایت نیازی به ارائه دفاتر و اسناد و مدارک مالیاتی هم نیست. مطابق با همین مبانی قانونی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، اگر افراد از نرم‌افزارهای حسابداری با تایید کارگروه راهبری سامانه مودیان استفاده کنند، نیازی به ارائه دفاتر، اسناد و مدارک ندارند.

صورت‌حساب الکترونیکی چیست؟

یکی از موارد مهمی که در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و قانون مالیات های مستقیم کشور ماده 169 ذکر شده، الزام صدور صورت‌حساب پس از هر معامله است. در واقع زمانی که صاحبان مشاغل یا اشخاص حقوقی معامله ای را به انجام میرسانند، باید صورت‌حسابی تنظیم کنند که در آن مواردی همچون مشخصات و شماره اقتصادی خود و شخص ثالث ذکر شده است. در پایان هر فصل باید صورت‌حساب معاملات فصلی به سازمان امور مالیاتی ارسال شود که در این زمان صورت‌حساب در سامانه مربوطه قرار داده می‌شود.

گفته می‌شود در سال‌های اخیر بسیاری از صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی به منظور فرار مالیاتی صورت‌حساب‌های خود را ثبت نکردند و یا صورت‌حسابی را در سامانه ثبت کردند که شباهتی به صورت‌حساب واقعی و اصل ندارد. در چنین شرایطی سازمان مالیاتی کشور بیکار نماند و تصمیم به تصویب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان گرفت. به موجب این قانون اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موظفند وظایف مهمی را انجام دهند که یکی از کلیدی‌ترین این وظایف صدور صورت‌حساب الکترونیکی مالیاتی از طریق سامانه مودیان است.

صورت‌حساب مالیاتی الکترونیکی نیز نوعی از صورت‌حساب فروش است که برای سامانه صورت‌حساب الکترونیکی مالیاتی مورد استفاده قرار میگیرد. با تصویب قانون پایانه‌های فروشگاهی دیگر نیاز به بارگذاری این صورتحساب در سامانه‌ای جداگانه برای معاملات فصلی نیست و شما باید صورت‌حساب خود را صرفا در سامانه مودیان ثبت کنید.

صورت‌حساب الکترونیکی چیست؟

اجزا، الزامات و انواع صورت‌حساب های لکترونیک در سامانه مودیان

امروزه صورت‌حساب های الکترونیک به جز جدایی ناپذیر اقتصاد ما تبدیل شده‌ اند. همین امر موجب شده است تا شناخت اجزا و الزامات صورت‌حساب الکترونیک به یکی از مهمترین گزینه های موجود تبدیل شود که کلیه کارفرمایان باید با آن آشنایی داشته باشند.

دستورالعمل ارسال صورت‌حساب الکترونیکی برای مودیان و شرکت ‌های معتمد ارائه ‌دهنده خدمات مالیاتی صادر شده است. در این زمینه، لازم به ذکر است که ابزار یا پنل صدور و ارسال صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان طراحی و توضیح داده نشده است. بنابراین، برای تهیه و ارسال صورت‌حساب الکترونیکی، مودیان و شرکت‌ های مذکور باید اقدامات دیگری را انجام دهند که در ادامه به طور کامل توضیح داده خواهند شد.

صدور و ارسال صورت‌ حساب در سامانه مودیان

صاحبان مشاغل و به طور کلی افراد حقوقی ملزم هستند صورت‌حسابی الکترونیکی برای معاملات خود تنظیم کنند و آن را در سامانه مربوطه بارگذاری کنند. این صورت‌حساب که با نام صورت‌حساب الکترونیکی مالیاتی شناخته می‌شود، یکی از انواع صورت‌حساب های فروش است که مودیان برای پیاده سازی قانون پایانه های فروشگاهی ملزم به ایجاد آن هستند. در این مطلب قصد داریم درباره نحوه صدور و ارسال صورت‌حساب صحبت کنیم و نکات مهمی را درباره صورت‌حساب ‌های الکترونیکی مالیاتی برایتان شرح دهیم تا آشنایی کاملی با آن‌ها پیدا کنید.

مدل‌های مختلف صورت‌حساب های الکترونیک

قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، انواع صورت‌حساب الکترونیکی با اهداف مختلفی را تعریف کرده است که در ادامه مقاله “ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی” به  آنها میپردازیم، البته باید به یاد داشته باشید که صورت‌حساب غیر الکترونیکی (کاغذی) برای افرادی که مجاز به صدور صورت‌حساب الکترونیکی نیستند، قابل قبول است و تمامی اطلاعات موجود در صورت‌حساب الکترونیکی را شامل میشود. این یک موضوع مهم در زمینه اجزا و الزامات صورت‌حساب الکترونیک است.  

با توجه به اهداف مختلفی که برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی و صدور و ارسال صورت‌حساب الکترونیکی مالیاتی وجود دارد، انواع مختلفی از آن وجود دارد. در واقع هر یک از انواع این صورت‌حساب با کاربرد خاص و ویژه‌ای تبیین شدند. انواع صورت‌حساب‌های الکترونیکی مالیاتی عبارتند از:

صورت‌حساب الکترونیکی نوع اول

همان‌طور که گفته شد، صورت‌حسابهای مربوط به این موضوع به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم‌بندی میشوند. صورت‌حساب الکترونیکی مدل اول یک صورت‌حساب الکترونیکی با اطلاعات کامل است. در این نوع از صورت‌حساب اطلاعات دو طرف معامله باید به طور کامل درج شود. این اطلاعات شامل موارد زیر است:

  • نوع فروش
  • نوع خریدار
  • تاریخ و زمان صدور
  • اطلاعات هویتی که شامل مواردی همچون شماره اقتصادی، کد ملی یا شناسه فراگیر اتباع خارجی، آدرس کامل به همراه کد پستی فروشنده و خریدار است.
  • مشخصات کالا یا خدمات ارائه شده که شامل مواردی همچون شناسه کالا یا خدمت، شرح کالا یا خدمت، واحد سنجش، مبلغ واحد و… است.
  • فی که مواردی همچون مبلغ کل، تخفیف ها، مالیات بر ارزش افزوده، مقدار نسیه و… جزو آن قرار می‌گیرند.

با توجه به دستورالعمل صدور صورت‌حساب الکترونیکی، مواد 1 و 2 و 7 و 8 آیین‌نامه اجرایی مورد نظر قانون مالیات های مستقیم شماره 8840، مورخ 22/01/1401، اصلاح شده است.

صورت‌حساب الکترونیکی نوع دوم

در صورت‌حساب الکترونیکی نوع دوم، صورت‌حساب به گونه‎‌ای تنظیم می‌شود که تنها اطلاعات فروشنده و کالا به طور کامل در آن ثبت می‌شود و اطلاعات مربوط به خریدار در آن درج نمی‌شود. این صورت‌حساب ها که با نام صورت‌حساب نقدی به حساب می آیند و به همین دلیل برای خریدار اعتبار مالی محسوب نمیشوند.

این نوع صورت‌حساب الکترونیکی برای مواردی استفاده میشود که خریدار به دلایلی (مثلاً عدم داشتن شماره اقتصادی) قادر به دریافت فاکتور نیست. به عبارت دیگر، خریدار نمیتواند با استفاده از این نوع صورت‌حساب الکترونیکی، اعتبار مالیاتی را به دست آورد.

بنابراین، اگر شما به عنوان فروشنده از این نوع صورت‌حساب الکترونیکی استفاده میکنید، باید به مشتریان خود توضیح دهید که اعتبار مالیاتی در این نوع صورت‌حساب قابل احتساب نیست.

صورت‌حساب الکترونیکی نوع سوم

صورت‌حساب الکترونیکی مبنی بر رسید پرداخت وجه از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه الکترونیکی پرداخت نیز همانند صورت‌حساب الکترونیکی نوع اول یک، فقط شامل اطلاعات مالی است و حاوی اطلاعات خریدار نیست. به عبارت دیگر، این نوع صورت‌حساب الکترونیکی، شامل اطلاعات پرداخت (مبلغ پرداختی، شماره سوییچ پرداخت، شماره پایانه، شماره پیگیری، تاریخ و زمان پرداخت) و حداقل مشخصات فروشنده است.

در نتیجه، همانند صورت‌حساب الکترونیکی نوع اول، اعتبار مالیاتی برای خریدار در این نوع صورت‌حساب قابل احتساب نیست که باید در زمینه اجزا و الزامات صورت‌حساب الکترونیک به آن توجه کرد.

شناخت الگوهای مختلف صورت‌حساب الکترونیکی مالیاتی

صورت‌حساب الکترونیکی بر اساس نوع کسب و کار مودیان به الگوهای مختلفی تقسیم میشوند. هر یک از این الگوها، حاوی برخی اطلاعات خاص و با ویژگی‌های منحصر به فرد است که برای هر نوع کسب و کار ممکن است متفاوت باشد.

با توجه به معاملات و متناسب با فعالیت های مودیان کسب و کارها، الگوهای مختلفی برای صورت‌حساب های مالیاتی در نظر گرفته شده است. این الگوهای به تفکیک صورت‌حساب های الکترونیکی تنظیم شدند و هر نوع صورت‌حساب الکترونیکی دارای الگویی متفاوت است. هر الگو دارای تعدادی اقلام اختصاصی و تعدادی اقلام مشترک با سایر الگوهاست. در ادامه الگوهای مربوط به هر صورت‌حساب را شرح میدهیم:

مدل‌های مختلف صورت‌حساب های الکترونیک

الگوهای صورت‌حساب الکترونیکی نوع اول

  • الگوی اول (فروش)
  • الگوی دوم (فروش ارزی)
  • الگوی سوم (صورت‌حساب طلا، جواهر و پلاتین)
  • الگوی چهارم (قرارداد پیمانکاری)
  • الگوی پنجم (قبوض خدماتی)
  • الگوی ششم (بلیط هواپیما)
  • الگوی هفتم (صادرات)

الگوهای صورت‌حساب الکترونیکی نوع دوم

  • الگوی اول (فروش)
  • الگوی دوم (صورت‌حساب طلا، جواهر و پلاتین)

الگوهای صورت‌حساب الکترونیکی نوع سوم

الگویی که برای صورت‌حساب نوع سوم در نظر گرفته می‌شود، تقسیم بندی مشخصی ندارد. همانطور که میدانید این صورت‌حساب الکترونیکی همان رسید پرداخت مربوط به درگاه الکترونیکی است، در نتیجه الگوی مشخصی باری صورت‌حساب نوع سوم وجود ندارد.

بیشتر بدانید:

عملیات های مختلف مربوط به صورت‌حساب الکترونیکی مالیاتی

باید به این نکته اشاره کنیم که که الگوهای صورت‌حساب الکترونیکی در آیین نامه اجرایی مربوط به ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم و براساس بند (ث) ماده 1 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان تعریف شده‌اند.

صورت‌حساب های الکترونیکی پس از صدور به همان شکل که صادر شدند نمی مانند و ممکن است عملیات های مختلفی مانند ابطال، اصلاح یا برگشت از فروش بر روی آن ها اعمال شود. در ادامه قصد داریم درباره هر یک از این عملیات ها اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم:

صورت‌حساب اصلی فروش

صورت‌حساب اصلی فروش اولین صورت‌حسابی است که تنظیم می‌شود تا در سامانه مودیان قرار بگیرد. این صورت‌حساب پس از هر معامله صادر می‌شود و ابتدا فروشنده آن را در سامانه ثبت میکند و پس از صدور و ارسال صورت‌حساب، خریدار صورت‌حساب ثبت شده را در سامانه مودیان تایید میکند.

صورت‌حساب الکترونیکی اصلاحی

بعد از صدور صورت‌حساب اصلی فروش، در صورت نیاز به اصلاح اطلاعاتی مربوط به قلم کالا – خدمت و یا اطلاعات خریدار مانند شماره اقتصادی، شناسه ملی، کد فراگیر اتباع غیر ایرانی و… صادرکننده صورت‌حساب الکترونیکی میبایست صورت‌حساب جدیدی را صادر کند که دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی صورت‌حساب مدنظر باشد.

این صورت‌حساب اصلاحی شامل کلیه اطلاعات صورت‌حساب الکترونیکی مرجع همراه با تغییرات آن است و در صورتی که صورت‌حساب اصلی از نوع اول باشد، مانند صورت‌حساب اصلی نیاز به تأیید خریدار دارد، در غیر این صورت، نیازی به تأیید صورت‌حساب اصلاحی نیست و اهمیت زیادی در زمینه اجزا و الزامات صورت‌حساب الکترونیک دارد.

لازم به ذکر است که در این صورت‌حساب اصلاحی، اطلاعات صورت‌حساب الکترونیکی مرجع به همراه تغییرات آن درج میشود و شماره منحصر به فرد مالیاتی صورت‌حساب مرجع نیز به عنوان مرجع اولیه برای این صورت‌حساب اصلاحی استفاده میشود.

عملیات های مختلف مربوط به صورت‌حساب الکترونیکی مالیاتی

صورت‌حساب الکترونیکی ابطالی

اگر پس از صدور صورت‌حساب فروش یا صورت‌حساب الکترونیکی اصلاحی، اطلاعات اصلی مانند شماره اقتصادی و تاریخ صدور صورت‌حساب خریدار یا اطلاعات مربوط به کالا یا خدمت مانند شناسه آن تغییر کند، فروشنده با استفاده از مدارکی که عدم تحقق معامله را تأیید میکنند، میتواند صورت‌حساب الکترونیکی ابطالی حاوی شماره منحصر به فرد مالیاتی صورت‌حساب الکترونیکی مرجع را صادر و آن را به سامانه مودیان ارسال نماید.

پس از باطل کردن صورت‌حساب الکترونیکی، امکان صدور صورت‌حساب الکترونیکی اصلاحی برای صورت‌حساب مذکور وجود ندارد و این صورت‌حساب به عنوان ابطالی در سامانه مودیان ثبت میشود. شرط باطل کردن صورت‌حساب الکترونیکی، استفاده نکردن از آن در امور تجاری و پرونده ‌های مالیاتی است.

صورت‌حساب الکترونیکی برگشت از فروش

اگر پس از صدور نمودن صورت‌حساب الکترونیکی، قسمتی از موضوع معامله مثل کالا و کلیه خدمات به وسیله خریدار برگشت داده بشوند،‌ فروشنده وظیفه دارد تا با کمک صورت‌حساب الکترونیکی این برگشت را مشخص کند. باید به این نکته اشاره کنیم که در صورت‌حساب های اصلی و صورت‌حساب های اصلاحی، میتوان صورت‌حساب الکترونیکی مربوط به برگشت از فروش را صادر نمود.

اگر برای صورت‌حساب الکترونیکی اصلی، صورت‌حساب برگشت از فروش صادر شود، لازم است شماره منحصر به فرد مالیاتی صورت‌حساب اصلی را به عنوان شماره مرجع در صورت‌حساب برگشتی ثبت نمود تا اجزا و الزامات صورت‌حساب الکترونیک رعایت شود.

بخش‌های مختلف صورت‌حساب الکترونیک

صورت‌حساب الکترونیکی از بخش‌ های مختلفی تشکیل شده است و به طور کلی به چهار بخش تقسیم میشود. تمامی اطلاعات یک صورت‌حساب الکترونیکی در این چهار بخش درج میشوند که آنها را برای شما مشخص خواهیم کرد:

  • سرآمد: این بخش مشول شماره منحصر به فرد مالیاتی، زمان، مدل صورت‌حساب، اطلاعات فروشنده و خریدار است.
  • بدنه: در این بخش شناسه کالا یا خدمت، مبلغ، نرخ، واحد اندازه‌گیری و سایر جزئیات مربوط به محصول یا خدمت درج میشوند.
  • اطلاعات پرداخت: در این قسمت شماره سوییچ و پایانه پرداخت، شناسه ملی پرداخت کننده و سایر اطلاعات مربوط به پرداخت درج میشوند.
  • اطلاعات تکمیلی: این بخش بر اساس مورد به کار میرود و ممکن است حاوی اطلاعاتی مانند تخفیف ‌ها، ضوابط و شرایط خاص و سایر جزئیات فنی باشد.

آشنایی با شماره مالیاتی

شماره منحصر به فرد مالیاتی، یک عدد خاص است که بر روی هر صورت‌حساب الکترونیکی یا کاغذی درج خواهد شد و شامل 22 کاراکتر (شامل حروف و اعداد) است. پیشتر، حسابداران و مدیران مالی برای تغییر فاکتورها از یک شماره فاکتور ساده یا ملخی استفاده میکردند. با توجه به قانون پایانه ‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، اکنون بر روی فاکتورها باید به جای شماره فاکتور، شماره منحصر به فرد مالیاتی (شماره مالیاتی) را درج نمایند. این شماره در زمینه اجزا و الزامات صورت‌حساب الکترونیک بسیار مهم است.

صادر کردن صورت‌حساب های الکترونیکی

بررسی اولیه، متأسفانه در داخل سامانه مودیان، ابزار فرم‌ها یا الگوهای صورت‌حساب الکترونیکی جهت صدور و ارسال صورت‌حساب الکترونیکی به طور مستقیم توسط مودی موجود نیست. همچنین، در حال حاضر شما قادر خواهید بود تا صورت‌حساب ‌های الکترونیکی خرید یا فروش خود را در با ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی مشاهده و مدیریت کنید.

توجه به صورت حساب شمس

یکی از مهمترین صورت‌حساب هایی که باید به آن اشاره کنیم، صورت حساب شمس نام دارد. حال شاید این پرسش برای شما به وجود آيد که صورت حساب شمس دقیقاً چه صورت حسابی به شمار می ‌آيد؟ در پاسخ به این پرسش بسیار ویژه باید بگوییم که صورت حساب شمس در واقع همان صورت‌حساب دارای اعتبار و شناسه دار محسوب میگردد که تنها در شرایط خاص مورد استفاده قرار میگیرد.

همین امر موجب شده است تا این صورت‌حساب به عنوان یکی از پرکاربردترین صورت‌حساب های حوزه مالیاتی کشور مد نظر قرار بگیرد و کارفرمایان زیادی خواهان کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن باشند. شایان ذکر است که اجزا و الزامات صورت‌حساب الکترونیک شامل کلیه موارد مربوط به صورت حساب شمس نیز میشود و حتی در این حالت نیز باید نسبت به آنها توجه کاملی داشته باشید.

این نوع صورت‌حساب برخلاف سایر مدل هایی به آنها اشاره کردیم از نوع کاغذی نیست. در واقع برای بهره‌ گیری از آن تنها باید به سراغ سیستم های رایانه ای بروید. همین امر موجب شده است تا میزان امنیت صورت حساب شمس در مقابل سایر صورت‌حساب های موجود به طرز شگفت انگیزی بهبود بیاید.

شماره موجود بر روی این صورت‌حساب دارای بیست و دو رقم مختلف است که موجب شده تا هر صورت‌حساب دارای ویژگی های منحصر به فرد خود باشد.

ضرورت رعایت مبانی قانونی پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

چگونگی صدور و ارسال صورت‌ حساب الکترونیکی

حال که به خوبی درباره صورت‌حساب الکترونیکی، انواع، الگوها و عملیات های مربوط به آن اطلاعات کسب کردید، در این قسمت قصد داریم درباره چگونگی صدور و ارسال صورت‌حساب صحبت کنیم.

متاسفانه در سایت و سامانه مربوط به ثبت صورت‌حساب های الکترونیکی، ابزار خاصی برای ایجاد و تنظیم صورت‌حساب الکترونیکی وجود ندارد. در واقع در این سامانه شما می‌‎توانید صورت‌حساب خود را بارگذاری و مدیریت کنید. در نتیجه باید به دنبال روشی برای صدور صورت‌حساب الکترونیکی برای معاملات خود باشید.

به دلیل اینکه برخی از افراد با صدور صورت‌حساب الکترونیکی و نحوه تنظیم آن آشنایی ندارند، بهترین راه برای انجام این کار، کمک گرفتن از شرکت‌های مالیاتی معتمد و قابل اعتماد است که به طور کامل با نحوه تنظیم انواع مختلف صورت‌حساب‌ها آشنا هستند و بر حسب نیاز شما صورت‌حساب مورد نظرتان را تنظیم می‌کنند.

مودی خود نیز میتواند صورت‌حساب مورد نظرش را تنظیم کند، اما باید بگوییم این کار کمی پیچیده است و انجام دستورالعمل های سازمان امور مالیاتی کار آسانی نیست. در نتیجه همواره پیشنهاد می‌شود از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید تا به دردسر نیفتید و مطمئن باشید صورت‌حساب مدنظر شما به بهترین حالت ممکن تنظیم می‌شود.

چرا صورت‌حساب الکترونیکی مالیاتی صادر کنیم؟

صدور صورت‌ حساب مالیاتی در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مزایایی را به دنبال دارد که در ادامه قصد داریم به برخی از این مزایا اشاره کنیم:

  • عدم نیاز به ثبت صورت‌حساب در سامانه معاملات فصلی
  • دچار نشدن به جرائم مالیاتی
  • تعیین مالیات بدون نیاز به مراجعه به دفاتر و مدارک مودی
  • برخورداری از تسهیلات ماده چهار قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان به دلیل صدور و ارسال صورت‌حساب

آنچه باید در خصوص صورت حساب های الکترونیکی سامانه مودیان بدانید

توجه به اجزا و الزامات صورت‌حساب الکترونیک یک امر ضروری است. در مورد صدور و ارسال صورت‌حساب الکترونیکی توسط خود مودیان باید گفت که این عملیات کمی پیچیده است و هنگام دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی، باید آن را مشخص کنید. پیچیدگی این فرآیند به دلیل آن است که مودیان باید با توجه به دستورالعمل‌ های سازمان امور مالیاتی، ارسال صورت‌حساب الکترونیکی خود را تکمیل کنند.

دستورالعمل‌ های سازمان امور مالیاتی از قبیل دستورالعمل صدور صورت‌حساب الکترونیکی دی ماه ۱۴۰۱ و دستورالعمل فنی نحوه اتصال به سامانه مودیان و سایر دستورالعمل ‌های مربوط به این موضوع است که نیاز به دانش برنامه ‌نویسی و IT دارد و به طور حتم پیاده ‌سازی این موارد برای ارسال صورت‌حساب الکترونیکی، از توان خیلی از شرکت‌ ها و مودیان خارج است.

صورت حساب های الکترونیکی سامانه مودیان

کلام آخر

با توجه به تمامی موارد ذکر شده رعایت مبانی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مهم است؛ زیرا این امر را ثابت می‌کند ما در سایه قوانین دولت فعالیت می‌کنیم. همچنین پیروی از این موارد می‌تواند علاوه بر طرح‌های تشویقی روند مالیاتی شرکت‌ها را نیز تسهیل کند. پیشنهاد ما این است که اگر در رعایت این نکات دچار شبیه هستید با افراد و شرکت‌های معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی همکاری کنید.

نرم افزار های کاربردی

نرم افزار حسابداری انبار امکان ارزش گذاری کالاهای موجود در انبار را بر استاندارد های تعریف شده فراهم می سازد. قیمت گذاری کالاها در انبارها به تفکیک عوامل هزینه از ویژگی های خاص این نرم افزار می باشد.
نرم افزار انبار تعدادی امکان طبقه بندی پویا بابت مواد اولیه، کالاهای نیمه ساخته و محصول و سایر کالاهای موجود در انبار را متناسب با کسب و کار فراهم می سازد. همچنین ورود و خروج کالاها به سادگی و هماهنگ با فرآیندهای مرتبط و جاری در سازمان قابل مدیریت می باشد.

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو