close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

واحدهای ملزم به ارائه صورت های مالی حسابرسی شده

واحدهای ملزم به ارائه صورت های مالی حسابرسی شده

واحدهای ملزم به ارائه صورت حساب مالی

(اطلاعیه اجرای ماده 272 ق.م.م.)

در اجرای ماده 272 قانون مالیات های مستقیم که به صورت اصلاحی در 31/4/1394 توسط مجلس شورای اسلامی منتشر شد، واحدهای متفاوتی چون واحدهای تولیدی، بازرگانی و خدماتی گوناگون، ملزم به ارائه صورت های مالی حسابرسی شده اند. واحدهایی که در ماده 272 قانون مالیت های مستقیم به آن‌ها اشاره شده است، حداکثر سه ماه فرصت دارند که تکلیف خواسته شده را انجام دهند. اگر تکالیف خواسته شده، در تاریخ مشخص انجام نشوند، جریمه‌ای معادل بیست درصد مالیات برای این واحدها در نظر گرفته می‌شود.

در ادامه مقاله “صورت های مالی حسابرسی” خواهید خواند:


واحدهای ارائه کننده صورت های مالی حسابرسی شده

الف) شرکت‌های که در بندهای (الف) و (د) ماده 272 نام برده شده اند، قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه‌ای حسابداران ذیصلاح به عنوان حسابدار رسمی. با توجه به این نکته، دو نوع از واحدها را می‌توان برای ارائه صورت‌ های مالی حسابرسی، نام برد.

  1. شرکت‌هایی که متقاضی یا پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار هستند.
  2. موسسات و شرکت‌هایی که در موضوع بندهای الف و ب ماده 7 اساسنامه قانونی سازمان حسابرسی نام برده شده اند نیز موظف به ارائه چنین صورت‌ های مالی هستند.

توجه داشته باشید این موضوع که در ماده 272 قانون مالیات‌های مستقیم ذکر شده است، از تاریخ 1/1/1394 تا به حالا در حال اجرا است و اگر تخلفی در انجام آن‌ها صورت گیرد، جریمه‌ای لحاظ می‌شود.

ب) این بند شامل اشخاص حقوقی یا حقیقی و با توجه به نوع فعالیتی که دارند، تنظیم می‌شود.

  1. شعب و دفاتر نمایندگی شرکت‌های خارجی که اجازه‌ی ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت‌های خارجی را طبق مصوب 1376 در ایران دارند.
  2. شرکت‌های سهامی عام و هر شرکت دیگری که وابسته به این نوع از شرکت هستند، باید برای ارائه صورت های مالی حسابرسی، اقدامات لازم را انجام دهند.
  3. موسسه یا شرکت‌های غیر دولتی و هر نهاد و موسسه‌ی دیگر که وابسته به این موسسات هستند، مشمول ارائه صورت های مالی می‌شوند.

ج) بند مربوط به اشخاص حقوقی یا حقیقی بر اساس حجم فعالیتی که انجام می‌شود.

این بند در رابطه با اشخاص حقوقی و حقیقی دیگر که شامل شرکت‌های سهامی خاص یا دیگر شرکت‌ها همانند موسسات غیر انتفاعی غیر تجاری یا همچنین شرکت‌ها و موسساتی که اشخاص حقیقی در آن‌ها مکلف به نگهداری از دفاتر قانونی می‌شوند، در نظر گرفته شده است. تا به اینجا با واحدهایی که مشمول ارائه صورت های مالی حسابرسی هستند آشنا شدیم؛ اما شاید برخی از افراد با صورت های مالی آشنایی نداشته باشند، از همین جهت تصمیم داریم اطلاعاتی از این موضوع را در اختیارتان قرار دهیم تا با این مسئله آشنا شوید.

معرفی نرم افزار: نرم افزار تحلیل صورت های مالی

 صورت‌ های مالی حسابرسی

صورت مالی چیست؟

صورت مالی در حقیقت یک گزارش برون یا درون سازمانی است که تنها توسط شرکت‌های خصوصی یا نیمه خصوصی ارائه می‌شود. این گزارش حاوی اطلاعات و جزئیات فعالیت‌های اقتصادی که شامل موارد گوناگونی چون هزینه‌ها، سود و زیان و همچنین حقوق صاحبان سهام و مواردی از این دست است، می‌شود. توجه داشته باشید که صورت های مالی، گزارش‌های استانداردی هستند که برای یک دوره‌ی معین از وضعیت مالی شرکت تهیه می‌شوند.

صورت‌ وضعیت مالی، از گزارش‌های اساسی در فرایند حسابداری می باشد و همانطور که از اسمش معلوم است، این صورت ها وضعیت شرکت را از لحاظ مالی نشان می‌دهند.

مدیران و صاحبان سرمایه با در اختیار داشتن صورت های مالی، می‌توانند از وضع مالی شرکت و موسسه خود در گذشته، حال و آینده مطلع شوند و اقدامات لازم در جهت آن را انجام دهند. در ادامه تصمیم داریم برخی از صورت های مالی را به صورت مختصر و کوتاه برای شما معرفی کنیم تا با آن‌ها آشنا شوید.

حسابرسی مالی در حسابداری به معنی بررسی و ممیزی اسناد مالی و حسابداری و کشف اشتباهات عمدی یا سهوی و یا تقلب در صورت وجود، می باشد. بعد از بررسی های انجام شده، حسابرسان موظف هستند نتایج کار خود را به مدیران ارشد و ارگان های مربوطه ارائه دهند.

معرفی نرم افزار: نرم افزار اموال و دارایی های ثابت

آموزش تهیه صورت های مالی

همانطور که اشاره کردیم صورت مالی به معنی ارائه گزارشی بصورت خلاصه و طبقه بندی شده در مورد اطلاعات مالی یک سازمان میباشد. صورت‌مالی حسابرسی شده و ارائه شده توسط شرکت‌ها، بیانگر وقوع مبادلات و رویدادها یا گزارشات ریالی بیشماری است. انواع مختلفی از صورتهای مالی در یک سازمان تهیه می‌شوند که به چهار مورد زیر صورتهای مالی اساسی گفته می شود.

  • ترازنامه
  • صورت حساب سود و زیان جامع
  • صورت گردش جریان وجوه نقد

ترازنامه (صورت وضعیت مالی)

ترازنامه در حقیقت یک گزارش به حساب می‌آید که اطلاعات گوناگونی چون دارایی‌ها، بدهی‌ها و حقوق افرادی که صاحب سهام هستند را برای مدت معین نشان می دهد. امکان دارد تا به حال نام ترازنامه را تحت عنوان دیگری چون صورت وضعیت مالی نیز شنیده باشید. شما با در اختیار داشتن این برگه‌ی گزارش، متوجه می‌شوید که شرکت شما چه میزان دارایی دارد، همچنین میزان بدهکاری نیز در این برگه به نمایش گذاشته می‌شود.

واحدهای ملزم به ارائه صورت‌ های مالی حسابرسی

بخش‌های اصلی که در ترازنامه به ثبت می‌رسد

دارایی‌ها:

دارایی در دو نوع جاری و ثابت در نظر گرفته می‌شود. دارایی‌های جاری به آن دسته از دارایی گفته می‌شود که امکان نقد شوندگی برای آن‌ها وجود دارد. برخی از دارایی‌های جاری را می‌توان شامل موجودی نقد، سرمایه‌گذاری‌های کوتاه مدت، سپرده‌های بانکی، موجودی کالا و بسیاری از موارد دیگر در نظر گرفت. دارایی‌های ثابت برعکس دارایی‌های جاری هستند، یعنی شما امکان نقد کردن آن‌ها را ندارید؛ همچنین شرکت نیز تصمیم به نقد کردن چنین دارایی در مدت زمان کوتاه نداشته است. برخی از مواردی که دارایی ثابت محسوب می‌شوند را می‌توان شامل مواردی چون ماشین آلات تولیدی، اموال، ساختمان‌ها، سرمایه‌گذاری‌های بلند مدت و … دانست.

بدهی‌ها:

یکی دیگر از مواردی که در ترازنامه به ثبت می‌رسد، بدهی‌های شرکت است. بدهی‌ها نیز به دو دسته‌ی بدهی جاری و بدهی غیرجاری یا بلند مدت تقسیم می‌شوند. بدهی جاری به بدهی گفته می‌شود که اقلام دارای سررسید کمتر از یک دوره مالی در آن قرار می‌گیرند. برای این دست از بدهی‌ها می‌توان به حساب‌ها و اسناد پرداختی، ذخیره مالیات، پیش دریافت‌ها و موارد دیگر با چنین شرایطی اشاره کرد.

حقوق صاحبان سرمایه :

حقوق صاحبان سرمایه كه از نظر ارزشی معادل تفاوت بین بدهی ها و دارایی ها در تراز (صورت وضعیت مالی) است به عبارتی به عنوان ارزش مالكیت سرمایه گذاران فعالیت شناسایی می شود كه در انواع گونه های شخصیت های حقیقی و حقوقی با نامها و عناوین متفاوتی شناخته می شود.

 صورت‌ های مالی حسابرسی

صورت سود و زیان

از دیگر صورت های مالی می‌توان به صورت سود و زیان یک شرکت و سازمان اشاره کرد. بررسی سود و زیان از اهمیت بسیاری برخوردار است، به طوری که اگر شما تصمیم دارید سهام یک شرکت را خریداری کنید، باید پیش از اقدام برای خرید، صورت سود و زیان آن را مورد بررسی قرار دهید تا متوجه شوید که شرکت مورد نظر شما تا به اینجا چه فعالیتی داشته است. هرچه سود یک شرکت بیشتر و میزان ضرر آن کمتر باشد، ارزش سهام آن بیشتر خواهد شد. این موضوع می‌تواند برای شرکت و سهامداران آن حائز اهمیت باشد؛ بنابراین توصیه می‌شود این صورت مالی نیز یکی از صورت های مالی حسابرسی باشد که بررسی می‌کنید.

صورت جریان وجوه نقد

گردش نقدینگی یکی از مواردی محسوب می‌شود که برای هر شرکت وجود دارد و میزان آن در طول یکسال به وسیله صورت جریان وجوه نقد اندازه گیری می‌شود. این نوع از صورت های مالی، به طور دقیق منابع و مصارف وجوه نقد را مورد بررسی قرار می‌دهد؛ همچنین اندازه گیری نقدینگی با توجه به اطلاعاتی که در ترازنامه و صورت سود و زیان وجود دارد، انجام می‌شود.

بررسی این صورت مالی، یک موضوع مهم به حساب می‌آید، چرا که با استفاده از اطلاعات درج شده در آن، جریان‌های نقدی، میزان قدرت پرداخت دیون، انعطاف‌پذیری مالی، کیفیت درآمد شرکت و مهمتر از همه قدرت نقدینگی شرکت قابل بررسی خواهد بود. یکی از مواردی که بستانکاران آن را به دقت مورد بررسی قرار می‌دهند، صورت وجوه نقد است.

شما در این مقاله با موضوعاتی چون واحدهای ملزم به ارائه صورت های مالی حسابرسی و همچنین انواع صورت های مالی آشنا شدید و اکنون اطلاعات مفیدی در این زمینه در اختیارتان قرار دارد؛ بنابراین امیدواریم به سوال هایی که در ذهن داشته اید، پاسخ مناسبی داده باشیم تا در صورت مواجه با یکی از شرایط، بدانید که باید چه اقداماتی انجام دهید.

نرم افزار های کاربردی

نرم افزار خزانه داری امکان مدیریت کلیه فرایندهای مرتبط با وجوه نقد سازمان را فراهم می سازد. تهیه گزارش های گردش وجوه نقد در بازه های زمانی مختلف تصمیم گیری های مدیریتی را ساده تر می سازد.
نرم افزار خرید و تدارکات امکان مدیریت کلیه فرایندهای خرید، از مرحله درخواست تا خرید و تحویل به انبار را فراهم می سازد. مدیریت دستور خرید و چگونگی استعلام های خرید از وظایف مهم این نرم افزار می باشد.

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو