close
ارتباط با ما
اطلاعات تماس اطلاعات تماس
  • پشتیبانی
  • ٨٨٥٣٢٩٧٩-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٠-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨١-٠٢١
  • ٨٨٥٣٢٩٨٢-٠٢١
ایمیل منتظر نظرات و پيشنهادات ارزشمند شما هستيم
close

درخواست جلسه نمایش نرم افزارها

لطفا برای در خواست جلسه نمایش نرم افزارهای طرح اندیشان پویا اطلاعات فرم زیر را تكمیل كنید تا در اسرع وقت جهت هماهنگی های بعدی با شما تماس گرفته شود.

نحوه محاسبه حساب های مشکوک الوصول

نحوه محاسبه حساب های مشکوک الوصول

حساب های مشکوک الوصول

همه موسسه‌های تجاری در دفاتر ثبت حسابداری خود بدهی، سرمایه، سود، زیان و درآمد خود را ثبت می‌کنند. در این بین بعضی از حساب‌ها هستند که هیچ نتیجه درستی نداشته و دریافت و یا پرداخت آن‌ها مشخص نمی‌باشد، و معلوم نیست که تا کی به موسسه پرداخت خواهند شد و یا اینکه موسساتی هستند که پرداختی آنها مشخص نیست و نمی‌توانند چک‌های خود را نقد کنند. در این مقاله با حساب‌ های مشکوک الوصول آشنا خواهید شد.

مطالبات مشکوک الوصول چیست؟

در موسسات تجاری که معاملات تجاری بسیاری انجام می‌شود ممکن است که یکی از تاجران نتواند به تعهدات خویش عمل کند و بدهی خود را تسویه کند و نقد شدن حساب آنها دارای شک و شبهه است و شرکت‌های مورد معامله قادر نیستند که بدهی خود را پرداخت کنند. به عبارت ساده‌تر به حساب‌هایی که شرکت‌ها نمی‌توانند آنها را تسویه کنند و دچار مشکل شدند، حساب‌های مشکوک الوصول می‌گویند. شرکت‌هایی که دچار ورشکستگی شده‌اند یکی از این موسسات هستند که باید در دفترهای ثبت خود حساب های مشکوک الوصول داشته باشند.

معرفی نرم افزار: نرم افزار خرید و تدارکات

حساب های مشکوک الوصول

ذخیره و هزینه مطالبات مشکوک الوصول چیست و چطور محاسبه می‌شود؟

برای آنکه بتوانید هزینه مطالبات مشکوک الوصول را حساب کنید باید ابتدا این حساب‌ها را در دفاتر ثبت پیدا کنید. این هزینه‌ها معمولاً در دفاتر به عنوان بدهکار ثبت می‌شوند. ممکن است هزینه حساب‌های مشکوک الوصول، نقد شود و یا اینکه از بین برود. شما می‌توانید دو راه را برای ذخیره مطالبات مشکوک الوصول در نظر بگیرید. راه اول هزینه این طلب‌ها به دوره بعد انتقال پیدا کند و یا اینکه به یک حساب سود و زیان موقت مبدل شود که در این صورت باید به حساب دائمی انتقال داده شده و بسته شود.

بیشتر بدانید:وصول مطالبات

دسته بندی حساب های مشکوک الوصول

حساب‌های مشکوک الوصول در دفتر‌های حسابداری بعد از کشف شدن و ذخیره به دو دسته تقسیم می‌شوند: دسته اول حساب‌هایی هستند که قابل تبدیل به پول نقد هستند و دسته دوم حساب‌هایی هستند که غیر قابل پرداخت و یا لاوصول به شمار می‌روند.در آخر هر دوره مالی و آخر سال مدیران و مسئولان امور مالی پس از انجام و آنالیز حساب‌ها مطالبات را تشخیص داده و در یکی از تقسیم‌بندی‌های بالا قرار می‌دهند.

معرفی نرم افزار: نرم افزار تحلیل صورت های مالی

حساب های مشکوک الوصول به چه صورتی است؟

وصول مطالبات مشکوک الوصول به چه صورتی است؟

تسویه مطالبات مشکوک الوصول به دلیل آنکه مشخص نیست شرکت‌ها چه موقع بدهی‌های خود را می‌پردازند نامشخص است. حساب‌ها همانگونه که ذکر کردیم قابل وصول نیستند و احتمال کمی دارد که وصول شوند. بنابراین؛ احتمال دارد که بعضی از مطالبات بعد از سررسید وصول شوند. بنابراین پس از آنکه مطالبات وصول شدند این مطالبات از حساب ذخیره به حساب دریافتی منتقل و اضافه می‌شود و این حساب‌ها پس از پرداخت جزو دارایی به شمار رفته و دیگر مطالبات مشکوک الوصول، نیستند. در این صورت شرکت متحمل زیان نخواهد شد.

بیشتر بدانید: راس گیری چک

مالیات مطالبات مشکوک الوصول چگونه محاسبه می‌شود؟

طبق قوانینی که در مورد شرکت‌ها و موسسات تجاری آمده است موسساتی که دارای حساب‌های مشکوک الوصول هستند طبق موارد زیر باید حتماً مالیات حساب‌های مشکوک الوصول را انجام دهند این موارد به شرح زیر است:

  1. حساب‌های مشکوک الوصول باید در جهت فعالیت شرکت باشند و غیر قانونی نباشد.
  2. احتمال وصول نشدن این حساب‌ها خیلی بالا و قوی باشد.
  3. کل حساب‌های مطالبات مشکوک الوصول در دفترهای حسابداری ثبت شده باشد.
  4. ذخیره حساب‌های هر مشتری به طور جداگانه در دفاتر ثبت شده و مشخص باشد.

معرفی نرم افزار: نرم افزار مدیریت انبارداری

مالیات مطالبات مشکوک الوصول چگونه محاسبه می‌شود؟

مطالبات مشکوک الوصول دارایی است یا بدهی؟

هنگامی که به وصول شدن چک‌ها و یا مطالبات اطمینانی ندارید و یا شک دارید بهتر است برای اینگونه حساب‌ها، حساب ذخیره مطالبات مشکوک الوصول را باز کرده و آن را بستانکار کنید به بیان ساده‌تر، ذخیره این مطالبات دارای مانده بدهکار است و این حساب‌ها باید در زیر حساب‌های دریافتنی در دارایی‌های جاری به صورت کاهش دهنده سود و زیان قرار بگیرند. هنگامی که از سوخت شدن و یا غیر قابل برگشت شدن حساب اطمینان پیدا کردید می‌توانید این حساب‌ها را بدهکار کنید ولی در غیر این صورت حساب مشکوک الوصول در صورت وصول شدن بستانکار خواهد شد و به دارایی‌ها اضافه خواهد شد.

نکات مهم در مورد مطالبات مشکوک الوصول

همانگونه که اشاره کردیم مطالباتی که وصول آنها دارای شک و شبهه است، مطالبات مشکوک الوصول نام دارد. وضعیت این نوع مطالبات بعد از مدتی مشخص می‌شود که این مطالبات قابل وصول هستند و یا وصول نمی‌شوند. حسابداران بر اساس تجربه و حسابداری‌های دوره‌های قبلی می‌توانند مشخص کنند که مطالبات مشکوک الوصول هستند و یا اینکه نقد می‌شوند و تا حدودی می‌توانند زمان مطالبات مشکوک را تعیین کنند.

حسابداران می‌توانند ذخیره مطالبات و هزینه آنها را به ۴ روش محاسبه کنند. هر کدام از این روش‌ها با یکدیگر متفاوت است و با استفاده از درصدها و احتمال نقد شدن شناسایی می‌شوند از جمله، روش‌های محاسباتی می‌توان به روش‌های درصدی، تجزیه سنی و فروش نسیه، برای محاسبه مطالبات مشکوک الوصول استفاده کرد. حسابداران برای محاسبه دقیق مطالبات اصل مطابقت را با تمامی حساب‌ها باید رعایت کنند. و همچنین حسابدار باید در پایان دوره مالی تمامی این نوع حساب‌ها را پیدا کند و هزینه آن را در دفترهای حسابداری به ثبت برساند.

نرم افزار واسط باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

مالیات مطالبات مشکوک الوصول و ذخیره و هزینه آنها جزو قانون مستقیم مالیات به شمار می‌رود و تحت شرایط قانونی پذیرفته می‌شود. ذخیره این مطالبات با توجه به شرایط متفاوت به صورت بدهی یا دارایی در دفاتر ثبت شود.

معرفی نرم افزار: نرم افزار حسابداری مالی

سخن پایانی

مطالبات مشکوک الوصول از جمله دغدغه‌های مدیران و حسابداران در شرکت‌های تجاری به شمار می‌روند. معمولاً در پایان سال مالی تمامی حساب‌ها و تراز مالیاتی باید کامل مشخص شود و مطالبات هم باید مشخص شوند، تا شرکت‌های تجاری به ضرر و زیان و یا سود خود واقع شوند. کشف حساب‌های مشکوک توسط حسابداران مجرب و حرفه‌ای انجام می‌شود. برای آنکه بتوانید با خیالی راحت کارهای حسابداری خود را انجام دهید، می‌توانید آن را به مشاوران ما در پویا سافت بسپارید. از این که تا پایان مقاله با ما همراه بودید از شما متشکریم. لطفاً نظرات خود را در پایان این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

نکات مهم در مورد مطالبات مشکوک الوصول

نرم افزار های کاربردی

نرم افزار انبار تعدادی امکان طبقه بندی پویا بابت مواد اولیه، کالاهای نیمه ساخته و محصول و سایر کالاهای موجود در انبار را متناسب با کسب و کار فراهم می سازد. همچنین ورود و خروج کالاها به سادگی و هماهنگ با فرآیندهای مرتبط و جاری در سازمان قابل مدیریت می باشد.
نرم افزار حسابداری انبار امکان ارزش گذاری کالاهای موجود در انبار را بر استاندارد های تعریف شده فراهم می سازد. قیمت گذاری کالاها در انبارها به تفکیک عوامل هزینه از ویژگی های خاص این نرم افزار می باشد.

دیدگاه‌ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماشا
معرفی
تماس
تماس
دمو
دمو