close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

مفاصا حساب چیست و مراحل انجام آن

مفاصا حساب چیست و مراحل انجام آن

مفاصا حساب

کلمه مفاصا حساب در رابطه با امور مالی و حسابداری استفاده میشود. مفهوم کلمه مفاصا به معنای تسویه است. بنابراین می توان این طور برداشت کرد مفاصا حساب همان تسویه حساب است که گاهی به اشتباه مفاسا حساب نیز نوشته می شود. در اصل مفاصا سندی است که بر اساس آن در تاریخ مقرر شده بعد رسیدگی به حساب، به شخصی که درآمد هزینه با او بوده تحویل داده میشود و پس از دریافت مفاصا، از تاریخ مقرر شده مبالغ مرتبط به گذشته دیگر مورد احتساب نخواهند بود.

بهترین معادل برای این عبارت همان تسویه کردن بوده که در زبان انگلیسی Checkout است. این عبارت در زبان انگلیسی با عبارت لاتین account settling تعبیر می شود.

زمانی می توان گفت تسویه حساب انجام شده، که قرارداد به صورت دو طرف حقوقی و یا حقیقی در حال اتمام باشد. در نتیجه زمان تسویه حساب بین طرفین قرارداد تعیین شود. به بیان ساده تر زمانی که قرارداد میان دو طرف به پایان میرسد نوبت انجام مرحله تسویه حساب و حسابرسی است. که در واقع به این مرحله مفاصا میگوییم. برای تعریف مفاصا حساب چیست باید اینطور بیان کرد که مفاصا حساب برگه ای است که طی آن تمامی جزئیات مجموع حساب های بدهکاری و بستانکاری ذکر می شود و مراحل تسویه حساب هم در آن ذکر شده است.

معرفی نرم افزار: نرم افزار حسابداری انبار

مفاصا حساب

چه قراردادهایی مشمول مفاصا حساب می‌شوند؟

تمامی ‌قراردادهایی که در حوزه‌های مختلف حقیقی و حقوقی با طرفین بسته می‌شود شامل مفاصا حساب می‌شود و باید حتما تسویه حساب‌های این قرارداد‌ها با توجه به قوانین مفاصا حساب انجام شود.قرارداد‌هایی مانند اجاره مسکن و تمامی ‌قراردادهای پیمانکاری و قرارداد‌هایی که در آن‌ها مبالغ زیادی برای انجام کارهای مختلف انجام می‌گیرد و قراردادهای پژوهشی هر کدام با قوانین خاصی شامل مفاصا حساب می‌شوند.

مفاصا حساب پیمانکاری چیست؟

در قراردادهای شرکت‌های پیمانکاری برای اعمال مفاصا حساب باید چندین مرحله طی شود که در مرحله اول، پیمانکار باید یک گزارش کامل از کارفرما به عنوان پایان کار دریافت کند و درباره تمامی ‌مبالغ و مراحل انجام کار و وظایف پیمانکار و کارفرما در آن توضیح داده باشد. این که چه کارهایی بر عهده پیمانکار و چه کار‌هایی بر عهده کارفرما است به همراه درخواست مفاصا حساب به بیمه تامین اجتماعی ابلاغ می‌شود.
در مرحله دوم، کارمند تامین اجتماعی موظف است با توجه به گزارش و نامه پیمانکار، مبلغ مفاصا حساب را تعیین کند تا نسبت به پرداخت آن از طریق کارفرما و پیمانکار اقدام شود.

بنابراین شما برای انجام هر نوع قراردادی که انجام می‌دهید باید یک گزارش کامل به همراه درخواست مفاصا حساب به بیمه تحویل دهید و پرداخت آن باید در سریع ترین وقت ممکن انجام گیرد. مبالغ بر اساس قراردادهای مختلف متفاوت است و پرونده‌های حقیقی و حقوقی با مبالغ متفاوتی تسویه می‌شوند.

کسورات بیمه مفاصا حساب به چه صورت است؟

اگر مفاصا حساب در مدت تعیین شده و مشخص خود پرداخت شود پنج درصد آن کسر می‌شود، اما اگر کارفرما نتواند در مدت مشخص بپردازد و تاخیر در پرداخت این مبلغ به وجود آید باید پنج درصد را محاسبه کرده و به حساب بیمه بپردازد.

معرفی نرم افزار: نرم افزار انبار تعدادی


آشنایی با انواع مفاصا حساب در امور عمومی

با مطالعه مطالب فوق، متوجه شدید که مفاصا حساب یک مفهوم عمومی است که صرفا شامل امور بیمه نیست و در هر مبحثی که قراردادی در میان باشد، میتواند ما بین دو نفر وجود داشته باشد. به غیر از این مورد هر شرکتی اعم از خصوصی و یا دولتی نیز نیاز به شفاف سازی یا انجام تسویه حساب های مالیاتی دارد. در ادامه انواع مفاصا حساب را به صورت خلاصه شرح می دهیم.

امور ملکی

برای تمامی قرارداهای ملکی همچون انتقال، رهن، اجاره ملک، انتقال دهنده موظف است که تسویه حساب دریافت کند و برگه مفاصا حساب که در واقع همان برگه تسویه حساب است را به انتقال گیرنده تحویل دهد. برای خرید و فروش ملک مبلغ ۵% ارزش ملک (ارزش ملک اداره دارایی با قیمت واقعی ملک متفاوت می باشد) است.

مراحل دریافت مفاصا حساب ملک

  • مرحله اول اخذ مفاصا حساب، مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی شهر می باشد که باید هنگام مراجعه، اصل سند و کارت ملی مالک و نامه دفترخانه را به همراه داشت.
  • پس از ارائه مدارک ملک و مدارک شناسایی شخص به دفتر خانه مربوطه، ملزم به اخذ و ارائه پایانکار به منظور اخذ مفاصا حساب شهرداری می باشد.
  • سپس شخص مورد نظر بایستی منتظر اخذ مفاصا حساب باشد که این امر، یک الی دو روز کاری زمان می برد.
  • هزینه هایی اعم عوارض نوسازی، پسماند، آموزش و پرورش و… را باید شخص مورد نظر پرداخت کند.

معرفی نرم افزار: نرم افزار حسابداری فروش

مفاصا حساب در امور عمومی

مدارک مورد نیاز جهت اخذ مفاصا حساب ملک

  • اصل سند مالکیت و بنچاق و پایانکار
  • برگه انحصار وراثت و مالیات بر ارث در صورتی که ملک ورثه ای باشد
  • فیش پرداخت عوارض سال جاری، در صورت نداشتن پایانکار
  • کپی کارت های شناسایی خریدار و فروشنده

معرفی نرم افزار : نرم افزار تحلیل صورت های مالی


امور مالیاتی

مفاصا حساب مالیاتی، در اصل برگه تسویه حساب مالیاتی است که ازطریق سازمان در اختیار مودی قرار می گیرد. برگه تسویه حساب مالیاتی بعد از راستایی آزمایی مدارک، استعلام صحت آن ها و تسویه حساب مالیاتی صادر خواهد شد. برگه تسویه حساب مالیاتی در ازای اعلام نمودن صورت سود و زیان و اظهارنامه مالیاتی که به اداره دارایی تسلیم می گردد و براساس آن میزان بدهی ابلاغ می شود و نهایتا توسط مودی پرداخت می شود، صادر می گردد.

مفاصا جساب مالیاتی

روش دریافت

کلیه افراد حقوقی موظفند در اداره امور مالیاتی تشکیل پرونده دهند و پس از تشکیل پرونده کد اقتصادی در اختیار مودیان قرار خواهد گرفت. در پایان هر سال مالی، با مشخص شدن میزان سود و زیان شرکت، اظهارنامه مالیاتی تنظیم می گردد و از طریق خود اظهاری در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار خواهد گرفت. برای ارائه اظهارنامه و در مورد نحوه تنظیم و مدارک مورد نیاز آن فاکتور های مشخصی از سوی اداره مالیات شرح داده شده است.


امور بیمه

برای دریافت نامه مفاصا حساب بیمه ، مدارک تسویه حساب با بیمه تامین اجتماعی را احتیاج دارید، که می بایست توسط پیمانکار جهت دریافت نامه تسویه حساب اقدام گردد. تمامی پیمانکاران در مدت مناقصه های دولتی و غیر دولتی، اقدام به استخدام نیرو میکنند. در نتیجه می بایست نسبت به بیمه کردن آنها اقدام کنند.

درصدی از مبلغ پرداختی توسط کارفرما به پیمانکار، نزد کارفرما جهت ضمانت بیمه پرسنل و تسویه حساب با بیمه تامین اجتماعی باقی می ماند. پیمانکار تا مادامی ‌که تمامی امور مرتبط به بیمه کارکنان قراردادی و تسویه حساب با سازمان تامین اجتماعی را تکمیل نکند، از باقی مانده طلب خود از کارفرما محروم خواهد شد. این میزان مبلغ تقریبا معادل ۵% مبلغ ذکر شده در قرارداد است.

مفاصا حساب بیمه

مرحله اول: در ابتدا باید یک نسخه از قرار داد به شعبه تامین اجتماعی پروژه ارائه شود.
مرحله دوم: در این مرحله اقدام به تشکیل پرونده می گردد و کد کارگاهی در اختیار کارفرما قرار داده خواهد شد.
مرحله سوم: تمامی اسامی لیست بیمه کارکنان می بایست به شعبه تامین اجتماعی پروژه ارسال شود و اقدام به پرداخت حق بیمه آنان گردد.

بعد از ارائه گواهی پایان کار لازم است کلیه موارد زیر و صحت آن مورد بررسی قرار بگیرد.

  • مدت زمان قرارداد
  • تعیین عمرانی و غیر عمرانی بودن پروژه توسط مسئول پرونده
  • درصد مکانیکی کار
  • درصد دستی کار
  • حق بیمه بیکاری

سازمان تامین اجتماعی پس از دریافت مابه التفاوت نامه تسویه حساب بیمه را صادر خواهد کرد.


امور خودرو

تمامی مشاغل مربوط به خودرو مشمول مالیات هستند که می بایست با مراجعه به دفتر پیشخوان دولت برای تعیین میزان مالیات، تسویه آن و در نهایت دریافت مفاصا حساب مالیاتی مراجعه نمایند. کلیه ماشین آلات راه سازی و صنعتی، خودروهای مسافربری، باری، ماشین های سنگین و صاحبان نمایشگاه ها از جمله مشاغل مربوط به خودرو هستند.

معرفی نرم افزار: نرم افزارهای مدیریت زنجیره تامین

مفاصا حساب خودرو

امور نقل و انتقال سهام

نقل و انتقالات سهام شامل پرداخت مالیات می گردد که ۴% ارزش اسمی سهام است. بعد از پرداخت مبلغ و تسویه کامل، گواهی تسویه حساب مالیاتی صادر خواهد شد.

مراحل نقل و انتقال سهام

  • برگزاری جلسه هیات مدیره
  • تنظیم صورت جلسه رسمی با امضای اعضای هیات مدیره و افراد دو طرف معامله (یعنی انتقال دهنده و پذیرنده سهام)
  • مدارک هویتی طرفین نقل و انتقال سهام
  • برگه مفاصا حساب مربوط به نقل و انتقال سهام صادره از سازمان امور مالیاتی کشور
  • نام کلیه افراد صاحب سهم قبل و پس از انتقال

معرفی نرم افزار: نرم افزارهای برنامه ریزی منابع سازمانی


جمع بندی

مفاصا به معنی تصفیه کردن بوده و زمانی که این کلمه به همراه کلمه ای دیگر به کار می رود به معنای تصفیه نمودن آن کلمه است. به همین جهت مفاصا حساب می تواند برای بیمه، سهام و یا هر موضوع دیگری به کار برده شود. مفاصا حساب و انواع آن تنها برای یک سازمان و یا یک کسب و کار خاص نیست. در نتیجه هر موسسه و سازمانی نیازمند به شفاف سازی و تسویه حساب مالیاتی دارد که بسته به نوع اداره امور و موقعیت شغلی، نیاز به تهیه آن خواهد داشت.

سوالات متداول

مفاصا حساب برگه ای است که طی آن تمامی جزئیات مجموع حساب های بدهکاری و بستانکاری ذکر می شود و مراحل تسویه حساب هم در آن ذکر شده است.

نقل و انتقالات سهام شامل پرداخت مالیات می گردد که ۴% ارزش اسمی سهام است. بعد از پرداخت مبلغ و تسویه کامل، گواهی تسویه حساب مالیاتی صادر خواهد شد.


برچسب ها :

نرم افزار های کاربردی


مقالات مرتبط

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو