close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری

کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری

استفاده از هوش مصنوعی در حسابداری

شاید برای شما تا به حال سوال پیش آمده باشد که هوش مصنوعی چیست و کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری چیست ؟ از همین جهت تصمیم گرفتیم مقاله‌ای در خصوص این موضوع بنویسیم و در آن به بررسی کامل آن بپردازیم تا شما به طور کامل با این موضوع آشنا شوید؛ بنابراین اگر شما در حیطه‌ی حسابداری مشغول فعالیت هستید، خواندن این متن را به شما توصیه می‌کنیم.

آنچه در ادامه “کاربرد هوش مصنوعی” خواهید خواند.

سیستم‌های خبره

سیستم خبره یا سیستم متخصص، یکی از کاربرد هوش مصنوعی محسوب می‌شود. سیستم‌های خبره به نوعی سیستم‌های نرم افزاری کامپیوتر هستند که به صورت هوشمند و تنظیم شده، اموری را انجام می‌دهند. در طراحی این دست از سیستم‌ها، از روش‌هایی استفاده می‌شود که دانش، استدلال و بسیاری از رفتارهای انسان را برای آن‌ها تنظیم می‌کند.

با استفاده از سیستم خبره می‌توان امور گوناگونی از حسابداری، مانند تعهد خرید، اندوخته سازی، بانکداری، برنامه ریزی استراتژیک، مدیریت تولید و عملیات، مدیریت بازاریابی و ارتباطات مالی را بررسی کرد؛ بنابراین یکی از کاربردهای هوش مصنوعی در حسابداری را می‌توان انجام امور به صورت راحت تر و با استفاده از سیستم‌های وابسته به هوش مصنوعی در نظر گرفت که این مورد می‌تواند سنگینی کار شما را تا حدودی سبک تر کند.

کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری

شبکه عصبی مصنوعی

شبکه‌های عصبی مصنوعی به صورت موازی کنار یکدیگر قرار گرفته اند و وضعیت قوی و دقیقی را برای انجام امور حسابداری، ایجاد کرده اند؛ برای مثال شما می‌توانید برای حل مسائل گوناگون ریاضی که امکان حل آن‌ها با استفاده از روش‌های سنتی وجود ندارد، از این شبکه استفاده کنید، چرا که این سیستم هوشمند با توجه به برنامه‌ای که برای آن تنظیم شده است، چنین قابلیتی را دارد.

شما با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی که یک تکنیک پردازش اطلاعات محسوب می‌شود، می‌توانید اطلاعات را به صورت هوشمندانه و مفید پردازش کنید. استفاده از این کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری و انجام امور مالی، کاربردهای گوناگونی مانند پیش بینی قیمت سهام و بررسی روند نزولی و صعودی آن، بررسی فرایند تحلیل، پیش بینی میزان اعتبار، تصویب اعتبارات، پیش بینی میزان اعتبار، ارزشیابی اوراق بهادار، قیمت گذاری اوراق بهادار جدید و بسیاری از موارد دیگر را دارد.


منطق فازی

منطق فازی یا منطق دودویی که برای اولین بار توسط ارسطو مطرح شد، دو حالت در نظر گرفته شده است که این دو حالت شامل غلط و درست می‌شوند. منطق فازی که یکی از کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری به حساب می‌آید، به شما نشان می‌دهد که در موضوع مالی و همچنین بسیاری از مسائل دیگر، نمی‌توان هر چیزی را به صورت قطعی بیان کرد و برای آن‌ها باید دو حالت ” آنچه هست” و ” آنچه نیست” را در نظر گرفت.

از کاربرد هوش مصنوعی و منطق فازی در زمینه‌ی حسابداری و امور مالی، می‌توان به زمینه‌هایی چون تصمیم گیری، حسابرسی، مشاوره برای سرمایه گذاری، نرخ بازده های داخلی، بررسی جریان ورودی و خروجی سرمایه‌های نقدی، تخصیص دارایی‌ها و … اشاره داشت. استفاده از این منطق برای این موارد، نتیجه‌ی صددرصدی به شما نمی‌دهد و تنها دو حالتی که گفته شد را برای آن‌ها لحاظ می‌کند.


الگوریتم ژنتیک

شکل گیری الگوریتم ژنتیک بر اساس نظریه‌ی داروین اتفاق افتاد. در ابتدا و در سال 1960 الگوریتم ژنتیک شکل گرفت و سپس در میان‌سال‌های 1960 تا 1975 با پیشرفت‌های گوناگونی روبرو شد. استفاده‌ای که امروزه از این ژنتیک می‌شود، در مقایسه با استفاده‌ی سال‌های گذشته، متفاوت است، به طوری که این الگوریتم به عنوان یک روش بهینه سازی غیر کلاسیک و جست و جوی مستقیم برای خود تابع و نه مشتقات آن، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

الگوریتم ژنتیک که یکی دیگر از کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری محسوب می‌شود، برای انجام امور گوناگونی چون کشف تقلب در سيستم صورت های مالی ، ارزیابی دارایی‌ها، پیش بینی تورم و ورشکستگی، مدیریت تولید، رتبه بندی، پیش بینی ریسک اعتباری، انتخاب پرتفوی و چندین مورد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نکته‌ای که در رابطه با این 4 نوع متفاوت از کاربرد هوش مصنوعی برای حسابداری مطرح می‌شود، این است که هر یک از عنوان‌هایی که برای شما در رابطه با آن‌ها ذکر کردیم، تعریف مفصلی دارند و شرایط استفاده از هر یک از موارد برای آن‌ها متفاوت خواهد بود؛ بنابراین شما باید در هنگام استفاده از هر یک از این موارد به این نکته توجه داشته باشید.

بهره گیری از هوش مصنوعی ترکیبی

بهره گیری از هوش مصنوعی ترکیبی

گاهی اوقات برخلاف شرایط معمول که برای اکثر پروژه‌ها از روش‌های غیر خطی مفرد استفاده می‌شود، در برخی از مواقع نیز باید از شیوه‌های غیر خطی و تلفیقی موارد استفاده کرد. برای مثال شاید پروژه‌ای در اختیار یک حسابدار قرار گیرد که برای حل آن، نیاز به استفاده‌ی تلفیقی از شبکه‌های عصبی مصنوعی با منطق فازی است که این موضوع باعث همپوشانی مسائل مختلف می‌شود و می‌تواند شرایط را در وضعیت مناسب قرار دهد.

از هوش مصنوعی در زمینه‌ی حسابداری و امور مالی برای انجام مواردی چون پیش بینی ورشکستگی‌ها، بهای تمام شده محصولات و حسابرسی‌های واگذار شده به حسابدار استفاده می‌شود. اگر شما به دنبال این هستید که خود را به عنوان یک حسابدار ماهر و حرفه‌ای معرفی کنید، باید در نظر داشته باشید که استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری، می‌توانند تاثیرات مثبتی بر روند کار شما بگذارند؛ از همین جهت توصیه می‌شود برای بهبود کار خود، استفاده از این موارد را در راستای کار خود قرار دهید.


تاثیر و کاربرد هوش مصنوعی در حسابداری و آینده حسابداری

در سال‌های آینده، هوش مصنوعی حتی برای شرکت‌های کوچک هم در دسترس خواهد بود. هوش مصنوعی در انجام کارهای دستی کوچک و تکراری که خودکار شده اند، دقت خوبی دارد و قطعاً حسابداران را از انجام کارهای تکراری آزاد می کند و به آنها امکان می‌دهد نقش خود را در حیطه شغلی خود گسترش دهند.

به عنوان مثال در حسابرسی هزینه می‌توان از هوش مصنوعی برای یادآوری و اجرای سیاست هزینه شرکت استفاده کرد که با این شرایط دیگر حسابداران مجبور نیستند رسیدها را بررسی کرده و تاریخ‌ها و شماره‌های مالیات بر ارزش افزوده را دسته‌بندی کنند. این مورد باعث می شود حسابداران تایم بیشتری داشته باشند و این امکان برای آن ها فراهم می شود که خدمات بهتری به مشتریان ارائه دهند تا بر رشد شرکت و موفقیت کلی تمرکز کنند.

تاثیر هوش مصنوعی بر حسابداران

به نظر شما یک نرم افزار حسابداری با هوش مصنوعی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

نظر شما درباره تاثیر و کاربرد هوش مصنوعی بر نحوه کار حسابداران چیست؟ آینده این شغل به چه شکل خواهد بود نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول کاربرد هوش مصنوعی

تاثیر استفاده از سیستم خبره در حسابداری چیست ؟

بیشتر کارهای حسابداری، از جمله تعهد خرید، اندوخته سازی، بانکداری، برنامه ریزی استراتژیک، مدیریت تولید و عملیات، مدیریت بازاریابی و ارتباطات مالی را بررسی کرد.

شبکه عصبی مصنوعی چیست ؟

شبکه عصبی مصنوعی که یک تکنیک پردازش اطلاعات است.

کاربرد منطق فازی در حسابداری چگونه است؟ ؟

منطق فازی در تصمیم گیری، حسابرسی، مشاوره برای سرمایه گذاری، نرخ بازده های داخلی، بررسی جریان ورودی و خروجی سرمایه‌های نقدی، تخصیص دارایی‌ها و … نقش موثری دارد.

نرم افزار های کاربردی

نرم افزار خرید و تدارکات امکان مدیریت کلیه فرایندهای خرید، از مرحله درخواست تا خرید و تحویل به انبار را فراهم می سازد. مدیریت دستور خرید و چگونگی استعلام های خرید از وظایف مهم این نرم افزار می باشد.
نرم افزار انبار تعدادی امکان طبقه بندی پویا بابت مواد اولیه، کالاهای نیمه ساخته و محصول و سایر کالاهای موجود در انبار را متناسب با کسب و کار فراهم می سازد. همچنین ورود و خروج کالاها به سادگی و هماهنگ با فرآیندهای مرتبط و جاری در سازمان قابل مدیریت می باشد.

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ها
  1. مسلم گفت :

    مطلب مفيدي بود

    9 دی 1399 - 7:42 ق.ظ
  2. form گفت :

    سپاس از همراهي و نظر شما

    5 شهریور 1401 - 11:07 ق.ظ
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو