لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.
حسابداری یکی از حرفههای مهم، کاربردی و سخت به حساب میآید، چرا که اگر یک حسابدار، کوچکترین اشتباهی را در حرفهی خود انجام دهد، میتواند خسارت و ضررهای مالی بسیاری را برای شرکت و سازمانی که در آنجا مشغول به کار است، به وجود آورد؛ بنابراین فرد باید مهارتهای خود را در این زمینه بهبود دهد تا مشکلی از این بابت ایجاد نشود. در ادامه قوانین حسابداری را بررسی میکنیم تا با آنها به طور کامل آشنا شوید.
توجه داشته باشید که قوانین حسابداری که قصد داریم آنها را بررسی کنیم، برای این رشته بسیار مهم هستند و اگر شما تصمیم دارید در این حوزه مشغول به فعالیت شوید، توصیه میکنیم که به صورت دقیق ادامهی مطلب را مطالعه کنید، همچنین سعی کنید از این نکات و قوانین در هنگام کار، استفاده ببرید. شما با دانستن این نکتهها میتوانید از یک حسابدار که سابقهی طولانی در این حوزه دارد، بهتر عمل کنید.
یکی از مهمترین قوانین حسابداری که یک حسابدار باید حتما بر روی آن تسلط کافی داشته باشد، استانداردهای حسابداری است. شاید برای شما این سوال مطرح شود که استانداردهای حسابداری شامل چه مواردی میشود؟ توجه داشته باشید که استانداردهای حسابداری در ایران، توسط سازمان مخصوصی، تحت نام سازمان حسابرسی، تدوین و تهیه میشود.
این استانداردها، چارچوب اصلی فعالیت حسابداران را مشخص میکنند؛ بهنوعی این استاندارها، به حسابدار نشان میدهند که در هر مورد و موقعیت، باید چه واکنشی نشان دهد یا باید چه ثبتهایی را صادر کند؛ اگر بخواهیم در یک تعریف کلی این استانداردها را بررسی کنیم، باید بگوییم که استانداردها چارچوب اصلی فعالیت را تعیین میکنند که با این کار امکان خطای حسابدار، به میزان چشمگیری کاهش پیدا مییابد.
یکی از مسائلی که کاملا واضح و غیرقابل کتمان است، ارتباط میان بخش حسابداری در هر واحد اقتصادی با مالیات است. برای مثال میتوان به مواردی چون مالیات حقوق پرسنل، مالیات عملکرد، مالیات اجاره ملک و موارد دیگر اشاره کرد. در برخی از موقعیتها و شرایط، حسابدار باید در رابطه با موضوع مالیات، تصمیمگیری کند. نکتهی مهمی که در رابطه با تصمیم حسابدار وجود دارد، این است که منافع واحد اقتصادی خود را در نظر بگیرد و برای حفظ آن، هر کاری که لازم باشد را انجام دهد.
اگر شما تصمیم دارید که به عنوان یک حسابدار حرفهای شناخته شوید، لازم است که در رابطه با مسائل مالیاتی، مانند مشاوره و تهیه و تنظیم اظهارنامه، اطلاعات لازم را داشته باشید. منبع مورد نیاز برای این دست از اطلاعات را میتوان قانون مالیت های مستقیم کشوری در نظر گرفت. توجه داشته باشید که اگر شما در رابطه با این موضوع اطلاعات کافی داشته باشید، میتوانید درآمد مناسبی برای خود ایجاد کنید.
دریافت مالیات بر ارزش افزوده را میتوان یکی از شیوههای کسب درآمد برای کشور در نظر گرفت. این قانون از سال 1387 تا به الان در حال اجرا است و افراد بسیاری در جایگاههای گوناگون مانند فعالان اقتصادی یا حتی بهعنوان مصرفکنندهی نهایی، موظف به پرداخت چنین مالیاتی هستند. اگر یک حسابدار از چنین قانونی بیخبر باشد، امکان پیش آمدن مشکلات بسیاری وجود دارد که میتواند فرد را در موقعیت سختی قرار دهد.
یکی از قوانین حسابداری که آشنایی با آن در موفقیتتان تاثیر دارد را میتوان آشنایی با قانون کار در نظر گرفت؛ اما قانون کار چه قانونی است؟ این قانون به نوعی تعیین کنندهی ضوابط بین کارمند، کارفرما و محیطی که افراد در آنجا مشغول به کار هستند، به حساب میآید.
مفادی که برای این قانون در نظر گرفته میشوند، باید در زمان عقد قرارداد به ثبت برسند. برای مثال شما به عنوان یک حسابدار، باید با استفاده از قانون کار، حق و حقوق پرسنل، کارگر و کارفرما را تنظیم و در قرارداد به ثبت برسانید. شما با توجه به این دست از قوانین حسابداری، میتوانید خود را به عنوان یک فرد ماهر به دیگران معرفی کنید.
قانون تامین اجتماعی در واقع قانونی است که طبق آن باید حق و حقوق کارگران نسبت به یکدیگر و در رابطه با برخی از موارد مانند بیمه، بازنشستگی و شرایط آن، کارافتادگی و شرایط آن، درمان و بسیاری از مسائل دیگر تنظیم شود. یکی از مهمترین مواردی که در این قانون ذکر شده است را میتوان بیمه پرسنل در نظر گرفت که حسابداران، حداقل یکبار در هر ماه، درست زمانی که تصمیم دارند حقوق و سهم بیمه پرسنل را تعیین کنند، با آن روبرو میشوند؛ اگر حسابدار در رابطه با مفاد این قانون، اطلاعات کافی داشته باشد، میتواند میزان درآمد خود را افزایش دهد.
از مهم ترین قوانینی که حسابداران باید به آن مسلط باشند قوانین مربوط به بودجه است. طبیعی است که هر شرکتی برای خود بودجه مشخصی در نظر گرفته است که تنها با مدیریت این بودجه می تواند به اهداف خود برسد. ازجمله افرادی که تاثیر زیادی در مدیریت بودجه دارند حسابداران هستند . حسابداران باید به قوانین بودجه مسلط بوده تا بتوانند به صورت صحیح بودجه بندی کرده و در صورت وجود مشکلات، آن ها را رفع نماییند. با کمک حسابداران می توان تعیین کرد که هر بخش با توجه به ویژگی های آن به چه مقدار بودجه نیاز دارد.
با توجه به اینکه امروزه چک یکی از پرکاربرد ترین اسناد در معاملات است دانستن قوانین مربوط به چک از مهم ترین مواردی است که حسابداران باید بدانند. قوانین مربوط به چک شامل قوانین مربوط به صدور چک ویا نحوه دریافت دسته چک، چگونگی دریافت وجه در صورت عدم موجودی حساب فرد و برگشت خوردن چک و تاثیر این برگشت خوردن چک بر حساب شخص و چگونگی بازگرداندن اعتبار به حساب دارای چک برگشتی می باشد .
قوانین مربوط به چک بسیار وسیع است به طور مثال از سال 1400 قانون جدیدی وضع شده است که صدور چک در وجه حامل را ممنوع کرده و تاکید برا ذکر مشخصات تحویل گیرنده چک دارد. با توجه به اینکه این قوانین همواره در حال بروز رسانی است، حسابداران باید بر این قوانین مسلط باشند تا بتوانند یک معاملع پر سود را رقم بزنند.
قانون تجارت یکی از قوانین حسابداری لازم به حساب میآید که یک حسابدار باید از آن اطلاعات کاملی داشته باشد. در قانون تجارت، قوانین و ضوابط مربوط به اموری چون تشکیل شرکتهای تجاری مانند شرکتهای سهامی عام یا خاص، وظایف سهامداران و بازرسان، تشکیل جلسات، انحلال شرکتها، نحوه تقسیم سود و موارد دیگر ذکر میشود. با توجه به مسائلی که گفته شد، یک حسابدار حرفهای باید در رابطه با هر یک از مسائل نام برده شده اطلاعات کافی داشته باشد تا اگر با یکی از این موارد روبرو شد، بداند که باید چه رفتار و چه کاری انجام دهد تا بتواند به بهترین حالت، شرایط را مدیریت کند.
تخلف مالیاتی از جرایم سنگین در قوانین اسلامی به شمار میرود. حسابداران باید بطور کامل از قوانین مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده آگاه باشند و آنها را رعایت کنند چراکه برای مرتکبین و شرکای چنین جرمهایی مجازات سختی در نظر گرفته میشود و کوچکترین خطا و کوتاهی عواقب سخت و جبران ناپذیری برای حسابداران خواهد داشت.
یکی دیگر از قوانین حسابداری که حسابداران باید بدانند, قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان می باشد. رسیدگی به قوانین حمایت از حقوق مصرف کننده بر عهده حسابرسان میباشد. حسابرسانی که در کارخانهها و شرکتهای تولیدی فعالیت میکنند باید با قوانینی که به مصرف کنندگان میپردازد آشنا باشند چرا که قوانین محاسباتی مربوط به این حوزه از جمله تعیین نمودن میزان سود تولید کننده، شرایط گارانتی و مرجوع کردن کالا از جانب مصرف کننده و میزان مبلغی که باید به آن برگردانده شود، مفاهیم مرتبط با عمده فروشی و خرده فروشی و انواع آن و بررسی میزان سودی که از هرکدام از آنها بهدست میآید و تمامی قوانین مربوط به قیمت گذاری که برعهده حسابرسان و یا حسابداران خبره میباشد.
تمامی شرکتها، موسسات و بنگاههای اقتصادی موظفند که دفاتری به نام دفاتر قانونی داشته باشند تا تمامی محاسبات مالی در آن ثبت شده باشد تا هنگامی که بازرسان برای رسیدگی به آنجا مراجعه میکنند با بررسی دفاتر قانونی بازرسی خود را انجام دهند. به همین دلیل حسابداران باید بدانند که طبق چه قوانینی باید این دفاتر را تحریر و نگارش کنند.
شرکتها و موسسات بازرگانی و تولیدی با توجه به مراوداتی که با کشورهای خارجی دارند نیازمند حسابدارانی هستند که با قوانین مربوط به میزان مالیات و ارزش افزوده فروش و یا خرید اجناس از خارج از کشور آشنا باشند.
پولشویی یکی از مسائل و مشکلاتی است که در سراسر جهان وجود دارد و افراد بسیاری با آن دست و پنجه نرم میکنند زیرا پولشویی تاثیرات مخربی هم بر شرکت و هم جامعه دارد. حسابرسان برای رسیدگی و بررسی مدارک و مستندات شرکت برای پولشویی صورت گرفته در شرکتها نیاز به تبحر و بررسی بیشتر دارند و به تبع آن حق الزحمه دریافتی آنها نیز بیشتر میباشد.
امروزه با گسترش تکنولوژی و فضای اینترنتی خرید و فروش و تجارت به غیر از حالت فیزیکی و حضوری بصورت اینترنتی و الکترونیکی در حال انجام است و به این ترتیب با انجام این نوع از تجارت تمامی مرزهای گمرکها و واسطهها حذف شده و دنیا به یک دهکده جهانی تبدیل شده است و میتوان کالای مورد نیاز را حتی از قاره دیگری تهیه نمود.
با این کار هزینههای خریدار و تولید کننده کاهش مییابد و در زمان نیز صرفه جویی میگردد. بدین ترتیب حسابداری این سیستم نیز با روش عادی و سنتی متفاوت است. امروزه با پیشروی در این امر حسابداران باید بتوانند با قوانین مزبور به تجارت الکترونیکی، مالیاتها و ارزش افزوده آنها و سایر مسائل حقوقی آشنا شوند.
همانطور که در ابتدا گفته شد، حسابداری یک شغل کاربردی به حساب میآید، اما امروزه افراد بسیاری هستند که مدرک حسابداری دارند و تصمیم دارند در یک شرکت یا سازمان مشغول به فعالیت شوند. توجه داشته باشید که هر چه شما اطلاعات بیشتری در رابطه با قوانین و شرایط حسابداری بدانید، احتمال کسب شغل برای شما بیشتر خواهد شد. تا به اینجا مهمترین قوانین حسابداری را بررسی کردیم، اما همچنان قوانین گوناگون دیگری چون قانون مدنی کشور، قانون تجارت الکترونیکی، قانون مجازات اسلامی و … وجود دارند که میتوانید با آنها آشنا شوید.
بنابراین لازم است برای یادگیری این نکات، هرچه زودتر اقدامات لازم را انجام دهید تا بتوانید در شرکت و سازمانی که در آنجا مشغول به کار هستید، بهترین عملکرد را داشته باشید. امیدواریم این مطلب توانسته باشد شما را با قوانین حسابداری مهم آشنا کرده باشد و بتوانید از آنها بهترین استفاده را ببرید.
اگر بخواهیم در یک تعریف کلی این استانداردها را بررسی کنیم، باید بگوییم که استانداردها چارچوب اصلی فعالیت را تعیین میکنند که با این کار امکان خطای حسابدار، به میزان چشمگیری کاهش پیدا مییابد.
قانون کار به نوعی تعیین کنندهی ضوابط بین کارمند، کارفرما و محیطی که افراد در آنجا مشغول به کار هستند، به حساب میآید.
قانون تامین اجتماعی در واقع قانونی است که طبق آن باید حق و حقوق کارگران نسبت به یکدیگر و در رابطه با برخی از موارد مانند بیمه، بازنشستگی و شرایط آن، کارافتادگی و شرایط آن، درمان و بسیاری از مسائل دیگر تنظیم شود.
میشه درباره قوانین حسابداری بیشتر توضیح بدید؟
یک حسابداری چگونه قو انین حسابدری را یاد بگیرد؟
سلام و درود به شما
یک حسابدار خوب ابتدا باید کار با نرم افزار حسابداری را بداند و و قوانین حسابداری را نیز در آموزش دیده باشد، البته جهت اطلاعات بیشتر نیز می توانید با همكاران بخش توليد محتوای شركت ما در اين خصوص تماس بگیرید.
ممنون از شما