لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.
برای موفقیت در هر شغلی داشتن مهارت لازم است، شغل حسابداری نیز یکی از مشاغل مهم و پردرآمد میباشد که برای موفقیت در آن، افراد باید مهارت مناسب در این زمینه را فرا بگیرند تا بتوانند وظایف خود را به خوبی انجام دهند. بنابراین در مقاله شرح وظایف و مهارتهای مورد نیاز یک حسابدار به بررسی برخی از مهمترین وظایف و مسئولیتهای یک حسابدار میپردازیم.
حسابدار یکی از نقشهای حیاتی در هر کسب و کاری است و معمولا شخص حسابدار به آسانی امکان همکاری و برقراری ارتباط با افراد دیگر را دارد، همچنین با برخورداری از مهارتهای ریاضی و حسابداری به حل مسئلههای مالی کسب و کارها میپردازد.
بنابراین حسابداران امور مالی و جریان پولی کسب و کارهای مختلف را ثبت و پیگیری میکنند. در حقیقت حسابدار علاوه بر نظارت بر امور مالی و جریانات پولی، به عنوان یک نماینده از طرف شرکتها، به ثبت معاملات تجاری آنها میپردازد تا بتواند گزارش عملکرد شرکت را به مدیران و سرمایهگذاران آن ارائه دهد.
میتوان گفت یک حسابدار موفق و ماهر ابتدا به خوبی اصول اولیه حسابداری را میشناسد، همچنین مهارت لازم جهت ثبت اطلاعات مالی شرکتها را در نرمافزارهای حسابداری خواهد داشت تا بتواند گزارشهای مالی شرکتها را مطابق با این اطلاعات مالی تهیه کند. بنابراین حسابداران میتوانند با ارائه خدمات متنوع و مناسب خود، شرکتها را در مسیر مالی درست هدایت کند تا این شرکتها بتوانند براساس این گزارشها برنامهریزی دقیقی داشته باشند.
افرادی که شغل حسابداری را برمیگزینند و میخواهند به موفقیت در این شغل برسند، باید ابتدا مهارتهای حسابداری را به خوبی فرا بگیرند تا به بهترین نحو به ارائه خدمات خود بپردازند. از جمله مهارتهای مهم و مورد نیاز یک حسابدار موفق به قرار زیر میباشند:
حسابدار موفق باید بتواند با بسیاری از مشتریان و همکاران خود به راحتی ارتباط برقرار کند، همچنین باید بداند افرادی که با آنها سروکار دارد، اعداد و اطلاعات مالی را به چشم یک حسابدار نمیبینند، بنابراین یک حسابدار حرفهای باید به هنگام ارتباط با افراد چه از طریق تلفن، ایمیل، نامه یا جلسات حضوری و… اطلاعات را به صورت واضح و کوتاه بیان کند.
امروزه شرکتهای مختلف از نرمافزارهای متنوعی جهت حسابداری خود استفاده میکنند، اما برنامه اکسل با توجه به کاربری آسان و انعطاف پذیری بالایی که دارد، از جمله برنامههای مفید جهت حسابداری است.
از اینرو میتوان گفت یکی از اصول مهم حسابداری برای حسابداران، یادگیری کار با اکسل است، چرا که این برنامه دارای هزاران فرمول میباشد. بنابراین کاربران سیستمهای مالی شرکت ها و سازمانهای گوناگون میتوانند برای انجام دادن بسیاری از کارهای خود به این برنامه رجوع کنند. بدین ترتیب حسابدار موفق باید در مورد قابلیتهای اکسل و کار با آن اطلاعات کافی داشته باشد.
فرد حسابدار باید بتواند به تحلیل اطلاعات و دادهها بپردازد، بنابراین داشتن این مهارت به حسابدار کمک می کند تا از دادههای خام اطلاعات مهمی به دست آورد.
میتوان گفت توانایی تحلیلی یکی از مهارتهای مهم در شغل حسابداری محسوب میشود که از آن در جای جای این شغل مانند پر نمودن اظهارنامه مالیاتی، حسابرسی دادهها، یافتن تخلفات و اشتباهات و… به کار گرفته میشود؛ از اینرو بسیاری از حسابداران قانونی با استفاده از این مهارت به بررسی معاملات تجاری و تجزیه و تحلیل دادههای آنها میپردازند و گزارشهای را جمعآوری میکنند که گاهی لازم است آن را به دادگاه نیز ارائه دهند.
حسابداران باید با داشتن برنامهریزی دقیق و اولویتبندی مسئولیتها و کارهایشان در زمان مشخصی به انجام آنها بپردازند. در واقع توانایی مدیریت زمان از مهمترین مهارتهای یک حسابدار است، چرا که فرد حسابدار در طول روز و به طور همزمان وظایف زیادی را باید انجام دهد، بنابراین نداشتن مدیریت زمان یعنی در انجام تمامی وظایف خود با شکست روبرو میشود.
حسابداران دارای شغل بسیار مهمی هستند، لذا لازم است تسلط کافی در انجام وظایفشان داشته باشند. بنابراین اگر بخواهیم وظایف حسابدار را بیان کنیم، میتوان آنها را در چهار گروه اصلی طبقهبندی کرد که به شرح زیر هستند:
مسئولیتهای عادی حسابدار همان مهارتهای حسابداری هزینه و دفترداری ابتدایی است که برخی از آنها شامل موارد زیر میباشند:
حسابداری حقوق و دستمزد
شیوه حساب کردن حقوق پرسنل
کنترل حساب ضرر و زیان
ثبت درآمدهای شرکت
ثبت هزینههای شرکت
بودجهبندی و حسابداری مدیریت از وظایف تکنیکی حسابدار است که شامل موارد مختلفی همچون سنجش، تحلیل، اندازهگیری، فرآیند شناسایی، ارائه اطلاعات مالی و تفسیر آن، بررسی اطلاعات عملکردی، تشخیص فعالیتهایی که کارایی ندارند، درک رابطههای عملکردی و… است.
وظایف ماهرانه حسابدار نیز موارد مختلفی از قبیل حسابرسی، گزارش گیری و تصمیم گیری را شامل میشود، بنابراین حسابدار جهت انجام این وظایف باید توانایی بالایی جهت تحلیل کردن ترازنامهها، گزارشهای سود و زیان و گردش وجوه نقد داشته باشد. از دیگر وظایف ماهرانه میتوان موارد زیر را ذکر کرد:
این وظایف شامل دانش طراحی سیستم و تحلیل آن، مشاوره حرفهای و… است. میتوان گفت یکی از ارکان اصلی وظایف پژوهشی، بررسی و تحلیل اطلاعات مالی شرکتها میباشد تا بتوان استراتژیها و اهداف مالی مشخصی برای آنها ایجاد نمود.
نتیجهگیری
افرادی که حساب و کتاب قوی دارند و علاقمند به امور مالی و اقتصادی هستند، میتوانند با انتخاب شغل حسابداری به موفقیت دست یابند. یک حسابدار موفق باید تمامی مهارتها و مسئولیتهای خود را به خوبی و با دانش روز فرا بگیرد تا بتواند به بهترین نحو به حسابداری کسب و کارها بپردازد. به همین جهت در این مقاله برخی از مهارتها و وظایف یک حسابدار را بیان کردیم تا آگاهی مخاطبان در این زمینه بالاتر رود.