لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.
انبار مکانی برای نگهداری کالاهای مختلف است. برای مدیریت و کنترل موجودی انبار باید روشهای مختلفی را اتخاذ کرد تا بهتر بتوان در فرایند رشد کارخانه از آن بهره برد. اینکه در انبار چه تعداد کالا و از چه جنسی وجود دارد و تاریخ تولید و یا ورود خروج آنها چه زمانی است اهمیت زیادی دارد.
حال این سوال پیش میآید که اگر کنترل نکنیم چه معایبی خواهد داشت؟ به طور کلی اگر موجودی انبار هر چندوقت یکبار چک نشود ممکن است کالاها به تعدادی که در سیستم وجود دارند نباشند و اگر آن کالا جزو مواد اولیه برای تولید یک محصول در کارخانه باشد باعث خوابیدن خط تولید میشود و باید تا زمان تامین آن کالا برای تولید دوباره صبر کرد.
نکته بعد این است که برخی از کالاهایی که در انبار وجود دارد به دلایل مختلف کم و زیاد میشوند و اگر شما بخواهید جنس خودتان را بفروشید شاید به تعداد کافی در انبار وجود نداشته باشد و این ضرر زیادی برای شرکت به وجود میآورد. در این مقاله میخواهیم روشهای استانداردی برای کنترل موجودی انبار به شما معرفی کنیم تا بتوانید به راحتی از موجودی انبار خود مطمئن باشید و دچار خسارتهای جبران ناپذیری نشوید.
مدیریت کنترل موجودی انبار یکی از مهمترین وظایفی است که باید در هر شرکت به دست آدم کاردانی سپرده شود تا هزینههای سنگینی برای شرکت به وجود نیاید و یا در برخی از شرکتها که کمبود موجودی به دلیل حوادثی است که در انبار رخ میدهد باید تا حد امکان از این حوادث جلوگیری شود و موجودی به اندازه و تعداد اولیه باقی نماند و هزینههای زیادی را برای شرکت متحمل نشود. در ادامه میخواهیم روشهایی برای کنترل موجودی انبار را به شما معرفی کنیم تا با آنها بیشتر آشنا شوید.
روشی ساده که برای موجودی انبار به کار میرود شمردن کالاهای درون انبار است. این گام مهم فقط در انبارهایی که موجودی آنها کم است قابل استفاده و اجرا میباشد و برای مکانهای بزرگ که تعداد کالاها بسیار زیاد است و تنوع هم زیاد باشد اجرایی نیست. برای این روش باید چندین نفر در انبار در قسمتهای مختلف قرار گیرند و کالاهای آن را شمارش کرده و در لیست خود بنویسند.
برای اینکار یک پرینت از موجودی سیستم به افراد داده میشود و باید طبق آن لیست تعداد مغایرت را تشخیص دهند و یادداشت کنند. اگر با موجودی سیستم مغایرت داشته باشند باید تعداد صحیح را وارد سیستم کنند تا این مشکل برطرف شود. در شمردن باید دقت زیادی انجام شود تا موجودیها به درستی وارد سیستم شوند.
برخی کالاها تعداد زیادی دارند که به دلیل کوچک بودن آنها باید درون بسته بندی قرار گیرند و برای شمارش آنها یک بسته در نظر گرفته میشود. برای مثال کسی نمیتواند میخ یا پیچ را به طور دقیق بشمارد و این کالاها درون بسته بندیهای مشخصی قرار دارد و هر بسته حاوی تعداد مشخصی است و ورود و خروج این کالا هم از انبار به شکل بسته بندی انجام میشود. این کالاها درون سیستم به صورت چند بستهای قرار دارند و اگر یک بسته در انبار به هر دلیلی پاره و یا آسیب دیده شود مقدار یک بسته را از سیستم حذف میکنند.
معرفی نرم افزار: نرم افزار حسابداری مالی
به طور کلی هر کالایی که وارد یک انبار میشود دارای بارکد است و کالاهایی که بارکد ندارند را باید بارکدگذاری کرد تا برای شمردن آنها بتوان از این بارکدها استفاده کرد و این کار توسط یک دستگاه بارکدخوان انجام میشود. این روش مزیت بیشتری دارد و خطای کمتری در آن رخ میدهد.
بارکد هر کالا روی آن درج شده و یا به صورت برچسبی و به شکل خوانا وجود دارد که دستگاه میتواند در زمانی کوتاه آن را تشخیص دهد. خطای نیروی انسانی در این روش کمتر است.
مدیریت کنترل موجودی انبار وظیفه بسیار مهمی است که یا توسط انباردار انجام میشود و یا مدیر فروش آن را به عهده دارد. گاهی اوقات فقط شمردن کالاها مهم نیست و باید تاریخ تولید و انقضا و یا کیفیت کالاها هم بررسی شود و موجودی قابل استفاده انبار را شمرد.
مواد غذایی ممکن است فاسد شوند و یا بسیاری از مواد باید قبل از تاریخ انقضا مصرف و توزیع گردند که باید یک کنترل قوی برای مدیریت انبار شکل گیرد. شمارش و کنترل موجودی باید هر چندوقت یکبار انجام شود و این بستگی به کارخانه دارد که تا چه حد کالاها ورود و خروج پیدا میکنند و احتمال خطا در موجودی انبار چقدر زیاد است.
در برخی شرکتها که مدیران زیادی در بخشهای مختلف از موجودی انبار استفاده میکنند نیاز است که کالای موجود در انبار زود به زود شمارش شوند و سیستم مغایرت گیری انجام شود تا برای تولید و توزیع مواد مشکلی پیش نیاید. اینکه یک انباردار قدرتمند داشته باشند هم بسیار مهم است.
معرفی نرم افزار: نرم افزار کارگزینی
وظیفه انباردار فقط نگهداری و مراقبت از انبار نیست و در بسیاری از شرکتها مغایرتگیری سالیانه انجام میشود و این به دلیل این است که بسیاری از کارهای کنترل موجودی توسط انباردار انجام میشود. در برخی شرکتها سیستم انبارداری شامل چندین نفر است که بسیار قوی هستند و کالاهای ورودی و خروجی توسط چندین نفر چک میشود تا مغایرتی پیش نیاید و این باعث مدیریت بهتر میشود.
گاهی در شرکتها به حداقل و حداکثر موجودی بسنده میکنند. این به صورتی است که اگر مغایرت زیادی پیش بیاید حساب میکنند که حداقل کالای مورد نیاز آنها چقدر است و با توجه به تعداد آن شرایط را پیش میبرند و از سفارش دوباره کالا جلوگیری میشود.
حداکثر هم در زمانی استفاده میشود که شرکت بخواهد از بیشترین موجودی استفاده کند و اگر آن تعداد را در انبار خود داشته باشد تا مدت زیادی نیاز به سفارش دوباره ندارد. این زمانی اتفاق میافتد که یک شرکت توانایی مالی برای سفارش مجدد نداشته باشد و یا بخواهد سیستم تولید خود را تغییر دهد و از کالاها و مواد اولیه دیگری برای رشد و تولید خود استفاده کند.